Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • kinderkleding
  • tweedehands

Kinderkleding: Tweedehands of nieuw?

Je hoeft alleen maar “tweede hands kinderkleding” in te typen op Google en je krijgt een waslijst van websites waar je tweede hands kleding voor je kindje kan kopen. Het hele internet staat er vol mee. Maar wat doe jij? Koop je graag tweede hands of heb je liever alles nieuw voor je kindje?

Kinderen verslijten door de jaren heen dozen vol met kleding. Stiekem ben ik dan ook wel jaloers op mijn dochter. Om de zoveel maanden hangt er een geheel nieuwe garderobe in haar kledingkast. En ik doe soms wel jaren met een broek of een truitje.

Maar al die kleding, dat kost natuurlijk wat! Ik durf het niet bij elkaar op te tellen hoeveel geld ik al heb uitgegeven aan alleen al kleding voor haar. Al vind ik het heerlijk om voor haar te shoppen.

Een goedkope oplossing is tweede hands kleding. Ik heb nog nooit tweede hands kleding voor mijn dochter gekocht op bijvoorbeeld marktplaats. Daar voel ik me altijd een beetje vreemd bij. Je weet niet waar het vandaan komt.

Dus heb ik mezelf vorige week een opdracht gegeven: Tweede hands kinderkleding kopen op marktplaats. Het maakt niet uit wat. Ik besluit maar opzoek te gaan naar schoenen, leuke merkschoentjes die nog in goede staat zijn. Uiteindelijk vind ik een paar Puma’s maat 24. Ik doe een bod van €7,50 en krijg al snel een mail dat mijn bod is geaccepteerd. De vrouw mailt dat ze ook nog een paar witte maat 22 heeft staan en voor €20,- inclusief verzendkosten mag ik de 2 paar schoenen overnemen. “Doen!” roept Pablo vanaf de bank. Ik mail mijn gegevens en de deal is rond.

Een aantal dagen later komt het pakketje binnen. Snel maak ik het open. De twee paar schoenen zitten erin. Hayley roept al meteen “Schoen!” Zij is in ieder geval enthousiast. Ik nog niet helemaal, de schoenen waren een beetje vies. De vrouw had best de moeite kunnen doen de schoenen schoon te maken! Na wat schuren met afwasmiddel en een schuurspons zien de schoenen er 100 keer beter uit. Ik doe de maat 22 meteen aan bij Hayley en zij begint er vrolijk mee te stampen. Het zijn prima schoenen om lekker mee buiten te spelen, die vies mogen worden en stuk mogen gaan. Daar voel ik me wel goed bij. En Hayley is er blij mee, daar gaat het tenslotte om!

Of ik nog een keer iets tweede hands ga kopen voor haar? Geen idee. Ik vind nieuwe spullen kopen gewoon leuker.

Hier nog wat meningen van moeders:

M: “Ik koop het niet via marktplaats of zo maar als ik iets van een vriendin of via mijn zusje krijg vind ik dat prima. Mits het mijn smaak is natuurlijk!”

A: “Ik koop geen tweedehands kleding. Niet echt om een speciale reden. Ik kan het prima betalen om nieuwe kleding te kopen, en dat vind ik dan ook erg leuk om te doen. Naar de winkel gaan en de kleren uitzoeken! Maar ik sta er dus niet negatief tegenover hoor, wellicht dat ik het in de toekomst misschien nog wel eens zou doen.”

S: “Ik heb weleens tweede hands kleding gekocht via het internet. Met 5 kinderen kost kleding een hoop geld.”

Koop jij weleens tweede hands kleding online?

12 jaar geleden

ik heb zelf een zoontje van nu 13 maanden en ik heb t zelfde probleem ik koop bijna niks tweedehands terwijl het prima moet kunnen, alleen zou ik het nog steeds niet via marktplaats kopen, k ben sinds vandaag een facebook webshop begonnen met 2e hands baby en kinder-kleding voornamelijk omdat er gewoon weg veel vrouwen zijn die het niet kunnen veroorloven om nieuwe kleding te kopen, ik moet wel zeggen de kleding die ik krijg of over neem vraag ik wel altijd of ze het kunnen wassen voor dat ze het brengen of voor ik het ophaal en ik controleer alles wat ik binnen krijg op vlekjes en op dingen die stuk zijn, alles wat stuk is probeer ik te maken en alles waar een vlekje in zit probeer ik nog te wassen krijg ik dit er niet uit dan gaat het als nog online maar ik vermeld er wel bij dat er een vlekje in zit en de prijs is dan altijd aangepast. als je een kijkje wil nemen de site is www,facebook.nl/secondbabiesandmore alles wat er op staat is vanaf 0.50 euro tot 5.00 euro momenteel.

12 jaar geleden

Leuk stukje die je schrijft! Ik heb werkelijk waar bijna alles 2de (of 4de5de) hands. Alleen de schoenen, onderbroekjes en sokken koop ik nieuw. Ik ben een moeder die misschien 2 of 3x in het jaar iets nieuws koop qua kleding voor mijn meisje.. Ik heb een zus die ook 2 meiden heeft, waarvan ik alles krijg (en die koopt het ook 2de hands). Gelukkig hebben mijn zus en ik ongeveer wel dezelfde smaak.. Ik moet eerlijk zeggen dat ik bijna niets nieuws meer 'durf' te kopen.. heb laatst eens geteld: 35 jurkjes, 25 rokjes, 30 broeken (leggings en maillots niet meegeteld, 40 truitjes, 7 jassen, 50 rompers etc...??!!:).. moet ik dan nog meer kopen? Ik koop eigenlijk vaker wat voor de oudste kindjes van m'n zus.. en ook dat is 2de hands (het ziet er 9 van de 10x als nieuw uit).. Ze zijn er vaak zo snel uitgegroeid dat ik het zonde vind om het 'nieuw' te kopen.