Snap

Kerstkaartjes

De hele klas van je kleuter een kerstkaartje?

Vandaag heeft mijn dochter op school een kerstkaartje van een vriendinnetje gekregen, dus ik dacht in eerste instantie schattig. Mijn dochter was er dan ook echt gecharmeerd van(hoewel ze eerst dat het een uitnodiging was voor een feestje)

Tot ik erachter kwam dat de hele klas een kaartje van het vriendinnetje had gekregen! Ik ben niet echt een fan van een heel uitgebreid kerstfeest, maar vind een kerstkaartje wel leuk. Maar een kaartje voor de hele klas? Gezien de wijk van de school en dus de ouders, verwacht ik dat nu de andere ouders zich ook sociaal verplicht voelen om de hele klas een kaartje te geven!

Maar mij niet gezien hoor! misschien aan een paar van haar vriendinnetjes, waarschijnlijk zal die volhoudende dochter van mij niet stoppen tot ze ook kaartjes mag geven :D Ik laat me niet zo snel verplichten door groepsdruk. Bovendien kunnen de kleuters a nog niet lezen en hebben ze b. nog geen idee wat nou een kerstwens is en waar het voor staat en c de hele klas?(sorry ik vind het nog steeds behoorlijk overdreven, wat probeer je te bewijzen als ouder?)

Maar wat vinden jullie ervan? hoe doen jullie dat met jullie kinderen? Ik zelf ging pas kaartjes uitdelen op de middelbare school.....

en pff wat is het lastig om de 200 woorden te halen steeds!

9 jaar geleden

Wij doen het wel, alleen als de andere kinderen beginnen hoor. Ik haal dan gewoon van die mini kerstkaartjes bij een goedkope winkel (20 kaartjes voor 70 cent totaal) en dan schrijft mijn kind alleen kaartjes die hij wil geven aan de kindjes die hij aardig vindt. Hij wil het zelf, als hij het niet wil dan hoeft het natuurlijk niet van mij. Sommige scholen verbieden het inderdaad omdat het soms zielig is wanneer kinderen kerstkaartjes krijgen en er ook kinderen zijn die minder populier zijn en helemaal geen kaartjes krijgen. Daar is ook weer wat voor te zeggen!

9 jaar geleden

Ik schrijf er altijd voor iedereen wel een persoonlijke boodschap op. Ach in een uurtje schrijfje er ook dan een hele berg weg.

9 jaar geleden

Het is wel een gezellige knutselmiddag als je ze met je kinderen persoonlijk maakt! een aantal dan! Mijn dochter(5) heeft ontdekt dat ze van vouwpapiertjes bakjes kan maken. En nu we 40 bakjes in huis hebben(:D) heb ik maar besloten om er wat chocolaatjes in te doen, lintje erom met een hartjeskaartje met de naam erop. en een presentje voor de familie met kerst! Tja je houdt ze bezig toch? @M. stiekem ben ik ook niet zo van de onpersoonlijke stapel kaarten. Dus ik stuur ze dan ook niet! ik ga liever bij iedereen langs als ik toch vrij ben, dat is pas aan elkaar denken en gezellig!!!

9 jaar geleden

Ik durf het bijna niet te zeggen... en wil niemand voor de kop stoten met deze reactie...maar ik vind die hele kerstkaarten gedoe maar stom...ik weet het, heel Ned. doet het maar meer als fijne kerstdagen, fijne jaarwisseling groetjes van die en die staat niet op de kaart...en dat elk jaar maar weer... en eigenlijk is dat van veel ook het enige kaartje die ik krijg in zo'n jaar... ik stuur liever iemand gewoon onverwacht een kaart met een leuk verhaal en dat ik ze het hele jaar het beste wens en er tijd voor heb genomen om iets te schrijven dan dat ik gestrest 50 kerstkaarten de deur moet uitwerken alleen in deze tijd van het jaar met alleen mijn naam erop...