Snap

Jongens die meisjes dingen willen

Meneer, NOG STEEDS in de "Ook-fase". Het kan hem niet schelen wat het is, maar hij wil het OOK xD.

Ik ben, als ik erop terug kijk, heel erg vrij opgevoed. Wat betreft de verschillen in seksuele geaardheid van wie dan ook, wat die geaardheid dan ook maar mag zijn. NOOIT is mij door iemand wijs gemaakt dat gay zijn iets negatiefs is. Daar ben ik echt heel dankbaar voor! 

Ik heb er geen enkele moeite mee als iemand een andere geaardheid heeft dan ik zelf. In deze wereld is dat nog niet zo vanzelfsprekend vind ik..

Mijn peetouders zijn mijn peetvaders. Dit heb ik nooit raar gevonden, juist super vanzelfsprekend! Toen ik en mijn broer zelf nog kids waren gingen we vaak bij ze op bezoek met mijn vader. Ze wonen aan het water dus we zwommen daar veel. Ook hebben ze een tijdje een bootje gehad en daar vaarden we dan op :) Mijn broertje en ik mochten soms sturen. We wandelde veel, vaak dezelfde route maar die verveelde nooit! Ze hebben een bar in hun mega tuin en daar zaten we dan 's avonds aan, wij kregen zelf gemaakte cola :). Ze hadden altijd wel een hond. Bruno, die overleed. Max, werd een politie hond. Xena, overleed ook. En nu hebben ze een nieuwe aanwinst, Tommy. Als we bleven logeren waren mijn Broertje en ik altijd als eerst wakker, natuurlijk. Dan liepen we naar de woonkamer om tv te kijken en dan stond die al aan! Huh?! Ze maakte ons altijd wijs dat de hond dat dan had gedaan xD. Wij goed gelovige kids, geloofde dat. Haha! We danste samen op singeltjes in de muziek kamer. Deden gekke spelletjes in de keuken met raar keuken gereedschap, wij moesten dan raden waar het voor gebruikt werd. We aten hamburgers met snoep.. Gadver!! Hahaha! Pretty cool memories. Dus peetouders die gay zijn? NORMAAL! Duuhhhh! Volgens mij zijn ze binnenkort trouwens 15 jaar getrouwd! Ze schreven gisteren een Facebook bericht op hun pagina dat het blijkbaar precies 15 jaar geleden was dat je überhaupt mocht trouwen voor de wet als gay!! Kort, dacht ik! Toch?!

Transgender zijn, vind ik ook niet gek. Een aantal jaar geleden kregen we een brief thuis van mijn nichtje. Er stond in dat ze vanaf nu door het leven wilde gaan als jongen. Eén seconde voelde ik een shock moment maar al snel dacht ik 'Oke, cool.' Mijn nichtje, nu dus Neef, is echt heel cool. Hij ziet er super knap uit nu en als je niet zou weten dat hij ooit een meisje was, zou je dat never nooit aan hem zien. Ik heb veel respect voor zijn keuze. Heel even wennen was het wel. Want hoe praat je erover? Wat mag je nu wel en niet meer zeggen tegen hem? Vraag je er überhaupt iets over of is het te privé? Ik heb gekozen hem vanaf nu te begroeten met 'Hee man!' en dat is genoeg voor ons hahahaha! 

Mijn vriend hier in tegen is tegen zijn zin open. Hij accepteert het omdat ik het accepteer. Maar hij is buiten zijn conform zone, duidelijk. 

Afgelopen week, lakte ik mijn nagels en besloot mijn dochter van 1 een manicure te geven, haha! Waarop Meneer OOOOOOK wilde. Prima toch? Mijn vriend was minder blij. 'Dat is voor meisjes, had je moeten zeggen tegen hem, mop!'. Hoezo dat dan? Alsof hij dat snapt? En wat maakt het uit? Niks toch? 

Deze week pakte meneer een armband uit de la en deed deze om. Mijn haar elastiekjes vind hij trouwens ook altijd mooie armbandjes :). 'Mooooi!!' zei ik tegen hem. 'Mohooop, dat is voor meisjes..' siste mijn vriend zachtjes. Euhm, boeien?

Ik heb al een aantal dagen echt kapotte, droge lippen dus gebruik ik Labello. Meneer ziet dit steeds en wil OOOOOOK. Dat mag toch? Beetje lippenstift hieeeerrr!! Beetje daaaaaar!! Prachtig man! 

Het KDV post veel foto's van de kids op een speciale site voor de ouders. Meneer zit vaak tussen de dames te knutselen. Lekker toch? Toch normaal?

Ik vind dat als een jongetje, meisjes dingen wil, dit gewoon kan! 

Zoals vandaag. Eerste terras dag (Jummyyy!!). Een moeder en haar zoontje, jaartje of 5 denk ik, komen een hapje eten. Meneer speelt met een monster Barbie pop, wel met twee hoofden en blauw haar, haha! Maar ik vind het tof!! Ik weet zeker dat er mensen zullen zijn die dit niet hadden toegelaten van hun zoon. Want met poppen spelen is voor meisjes? 

Zouden jullie het accepteren?

7 jaar geleden

Mijn zoon is net 8 jaar. Toen hij 3 was ging hij carnavallen als pipi langkous helemaal compleet, met lippenstif ( van oma gehad en rose wangetjes) ook een pruik. Was echt net een meisje haha. Pas is hij 8 geworden en heeft een monsterbarbiehuis gekregen en hij heeft de mannen monsterbarbie,s en heel vaak sleurt hij de halve kamer van zijn zusje naar zijn kamer want he, ze moeten ook op vakantie kunnen en zei heef een camper. Hij wil het niet in het rose zelf hebben dus was superblij met zijn eigen huis. Nu kwam hij van school en vertelde dat de kindjes het wel raar vonden dat hij een barbiehuis had gevraagd. En de volgende dag mocht hij meenemen wat hij had gekregen, zijn antwoord werd. Die stoere monsterbarbie (een vis in een rolstoel met een haaienvin) zodat ze ook zien dat het gewoon stoere barbies zijn mama. Vond ik best stoer. Ik wil niet een mama zijn waar ze niks bij mochten, ik vind het best. Een meisje mag ook met lego spelen of voetballen daar doet ook niemand moeilijk over. Wil niet zeggen dat hij straks homo word of transgender ofzo. En anders maar wel, als hij maar gelukkig is.

7 jaar geleden

Haha, kinderen kijken op die leeftijd nog helemaal niet zo! Dat wordt in hun latere leven gevormd door de omgeving, onbewust, hoe open minded ook werk je hier vaak aan mee. 1 van mijn zonen kwam een paar jaar terug met regelmaat thuis met een prinsessenjurk of k3 jurk aan en/of gelakte nagels (spelen met buurmeisje, dan krijg je dat). Nooit probleem van gemaakt... En toen ging ie naar school... Was roze ineens voor meisjes.. Etc.tsja...

7 jaar geleden

Kinderen zijn in mijn ogen nog compleet gender neutraal. Ze zijn gewoon "mens". Dus laat ze als mens nieuwsgierig zijn. Dat wij als volwassenen er iets anders van maken komt door onze bekrompenheid. Wij plakken ergens direct een label aan vast. Of ons zoontje homo of hetero wordt? Dat interesseert ons totaal niet. Het lijkt me wel leuk een schoonzoon later. Maar ik zou wel graag een kleinkind willen met dezelfde genen. Zo eentje waarvan je kunt zeggen; die lijkt op die en dat neusje heeft hij/zij van....... Dus wat dat betreft zou ik ook wel weer een schoondochter willen. Dan is de kans daarop misschien wel groter? Als ze überhaupt kinderen willen en het zou lukken.......

7 jaar geleden

Hier ook mama doet haar nagels me oudste zoon wou het ook. Vervolgens mij vest aan gedaan : kijk nu ben ik mama. Vervolgens moest de nagellak er weer af. Mijn zoons hebben een pop gehad met een kinderwagen. Super leuk vonden ze het om er mee te spelen. Me beide zoons willen ook altijd op gemaakt worden als ik daar mee bezig ben. Meestal doe ik dat ook ( net als of met de achterkant bv van het oog potlood ). Zijn kinderen en ik laat ze lekker nu hun fantasie nog gebruiken. Later moeten ze toch al zo veel dingen doen en ik laat ze nu gewoon lekker nog.