Snap

Koosnaampjes voor je kinderen! Gebruik jij ze ook?

Zoals je ziet gebruikt iedereen andere koosnaampjes, en niet alleen je kind maar ook je oppaskindje, of wie dan ook kan je een koosnaam geven

Wie kent ze niet? Je kan ze gebruiken om bijvoorbeeld je vriend liefkozend te noemen door hem bijvoorbeeld “schattiepattie” te noemen. Maar ook veel kinderen hebben koosnaampjes!

De leukste koosnaampjes

Van de week via twitter, facebook en instagram stelde ik de bovenstaan vraag. Ik was benieuwd hoe de kindjes van jullie allemaal genoemd worden. Er werd gretig gereageerd en ik heb een selectie gemaakt met de leukste koosnaampjes.

Zoals je ziet gebruikt iedereen andere koosnaampjes, en niet alleen je kind maar ook je oppaskindje, je buurmeisje of wie dan ook kan je een koosnaampje geven. Een koosnaam is niet een officiële naam die voor iets of iemand wordt gebruikt. Een veel voorkomend koosnaampje is bijvoorbeeld schatje, iets wat bijna iedereen wel gebruikt wordt.

Ook wij hebben koosnaampjes voor Aron, zo noemen we hem regelmatig boefje of prins wanneer hij prinsen gedrag vertoont. Ook heeft hij een hele tijd monster geheten haha! Maar toch blijf Aron het mooist.

Gebruiken jullie ook koosnaampjes? Of noemt iemand je met een bepaalde koosnaam? Ik ben benieuwd laat je het achter in een comment!

10 jaar geleden

Wij hebben acht kinderen (5 van ons samen) en ondanks dat we veel tijd in het bedenken van namen hebben geetoken, noemen we ze toch bij hun koosnaampjes. Tisean; titi, sterretje door mn ouders Mi'Quelty; mooky Dyanera; dya, poppedijntje door mn schoonma Cheveyo; veyo/baby, bumba door mn ouders Chiyeko; koko, elfje door mn ouders Casyara; mijn krielkippetje (ze is zo schattig klein), poppetje Castiël; mijn engeltje/juggernaut (hij was mn achtponder bij geboorte) elly/ellybelly/ellybeertje Ciqala; mijn kleintje (betekenis naam), lala En eigenlijk noem ik de jongsten allemaal nog 'baby'

10 jaar geleden

ik noem mijn jongste zoon mijn popje,omdat hij zo lekker tegen me aan kan liggen zo stil als een pop mijn oudste zoon noem ik mijn allesje dat doe ik eigenlijk al vanaf zijn geboorte hij was dan ook de eerste en ik wordt nog vaak poppenkopje genoemd,omdat ik een poppenkopje heb zeggen ze ik denk dat vooral vrouwen altijd wel een koosnaampje geven aan de kinderen mannen wat minder (dat is bij mij het geval dan)

10 jaar geleden

Ons kleine humpje, kleine bandiet (die blik in haar ogen wanneer ze beet hapt bij het voeden, wat een heerlijk boefje!) En LaLa (dat is hoe haar hongerhuiltje klinkt).

10 jaar geleden

Wij noemen ons zoontje van 4,5 maand altijd druppeltje.. Gewoon, omdat we het lief vinden klinken!