Snap

Kijk vooruit schat...

Een mooi begin om te starten met bloggen juist op het moment dat je kind een mijlpaal weer bereikt, mooier kan toch niet? Ze fietst los!

Mijn dochter Gabrielle een schattebout van vijf met een pittig eigen willetje is een meisje wat bijvoorbeeld graag buiten speelt als het regent, er bestaan tenslotte ook paraplu's... Omdat ze zo'n verdriet had over het wegdoen van de clownsfiets met zijwieltjes (die is naar d'r lieve neefje gegaan ik heb clownsvrees), heb ik besloten de aandacht te vestigen op haar grote meidenfiets zonder zijwielen. Hoe doe je dat? Door succes te boeken tijdens het oefenen met fietsen natuurlijk...! Het uiterlijk van de fiets moet namelijk nog even opgepimpt worden zodat ze het ook echt stoer vind om erop te zitten...

Om maar te zwijgen over hoe de rest van mijn leven met mijn dochter eruitziet (er moet tenslotte nog wat te raden over blijven) ga ik het deze keer puur hebben over de fietslessen van m'n meiske. Geen idee of dit leuke leesstof oplevert, ik doe ook maar wat... We shall see! 

Vandaag was denk de vijfde keer dat ik besloot te oefenen met leren fietsen, daarvoor diende de clownsfiets als verkeersfiets (het leek me niet handig te leren fietsen en tegelijk verkeerstechnisch juist te doen). 

Dan krijg je rare scenario's met je kind bijvoorbeeld: Ja hou je stuur recht! hou je evenwicht! trap door! Heeee pas op er komt een auto aan, steek je hand uit naar rechts!! Nope geen goed idee... Dus los fietsen op de stoep (zonder dat ze schuin naar mij kijkt om te zeggen dat ze zo'n mooie bel erop heeft en de struik voor d'r niet ziet), leek mij al een mooie uitdaging. Hoera eindelijk gelukt! Stuur vasthouden, kijk voor je lieverd... Er naast rennen... Ja mama heeft je stuur vast met twee handen, mama heeft je stuur vast met 1 hand... Mama houdt je schouder vast ja.. Mama laat je los, hey mop je fietst helemaal los zie je dat?? Haar reactie is: whaaaaa!!! Pfff mama is nu ff moe hoor, laten we een stukje lopen... Er komt een grote zwarte lucht boven ons hoofd, laten we binnen maar ff wat gaan drinken... 

Eindelijk gefinisht voor de deur, allebei moe... Zegt de schat: mama jij mag nu bij mij achterop hoor als we naar de speeltuin gaan.

In het kort ik ben samen met mijn dochter in Bodegraven gaan wonen in oktober vorig jaar en probeer hier de draad op te pakken. Ik schrijf het liefst over alle mooie dingen in het leven en vertel graag met een vleugje humor erbij, onzinverhaaltjes vind ik ook leuk. Lastige dingen zijn er al genoeg... Ben benieuwd wie mijn verhaal leuk zal vinden ;-)

Groetjes van ons