Snap

Kleine kunstenaar

Wat is er nou leuker dan een peuter die lekker kan smeren en kliederen en hier ook nog lol in heeft. Dat is een uniek moment om te zien en vaak genieten we er zelf des te meer van. Juist wanneer je ze gewoon lekker hun ding laat doen. Vaak maken we ons zorgen over hoe de tafel er uit gaat zien of hoe je de vlekken uit de kleding kan krijgen. Zelf heb ik hier mijn weg in gevonden.

Met regelmaat vraagt Quin of hij mag verven, plakken of kleien. Voorheen moest ik hier eerst goed over nadenken maar tegenwoordig doe ik er niet meer moeilijk over en pak ik gelijk alles wat we nodig hebben. Op de tafel gaat een groot plastictafelkleed. Quin krijgt een knutselschort met mouwen aan, eierdoosjes voor de verf op waterbasis en behangplaksel voor het plakken of een bloemmengsel. En dan de rest op tafel. Het is elke keer weer een feest en vaak beland ik zelf ook aan tafel om gezellig mee te doen of om te helpen wanneer hij het vraagt. Je moet er zelf wel bijblijven natuurlijk want je weet maar nooit. Maar wat ik vooral niet doe is hem remmen. Zo vroeg hij van de week of hij met zijn vinger in de verf mocht in plaats van met de kwast. Hij is snel vies van iets en het moet dan gelijk gewassen worden. Maar dit keer vond hij het de eerste 10 minuten niet erg en ging er echt voor. Stukjes wol erbij en het werd 1 grote kliederboel. Maar wat een lol had hij. En het resultaat zag er niet uit maar hij heeft een ochtendje lekker zitten kliederen, smeren en vooral ontdekken. Zo kennen we ook allemaal het plaatje van kindjes die een ijsje aan het eten zijn en er helemaal onder zitten. Wat is nou eigenlijk het probleem, iedereen geniet van het aangezicht. En de vieze kleertjes die spoel je af en gaan zo in de wasmachine.

Waar we met knutselen alleen tegen aanhikken is de smeerboel die achterblijft. Geen probleem! Ik laat de gootsteen vollopen met water, spoel zelf eerst het grootste deel even af en daarna mag Quin de rest schoonmaken. Wordt hij gelijk zelf ook schoon. De schort spoel ik af en gaat zo af en toe een keer met de was mee. Terwijl hij met zijn handen in het water bezig is ruim ik de tafel weer af wat als resultaat heeft dat alles tegelijk klaar is.

Zo af en toe weet ik even niet wat we dan moeten gaan verven of plakken. Maar door op Pinterest met regelmaat rond te neuzen kom ik allerlei leuke zelf maak ideeën tegen voor Peuters. Ik hou dan rekening met de seizoenen of met de feesten die eraan komen. Nu staat Pasen weer voor de deur en ook het voorjaar. Voorlopig ga ik dus eierschalen opsparen. Ook de wc-rollen bewaar ik en de eierdoosjes. Daar kunnen we straks weer krokussen en hyacinten van maken.

 

10 jaar geleden

Ja, leuk is dat,he. Bij ons zijn de meiden ook allebei van die creatievelingen die dol zijn op knutselen, schilderen en tekenen. ( in tegenstelling tot mama )Hun oma schildert en als ze daar naar toe gaan is het helemaal het einde. Ze krijgen dan een oud schort aan en schilderen er op los.