Snap

Jullie zullen het wel druk hebben??

Jullie zullen het wel druk hebben? Dat is een vraag die wij vaak te horen krijgen. Ja, gezellig druk. Echt waar, het is natuurlijk soms druk met 4 kinderen, maar ik denk dat iedere ouder wel eens druk ervaart. Of je nu 1,2,3 of 4 kinderen hebt (of nog meer). Natuurlijk vliegen de dagen voorbij, maar ooh, wat geniet ik toch van die dagen. Hoe meer kinderen, hoe handiger je wordt in veel dingen.

Volgens mij denken heel veel mensen bij een tweeling dat het extra druk is in huis. Ik zie er juist alleen maar de voordelen van. En geloof me, in heel veel dingen word je vanzelf heel handig. Ik geef echt wel toe dat ik merk dat 1 baby nu echt heel relaxt is. We hadden het veel drukker met twee baby’s, maar we hebben ook veel dingen geleerd om het onszelf makkelijker te maken. Die dingen passen we nu ook weer toe. Een van de dingen die we deden was het oprollen van een doek, die legden we onder het hoofdje, zodat daar de fles op kan leunen en zo konden de jongens tegelijkertijd zelfstandig de fles opdrinken en hadden wij onze handen vrij.

John en ik houden heel erg van structuur, waardoor er veel “rust” is in ons gezin. En met rust bedoel ik, dat onze jongens allemaal weten hoe een dag loopt. Dat begint bij ons ‘s morgens vroeg al met het opstaan en het aankleden voordat we naar beneden gaan (dit gebeurt overigens niet in het weekend, dan gaan ze bij ons ook heerlijk in de pyjama naar beneden toe). Het is echt niet dat iedere dag er precies hetzelfde uitziet, want sommige dingen kun je niet plannen.

We proberen iedere dag zeker een keer uit huis te gaan en een “uitje” te plannen. De ene dag is dat naar de supermarkt en de andere dag gaan we naar de speeltuin. Het is heel fijn om thuis te zijn, maar het is ook zo belangrijk om er even uit te gaan. Even een andere omgeving dan thuis.

Een maandagochtend in huize Hermsen ziet er momenteel als volgt uit:

* 6.55uur > De wekkerlampjes van onze jongens gaan langzaam aan. De jongens weten dat ze nu op mogen staan en naar ons toe mogen komen.

* 7.00uur > Onze eerste wekker gaat. Wanneer de jongens er al zijn, sta ik meteen op. Zijn ze er nog niet, dan wacht ik nog lekker tot de tweede wekker.

* 7.05uur > Onze tweede wekker gaat. Wij staan op en gaan meteen Gib en Mo de pyjama uitdoen en nieuwe kleren aandoen. Deze kleren leg ik soms ‘s avonds al klaar. Zo gaat het in de ochtend nog sneller. Hebben ze de kleren aan, dan gaan we naar de badkamer en wassen we de toetjes en daarna mogen ze naar beneden toe. Wanneer ik met Gib en Mo bezig ben, zorgt John ervoor dat Tij zijn kleren aan krijgt en ook helemaal klaar naar beneden kan gaan.

*7.15uur > Tij, Gib en Mo zitten al beneden voor de televisie. Ondertussen maken John en ik ons klaar. Maandag is een dag dat ik ga rennen, dus dat betekent dat ik niet veel hoef te doen. Alleen mijn sportkleding aan doen. Hebben we ons zelf klaargemaakt, dan nemen we Clé ook mee naar beneden wanneer hij wakker is.

*7.25uur > John zorgt ervoor dat ieder zijn bordje met eten krijgt. Dit mogen ze ‘s morgens gewoon lekker op de bank voor de televisie opeten. Clé krijgt nu zijn eerste fles. Soms is hij al wakker en soms nog niet. Wanneer hij al wakker is en hele erge honger heeft, is dit het moment om de fles te geven. Soms heb je dan al je handen vol, dus zorgen wij ervoor dat Clé de fles “zelf” drinkt met een doek eronder, zodat hij blijft liggen. Wanneer dit niet nodig is, doen wij dit uiteraard niet. Maar soms is het gewoon handig.

*7.30uur > Ik zorg ervoor dat John en ik ons ontbijt krijgen en ook lekker kunnen eten.

*7.35uur > Ik vertrek en ga lekker 5km hardlopen. Niks fijners dan dat ik al heb gesport en de dag zo kan beginnen. (Nu ook wel een luxe natuurlijk, met John die thuiswerkt ivm corona en ik nog verlof heb.)

In deze tijd zorgt John ervoor dat de jongens allemaal hun bordje leegeten.

*8.10uur > Ik kom terug van het hardlopen. Meestal heeft iedereen zijn bord leeg. Heel soms moeten er dan nog afspraken gemaakt worden betreft het leegeten van het bord. Ik zorg ervoor dat Tij zijn fruit klaar wordt gemaakt en zijn tas compleet is.

*8.20uur > Tij wordt naar school gebracht.

*8.35uur > Ik kom weer thuis en zorg ervoor dat alles opgeruimd wordt. De vaatwasser wordt leeggemaakt en het aanrecht opgeruimd. De televisie gaat uit en Gib en Mo gaan lekker spelen.

Wanneer ik alles opgeruimd heb, ga ik naar boven mezelf douchen en omkleden. John is ondertussen bezig met zijn werk en Gib en Mo zijn aan het spelen. Clé wordt rond die tijd ook weer moe en die leg ik lekker boven in zijn bed om een klein slaapje te kunnen doen. Het is heerlijk om de dag te kunnen beginnen met sporten, dan heb je dat gehad en heb je nog een hele dag voor je!

Bij ons is het iedere dag rond 10.00/11.00uur fruittijd. Ik maak dan een groot bord met fruit of de kids krijgen ieder een bakje voor zichzelf. Dit ritueel is elke dag hetzelfde. Op deze manier zorgen we ervoor dat ook hier structuur in zit. Zelfs toen er steeds kraamvisite kwam voor Clé, zorgde ik ervoor dat het fruit al klaar stond.

Op maandag worden ook altijd de boodschappen van de Plus bezorgd tussen 10 en 12 uur. Ideaal! Wij doen dit momenteel een jaar ongeveer, maar ooh, wat is dat handig zeg. Ik maak een weekplanning voor het eten en dit wordt op maandag allemaal bezorgd. Soms moet ik natuurlijk nog wat verse groenten bijhalen, maar in het algemeen kunnen wij er gewoon een week mee vooruit. Als we op een dag toch iets anders willen eten, dan doen we dat ook gewoon. Het is heel fijn om niet iedere dag te moeten gaan bedenken wat we willen eten.

In die tussentijd doe ik vaak nog wat gezelligs met de was. Gib en Mo die vermaken zich met spelen en met elkaar.

11.15uur > Clé krijgt een fles, zodat we weer op tijd klaar zijn om Tij op te halen van school. Voordat we hier thuis vertrekken, zorgen we ervoor dat de tafel gedekt is, zodat we meteen aan tafel kunnen gaan als we thuiskomen.

Als de ochtend dan voorbij is, mag Tij voor de tweede keer naar school gebracht worden en kunnen Gib, Mo en Clé even lekker gaan slapen. Wanneer zij slapen, ga ik vaak zelf ook even lekker zitten of ik maak alvast een begin aan het eten voor de avond....

Een klein kijkje in een ochtend vol structuur bij de familie Hermsen. Het werkt voor ons. We merken dat het veel rust geeft bij de jongens en zo zie je dat een gezin met vier kids dus helemaal niet zo druk is als je zou denken!

Wil je weten hoe onze dagen er verder uitzien? Volg mij dan op instagram, hier laat ik er meer over zien. @elke.momentje