Snap

Juffie plagen, kusjes vragen

Voordat de vakantie begon is Olivier al op school begonnen bij een hele lieve juf, helaas heeft hij nu 2 andere juffen. Ze zullen ook wel goed zijn, maar ik mis de aandacht en de hartelijkheid van de oude juf.

Laatst vertelde Olivier dat hij in de pauze bij zijn vorige juf was gaan staan en ze had grapjes met hem gemaakt.

Over zijn nieuwe juffen meldt hij zelf niet veel. Ze zijn aardig, maar afstandelijk.

Ze zijn meer van de regels, stoeltjes altijd op dezelfde plek, zwaaien op 1 plek.

Toen Olivier huilde toen ik hem bracht zei de juf: Is hij moe? en ging verder met waar ze mee bezig was.

Ik mis de persoonlijke aanpak en ook de ruimte voor emoties en gevoel.

Wat is belangrijk bij de kleuterjuf? Wel of niet knuffelen? Strakke regels of niet?

10 jaar geleden

Ik heb zelf de opleiding onderwijsassistent gedaan (MBO niveau 4) Daarin heb ik geleerd mij aan te passen aan de behoeften van het kind. Is het kind veel aandacht nodig dan geef je deze, door interesse te tonen maar ook zeker wanneer ze verdrietig zijn even een knuffel te geven. Vooral bij de kleinsten van de school vind ik het persoonlijk belangrijk heb een veilig gevoel te geven. Dit bereik je in mijn ogen niet door afstandelijk te doen naar je groep. Natuurlijk moet je de kinderen ook leren wat de regels zijn maar een beetje flexibiliteit en geborgenheid lijkt mij ook belangrijk.

10 jaar geleden

Mijn kleinte is hoogsensitief, zit in groep 2 en ben heel erg blij dat ze een hele rustige juf heeft. Ze heeft de 30 kindjes goed onder controle, en biedt ze duidelijke regeltjes... Dit past in ieder geval perfect bij mijn dochter. Ben heel erg benieuwd welke juf ze krijgt in groep 3....

10 jaar geleden

Misschien heeft de juf het gelezen, want vanmorgen was ze opeens super uitbundig ;-)

10 jaar geleden

Ik denk dat een combinatie van regels en empathie perfect is. Gelukkig heeft mijn jongste ( ook groep 1 ) 2 juffen: de één echt het knuffelige moedertype en de andere is meer van de regels. Samen prima dus!