Kleertjes

We gaan naar een verjaardag en ik heb haar kleertjes al klaar gelegd. Dat wordt nog wat want Djenna wil alleen maar broeken en stoere truien en T-shirts aan dus nu er een rok klaar ligt, tja… Maar ja, het is feest en mama bepaald tenslotte wat Djenna aan doet en niet Djenna zelf.

Zo wordt ze wakker na haar middag slaapje en gaan we even rustig beneden wakker worden. Ik heb de kleertjes al beneden liggen, lekker makkelijk hoor.. We zitten even op de bank en ze vertelt welke wolken ze buiten ziet, dat Pepper zit te eten en dat ze lekker heeft geslapen. Zodra ik haar op de grond zet begint er al een ‘uhhhh’ geluid te komen als protest aangezien mevrouw eigenlijk op schoot wil blijven zitten met doek en speen…en Dipsy..

Uiteindelijk krijg ik, met wat ligt protest, de schone luier aan en pak ik de maillot.. Dan gaat ineens het alarm aan en begint ze wild om zich heen te slaan…nee, nee, nee..<strong><span style="color: #ff00ff;">niet e maillot aan!..niet jeuk mama!!’…. </span></strong>Best wel duidelijke taal voor een kleintje van 2,5 en ondanks dat ze de  L’ en de R’ nog uitspreekt als een J’ begrijp ik zeker wel dat ze de maillot erg stom vind en ze boos is omdat ze hem aan moet.. Vol overtuiging maar ik er een verhaal omheen dat nichtje Abbey vast ook een maillot aan heeft en zij het ook erg mooi vind. Uiteraard zinloze actie want Djenna vind het echt niet leuk! Zodra de rok gepakt wordt om aan te trekken gaat het volume nog wat hoger en scheller en wordt ze nog bozer..Nee mama!! Djenna Bjoek aan!!..Niet e jok aan’ Ze kijkt me heel boos aan en maakt duidelijk aanstalten om mama op haar plaats te zetten door een pets in mijn gezicht te geven.. Nu wordt mama boos  Potverdikkeme’ zeg ik boos en Djenna roept al gelijk  `Djenna tjap zitten’.. Dat is de plek waar ze zit als ik boos op haar ben, de trap.

Zodra ze is afgekoeld kijk ik haar aan en ga ik op mijn hurken zitten. Is Djenna weer een beetje lief nu?’…vraag ik haar terwijl ik haar aan kijk. Ja mama..Djenna wil niet e jok aan’.. Nee, dat had ik wel door en geef haar een dikke knuffel zodra ze naar me toe komt. Ik neem haar mee naar haar kamertje en trek de kastdeur open.. Pak een spijkerbroek en een truitje die wat netter is dan normaal’  en zeg kom meis, dan gaan we je broek aantrekken, dat lijkt me een beter idee’… Ze kijkt me aan en roept met een glimlach `Goed idee mama!’…

Tja…lastige zaken hoor.. Domme discussies ook…waar gaat het over…kleding.. Maar uiteindelijk gaat het ook om regels....of?!? Zucht..

12 jaar geleden

Een lastig geval inderdaad. Als mama van peuter Jinthe (2,5) met ook een behoorlijk uitgesproken mening en eigen wil, weet ik precies wat je doormaakt. Wel toegeven of niet..? In dit geval gaat het slechts om kleding, maar aan de andere kant gaat het ook over wie wint. Uiteindelijk heeft Djenna nu gewonnen, ondanks ze op de trap is gezet om af te koelen. Ze heeft haar zin wel gekregen.. Ze hoefde immers geen rok aan.. Dus waar trek je de grens? Ik kan je alleen alle kracht en wijsheid toewensen (haha!) om toch jouw zin door te drijven want uiteindelijk ben jij de mama en zij de peuter die niks te willen heeft.. Succes!