Snap

Kennismaken met GGnet

Het kennismakingsgesprek. In mijn eerste blog lees je de aanleiding naar dit gesprek.

Het is zover.. wij als ouders en Skay krijgen een gesprek bij GGnet, dat is een organisatie die gespecialiseerd zijn in psychische problemen. We hebben Skay zo goed mogelijk proberen uit te leggen wat wij gaan doen. Hij was pas 6, maar begrijpt al zo ongelooflijk veel. Hij geeft zelf vaak aan dat hij last heeft van de onrust in zijn hoofd, maar wat vertel je dan? We zeiden meteen al tegen elkaar; ' we gaan hoe dan ook gewoon eerlijk zijn.' Hij heeft extreem veel last van lichamelijke onrust, in zijn hoofd is hij altijd 10 stappen verder, waardoor hij dingen niet in zich opneemt en daardoor ook niet onthoudt.

Eenmaal in de wachtkamer.. Skay ging spelen in de speelhoek en al gauw kregen we elke 20 sec de vraag wanneer we aan de beurt waren.. eenmaal aan de beurt kregen we een gesprek met ons gezin. Waar we tegen aan liepen, wat wij opmerkten aan hem en er werden vragen aan hem gesteld. Een uurtje later ging 1 van de dames met hem naar de speelkamer, zodat wij rustig en open konden praten. We bespraken de vragenlijsten en onze "problemen" thuis. Aan het eind van het gesprek werd aangegeven dat wij begeleiding thuis zouden krijgen, Skay is een slim jongetje en weet heel goed wat hij wel en niet wilt, hij walsde over ons heen. Ik schrok ervan, ik ging met een gevoel naar huis alsof het aan ons lag, aan onze opvoeding.

Onderweg naar huis hadden we beide een naar gevoel, maar besloten er wel voor te gaan. Alle hulp was welkom., maar toen kwam er corona.

Door de corona ging alles erg traag. De begeleiding thuis werd uitgesteld. Gelukkig hadden we nog wel belcontact en ik heb meteen ons gevoel uitgesproken. Het was totaal niet hun bedoeling om ons dat gevoel te geven. Ik was wel gerustgesteld. We werden op een wachtlijst gezet voor het huisbezoek. Op dat moment kwam Skay ook thuis te zitten van school, dit was een pittige tijd voor ons maar ook voor hem. De structuur die hij op school krijg was ineens weg. Slechtste timing ooit!

In deze periode werd wel steeds duidelijker dat wij op deze manier niet langer door konden gaan..

Wordt vervolgd..

Liefs Selina