Terug
Blog header image

Je kind bloot stellen aan bloot

Voor de ene ouder is bloot gewoon bloot. De andere ouder schermt dit zoveel mogelijk af. Maar in bad met papa is raar?
MamavanChance
6 jaar geleden

Pff rare wereld eigenlijk. Je lichaam is toch gewoon puur natuur, daar panisch en geheimzinnig over doen, Dat vind ik pas raar en schept een vreemde visie op je eigen en andermans lichaamsbeeld, maar goed, thats just me,....

Chiara
6 jaar geleden

Kort maar krachtig; Ik vind het juist ziekelijk dat mensen die associatie leggen bij een vader die met zijn dochter in bad of onder de douche gaat... Dat zegt meer over hen dan over de vader... Mijn vader kwam vroeger na het voorlezen altijd even bij me in bed liggen (om eruit getrapt te worden wanneer het bed lekker opgewarmd was ;) ), en dat vond ik altijd heel fijn en gezellig!

MamavanChance
6 jaar geleden

Haha precies

Anoniem
6 jaar geleden

Wij hebben geen dochters maar ik ben het helemaal met je eens. Ik ga ook gewoon met de jongens onder de douche (dat schijnt dan weer voor minder ophef te zorgen). En we lopen regelmatig naakt over de bovenverdieping (omkleden/douchen). En inderdaad het zegt meer wat over de ander als diegene zulke associaties heeft.

nijn81
6 jaar geleden

De nieuwe vriend van mijn schoonzusje heeft ooit een keer zijn jongste dochter (toen 7 jaar oud) in zijn bed laten slapen. Ze vond het kei fijn! Vooral omdat ze in eerste instantie ontroostbaar was omdat haar oudere zusje wél mocht uit logeren bij een vriendinnetje en zij niet. Helemaal verdrietig werd dochterlief door zijn ex bij hem afgeleverd, zo los jij het maar op. Nou, dat heeft hij dus gedaan door haar in zijn bed te laten 'logeren'. Perfecte oplossing! Niet dus.... Het meisje vertelde vol trots aan haar moeder dat ze bij papa in bed had mogen slapen. En wat deed zij? Zij is naar haar advocaat gestapt. Ze vond het vies en pervers. Want hij deed wel eens 'dingen in zijn slaap'..... Zij kon het weten. Bla bla. Ik vind het nog steeds een schrijnend verhaal. En legde meteen de link met dit onderwerp. Zeer vreemd dat er op zo'n rare manier gekeken wordt naar vaders met hun kleine kinderen. De mensen die zo denken zijn zélf niet helemaal lekker in hun hoofd, dat ze gelijk de associatie leggen tussen seks.

Marinde1985
6 jaar geleden

Precies! Duidelijk Deautisctischemama. bedankt voor je reactie.

Lindsy83
6 jaar geleden

Iedereen moet hierin inderdaad doen waar ze zich zelf prettig bij voelen. En ja vanaf een bepaalde leeftijd zal het als minder prettig worden ervaren door beide partijen. Zelf zijn we hier wel een beetje preuts in. Mijn zoontje ziet mij nooit naakt, omdat ik mij schaam voor mijn psoriasis. Mijn vriend gaat met hem in bad, maar hij wil niet dat ons zoontje per ongeluk met het verkeerde 'speelgoed' gaat spelen, dus draagt hij wel een zwembroek. Voor ons prima, voor een ander is dit weer overdreven...

Marinde1985
6 jaar geleden

Daar kan ik mij ook wel in vinden Linsy83. Ik snap dat als je je ergens niet prettig bij voelt, je dat eerder verbergt dan toont. En ik begrijp ook dat je niet wilt dat je zoontje per ongeluk ergens aan zit waar hij niet aan hoort te zitten. Begrijpelijk. dank je dat je dit wilde delen en bedankt voor je reactie.

Marinde1985
6 jaar geleden

haha ja dat is dan alleen maar fijn toch? Er komt inderdaad ene leeftijd dat kinderen het raar gaan vinden doordat ze zelf ontwikkelen. Dat is meer dan logisch. Lief dat je vader altijd lekker bij jullie kwam liggen. Bedankt voor je reactie Chiara.

Marinde1985
6 jaar geleden

Hoi NIJN81. Fijn dat de vriend van je schoonzusje goed aanvoelde wat zijn dochter toen nodig had. Jammer dat de moeder van dit meisje dit niet zo ziet. En jammer dat er dan gelijk een advocaat aan te pas moet komen en dat ze dit niet samen konden bespreken.. Kinderen zijn altijd de dupe wanneer er strijd tussen de ouders is. Bedankt voor je reactie.

Marinde1985
6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Linda. Bloot is ook helemaal niks raars, maar heel natuurlijk. Zo zijn we allemaal ter wereld gekomen!

Anoniem
6 jaar geleden

Helemaal eens met je blog. Wij nemen kindlief ook mee onder de douche. Vind ze hartstikke fijn. Maar ja, ik Ben dan ook van het soort mensen dat het belachelijk vind om een kind van onder de vier jaar (in ieder geval) een bikini aan te trekken ;).

elsvdp
6 jaar geleden

Ben het helemaal met je eens. Het is juist mooi dat kleine kinderen zowel met mama als met papa in bad kunnen gaan of douchen. En natuurlijk gebeurt dat in de pubertijd niet meer. dat zouden de kinderen trouwens ook niet willen. Nu ze jong zijn en nog zo onschuldig, laat ze dan lekker van die mooie momentjes met hun ouder(s) genieten!

MommyLove
6 jaar geleden

onze kleine meid gaat altijd met papa in bad niks vreemds aan, en zij geniet. Voor ons het belangrijkste, haar geluk. Als zij aangeeft dat ze niet meer met papa in bad wil is dat ook prima. zij is nummer 1. Raar als andere mensen dat niet zo zien.

rebo1982
6 jaar geleden

Leuk onderwerp! Ik weet niet wanneer er voor mij een stop op zou komen. Sowieso als de kinderen nee zeggen. maar misschien zegt mijn gevoel wel eerder nee.... Het is echt een persoonlijke kwestie!

Anoniem
6 jaar geleden

Toch heerlijk samen met je kind douchen. Is toch jou vlees en bloed, mi niks pervers aan. Ik douche samen met mijn dochtertje (8mnd) of samen in bad en mijn vriend doucht ook met haar. Vinden ze allebei heerlijk, fijn papa dochter momentje. Komt er een tijd dat ze niet meer wil prima, maar tot die tijd genieten we ervan.

Anoniem
6 jaar geleden

Wij zijn 2-3 dagen in de week alleen thuis met de kids en sinds de jongste goed kon staan gaat ze samen met dr broer, maar das echt meer vanwege het gemak dan vanwege schaamte. ik zelf ben heel vrij opgevoed, mijn man iets minder (veel minder eigenlijk) en vind het pervers als je andere ideeen heb.

ranuda
6 jaar geleden

Wat een oordelen. Niet goed in hun bovenkamer? Sommige mensen hebben een verleden. Als je als kind misbruikt bent door je vader en je krijgt zelf een dochter is het niet raar dat je die angst hebt dat het bij je eigen kind gebeurd. Mijn man doet mijn dochter niet in bad en verdroogt mijn dochter niet. Ik wil het niet omdat ik een verleden heb. Noem me niet goed in mijn bovenkamer maakt me geen fuck uit. Mijn gevoel is belangerijker dan jullie oordeel!

Anoniem
6 jaar geleden

Hier hebben we geen bad maar ik heb wee jongens en ga ook gewoon samen douchen! Niks mis mee zolang het normsal voelt voor mij en de kinderen. ook al hadden we dochters gehad mijn man staat ook graag onder de douche met de kinderen

Ciinderella
6 jaar geleden

RANUDA, ik denk dat iedereen zich wel kan inbeelden dat jou situatie anders is. Ik herken jou gevoel en heb zelf echt vertrouwen op moeten bouwen. Iedere ouder moet doen waar hij/ zij zichzelf goed bij voelt en wat hun kind nodig heeft. Mijn dochter vind het heerlijk om samen met papa te gaan douchen en dan vroeg naar bed te gaan. Drinken mee, chipsje mee en dan lekker keutelen en samen slapen. Dat is voor haar echt feest!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik douche met mijn dochter. Dit is een badritueel van papa en dochter. Zo heb ik een betere band met mijn dochter.omdat ik veel werk,zie ik haar niet zoveel als ik zou willen. Maar als het badtijd is,genieten we samen! We zijn tenslotte allemaal naakt geboren .

tuhalmodjipen
6 jaar geleden

het licht er ook aan hoe je zelf opgevoed bent geworden ik ging tot mijn 5de ook altijd met mijn ouders in bad . daarna alleen nog met mijn zusje , broertje of neefjes en nichtjes , terwijl bij mijn vriend zoijn cultuur de kinderen altijd alleen in bad of onder de douche gaan .( wel met ouderlijk toezicht. ) mijn tante liep op vakantie altijd naakt rond maar ze vroeg ons wel eerst of we dat erg vonden :P (was toen al 13 en zei nee is niet erg ieder zijn eigen ding . dat was toen in 2006) nu zag ze haar terug op de film en zei ze omg liep ik er echt zo bij wat erg !! pap had je me niet kunnen filmen .. waarop mijn opa zei ja jij loopt er toch iedere dag zo bij.. hahahah (mijn opa filmde altijd iedere dag als we bij hem op bezoek waren of op vakantie ) en voor hun was het vroeger normaal op de oude foto van vroeger leken ze wel nudisten XD dus het ligt er gewoon aan hoe je opgevoed word en ook een beetje aan de tijdperk waar je in zit . ik ga ook gewoon lekker met mijn zoontje van 2 jaar douchen hij heeft de grootste pret in de douche en zit me nog niet eens bij hem staan of zitten hij is te druk bezig om een zwembad te maken tenzij die moe is dan komt hij op mijn schoot liggen en dan laat ik de water over zijn rug stromen dan valt hij in slaap en kan ik hem gemakkelijk afdrogen luier aan en hup naar bed . en mijn vriend die heeft er niks mee.

Anoniem
6 jaar geleden

Ben het met je eens doe wat prettig aanvoelt voor je kinderen en jezelf. Bij mij thuis vroeger ging ik zowel met papa als mama in bad. En ja per ongeluk trok ik wat weg omdat het in de weg zat. Oeps geloof dat papa daarna wat voorlichter is geworden met samen in bad gaan. Ik vondt dat een leuke tijd. Samen met je ouders zijn. Even de tijd voor elkaar. Nu ik zelf kinderen heb ga ik ook gewoon met ze in bad of douche. Op de camping moeten we wel samen douchen kan me zoon van 2 dit niet alleen laten doen. Nu wou me oudste van 5 niet met mij mee want dan moet hij bij de dames douchen en dat vindt hij niet leuk. Prima dan gaat hij met papa mee. Me man en ik slapen regelmatig ook naakt in bed. Soms gaan we ook wel eens bij mijn oudste in bed slapen vindt hij gezellig. Maar dan mogen we niet on onze blote kont bij hem komen slapen. Wel met een broekje aan. Hier geven wij dan ook netjes gehoor aan. Had het ook dan ook sowieso niet gedaan om bij hem naakt te gaan slapen. Maar hier in huis is bloot normaal. En als me zoons het erg gaan vinden om ons naakt te zien dan zullen we dat gewoon aanpassen zodat zij zich comfortabel voelen.

Anoniem
6 jaar geleden

Helemaal mee eens met het artikel! Bloot zijn als peuter, kleuter, tiener in huis met moeder kan nog net van deze moderne maatschappij. Maar als man zijnde ben je direct pedofiel . Ik noem het pure penis discriminatie, het mannelijk lid als verkrachtingswapen. Zelf vader (38) , vriendin (36) mijn zoon (14) jaar en haar dochter (12 ) zijn gewend aan naakt en naturisme. De oudste van het gezin zoon Roy kwam tot zijn 13 jaar bij mij in bed slapen als mijn vriendin nachtdienst heeft. We lagen dan gewoon naakt beiden in bed te babbelen of een stoeiend kussengevecht. Dan komt de pubertijd ineens en natte dromen met bij jongens . Zo ook bij mijn zoon het schaamhaar, ochtenderecties en elke dag zin in zelfbevrediging. Dan is het beter op zijn eigen kamer naakt te slapen in privacy. Niet dat ik of hij ervoor moeten gaan schamen hoor! Integendeel ik heb hem zelfs aangespoord het vaak te doen. Hij is als opstandige tiener en testosteronbom in huis dan meer relax.

Anoniem
6 jaar geleden

Bloot in huis als de kinderen voor de puberteit zijn is voor mij gescheiden moeder van 37 jaar geen issue. Sinds twee jaar heb ik een nieuwe veel jongere knappe vriend van 24 jaar. En daar is mijn tienerdochter van 13 jaar een beetje veel gek op. Ik zag het niet zozeer in het begin. Als ik aan het werken was lag zij gewoon samen naakt in bed. Soms ligt hij op de bank in zijn blootje te hangen, kom zij snel naast hem liggen! Niét dat ik zozeer gluur naar geslachtsdelen van mijn dochter of wie dan ook. Ze was vreselijk nat de schaamlippen , haar clitoris opgezwollen en haar tepels hard. Ze keek zo dromerig en zwoel naar mijn vriend. Hij is groot geschapen en daar is ze heel nieuwsgierig naar. Ook zijn mooie looks en body. Dus heb ik haar gezegd dat ik niet meer wilt dat ze naakt is. Om Gwen grenzen te overschreiden maar te voorkomen.

Chiara
6 jaar geleden

Ik hoop oprecht dat dit een bericht is om reacties uit te lokken, gezien de ongepastheid.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik geloof echt wel in de oprechtheid van het verhaal over bloot van Sandra! Als we puur fysiek kijken dan is een tiener meisje van 13 jaar lichamelijk vruchtbaar . Meisjes beginnen tegenwoordig erg vroeg met 10 jaar de puberteit Maar ook makkelijk in staat om een penis van een volwassen man in de vagina te ontvangen. Maar ook het psychische van een meisje op die leeftijd kan wereldwijs en nieuwsgierig naar seks. De behoefte hoe ziet het er allemaal uit onder bij een jongeman. Jongens van haar klas zijn oninteressant niet oud genoeg of te speels nog. Hoe vaak hoor je niet dat de moeder jaloers of boos is, omdat haar dochter te intiem omgaat met de vader. De relatie tussen moeder en meisje is vaak slecht door te verschillende karakters. In de situatie van Sandra en haar veel jongere vriend begin 20 jaar, geloof ik zeker in seksuele aantrekkingskracht. Meisjes in de pubertijd zijn heel gevoelig voor signalen van... zo hij vind mij leuk de vriend van mijn moeder!! " Zowel de body van een man of vrouw verraden seksuele opwinding. Zelfs kleine kleuters ervaren dit maar nog niet bewust bij dokter spelletjes bijvoorbeeld. Bij de man is het makkelijker te spotten druipend voorvocht en een erectie. Bij een vrouw gaan de borsten voller worden en de tepels worden een hard knobbeltje. De vagina begint vochtig te worden en dit is wel goed te merken aan de natte bezwete grote schaamlippen buiten. Daarbij is de klitoris goed doorbloed en hard. Dat dit is gebeurt bij de dochter van Sandra is erg aannemelijk. Het wegsmellend kijken naar een mooie jonge man en ervan dromen in fantasie. Of de gedachte hoe groot is ie als zijn mannelijk lid stijf wordt. Hoe ziet zijn sperma uit en spuit ie veel zaadvloeistof. Dit allemaal kan lichamelijke opwinding te weeg brengen. Dus beter dan om te kiezen dat haar dochter niet bij haar vriend komt of naakt ziet. Dat er geen grenzen voorkomend worden overtreden of gedrag waar beiden niet weten mee om te gaan.

Blog header image

Ik ga naar huis! Helaas nog zonder baby.

7 dagen na de bevalling naar huis nog zonder baby en lees meer

Vandaag is de dag aangebroken we zijn nu 7 dagen na de bevalling. En het is tijd om naar huis te gaan. Wel konden we in het Ronald mc donald ziekenhuis verblijven om dichterbij te zijn, maar ik zij nee bedankt ik lig al 3 inmiddels 4 weken hier en snak naar eigen omgeving dan maar elke dag heen en weer rijden kost ook energie maar goed.

Helaas moet vinz nog een poos blijven en voelt het dubbel ik leef de ochtend en middag met een beetje met een brok in mn keel. Mijn vriend komt de ochtend langs samen eten we nog lekkere loempia’s van de kraam die altijd tegenover het ziekenhuis staat. Heerlijk genieten even. De middag om half 1 gaan we samen nog even naar Vinz toe alles gaat goed met hem wel licht hij onder de blauwe lamp omdat hij geel was geworden. papa buidelt even met hem want hij werkt straks weer fulltime heeft namelijk de 4weken vrij gehad toen ik in het ziekenhuis lag en vinz geboren werd wel de eerste weken doet hij 1 lange dag dan weer een korte dag zodat hij op de korte dagen met mij mee naar umcg kan en zodat hij ook op die halve dagen lekker met vinz kan knuffelen.

Vinz krijgt ook vanaf nu muziek therapie 2x per week komt een vrouw met een gitaar of een ander muziek instrument langs en maakt lichte geluiden om te kijken hoe premature babys er op reageren. Dit vind vinz helmaal niet erg en valt er soms van in slaap. Ook hebben we elke week een gesprek met de kinderarts hoe het verloopt etc. Verder zijn de verpleegkundige echt enorm lief en vriendelijk geweest.

Het is einde dag papa en ik leggen vinz samen weer terug in de couveuse die ik voorzien heb van een baby nestje en nieuwe zachte dekentjes, ik houd alle draadjes vast en papa vinz. Ook checken we nog of hij een vieze luier heeft dat heeft hij niet dus leggen we een koesdoekje neer bij vinz en leg ik mijn hand nog even op hem en zeggen we allebeide ik hou van jou tot morgen! Het is even gek maar het is ook goed hij is in goede handen hier on het umcg en krijgt de beste zorg die hij nodig heeft, en als er iets is ook middennacht bellen ze ons en elke dag als wij/ik langs ga krijgen we een update van de verpleegkundige en helpen ze mij met het buidelen. Of helpt opa of oma of tante of beppe mij met vinz verzorgen. Want om de dag nam ik een ander mee als mijn vriend niet mee kon

Volgende keer meer over dat hij naar dichterbij huis komt.