Snap

Inoli - onze ervaring #gevoeligehuid

Sinds de geboorte van River gebruiken wij verschillende huidverzorgingsproducten. River heeft namelijk een gevoelige huid. Het lukte niet goed om het juiste product te vinden. In samenwerking met Mamaplaats mochten we Inoli eens proberen. Lees hier hoe we dit hebben ervaren.

River heeft sinds de geboorte al last van een gevoelige huid en kan hij niet tegen elk huidverzorgingsproduct.

Dit uit zich in vlekken, rode huid en kortgeleden heeft hij zelfs een allergische reactie gehad. Dit was erg schrikken. Hij krijgt namelijk wel vaker een beetje een rode huid na het gebruik van een (nieuw) verzorgingsproduct, maar dit keer bleef het daar niet bij.

Toen hij galbulten kreeg en zijn ogen een beetje begonnen op te zwellen, belde ik de huisarts en probeerde ik de situatie zo goed mogelijk uit te leggen.River had het verzorgingsproduct zelf gepakt en op zijn gezicht gesmeerd... Hij gaf ook aan dat hij het in zijn mond had gestopt!

Dat kon ik me eigenlijk niet voorstellen, want ik ken geen enkel verzorgingsproduct met een lekkere smaak, maar hij zei het dus dan zal het wel zo zijn.

Ikzelf ben al bekend met (ernstige) allergieën, waarbij het opzwellen van de ogen kan eindigen in een levensbedreigende situatie. Alle alarmbellen gingen rinkelen.

Gelukkig gaf de huisarts aan dat we River in de gaten moesten houden en zolang hij geen opgezwollen lippen kreeg wij ons geen zorgen hoefde te maken. Snel daarna verdwenen de galbulten en nam de roodheid en zwelling af, het liep af met een sisser. Gelukkig!

Wij zijn hier erg van geschrokken en hebben River uitgelegd dat hij nooit meer zomaar wat op zijn (gezicht) huid mag smeren en het eerst moet vragen. Dat kwartje was inmiddels wel gevallen denken we zo.

Voordat wij de verzorgingsproducten van Inoli leerden kennen, ging onze voorkeur al uit naar natuurlijke producten. De producten van Inoli passen in dat opzicht al heel goed bij ons want ze bevatten geen conserveermiddelen, kleurstof of parabenen. Daarnaast bevat het natuurlijke oliën en is het pH huidneutraal.

Wat wij regelmatig lastig vonden in onze zoektocht naar een fijn huid- en haarproduct voor zowel River als Boaz is de geur. Je kind ruikt van zichzelf uiteraard al heerlijk, maar een lekker geurtje is mooi meegenomen vind ik.

De producten die wij hebben geprobeerd vonden wij vaak niet lekker ruiken of ze roken helemaal nergens naar.

TODO: Add alt to media

Bij Inoli is dit anders, de producten ruiken fijn door het allergeenvrije parfum, maar niet te sterk. Dan heb je na het badderen toch het lekkere geurtje op een goede manier verkregen ;).

Voordat wij een nieuw verzorgingsproduct gaan gebruiken bij River en Boaz smeren wij dit eerst op River zijn handje, zo testen we wat het effect zal zijn. Met de crème van Inoli hebben wij dit ook gedaan. River zijn huid reageerde hier niet op en zijn huidje voelde na dit kleine beetje gebruik al lekker zacht! Ook ikzelf gebruik de producten altijd even voordat wij de kids helemaal insmeren.

Thuis hebben wij een bad en een douche, meestal gaan de kinderen in bad maar af en toe gaan ze ook mee onder de douche. Voor onder de douche hebben wij de Inoli shampoo & was crème gebruikt: dit is een 2 in 1 formule en kan gebruikt worden voor zowel de huid als de haren.Wij wassen de haren gemiddeld een keer in de week en het is fijn om dit met een product te doen dat niet prikt in de ogen. Door de oliën zijn zowel de huid en de haren lekker zacht na het gebruik.

River en Boaz gaan het liefst twee keer per dag in bad. Helaas mag dit van ons niet: waterverspilling en je krijgt er een droge huid van. Wanneer River en Boaz in bad gaan dan gebruik ik het liefst een beetje badolie. Inoli heeft maar liefst 3 verschillende bad oliën in hun assortiment.

Voor River gebruiken wij de Inoli vettende Badolie met als extra ingrediënt Macadamia olie. Deze olie is speciaal voor de gevoelige- en kwetsbare huid en reinigt en verzorgt de huid.

Voor Boaz gebruiken wij Inoli intensief vettende badolie. Boaz heeft last van een erg droge huid en de intensief vettende badolie voedt zijn huidje en maakt deze weer soepel! De Abrikozenpit olie reinigt en verzorgt zijn huidje optimaal.

Na een heerlijk bad of douche ritueel gebruiken wij Inoli intensief vettende crème voor hun lichaam en gezichtje.

Deze crème gebruiken wij niet alleen na het badje of douchen, maar ook elke ochtend! De crème smeert zo fijn en ruikt lekker. Het is echt onze favoriete crème!

Nu klinkt het alsof wij Inoli alleen voor onze kinderen gebruiken, maar niet is minder waar…

Mijn lieve man gebruikt namelijk altijd alle verzorging producten behalve die van zichzelf tot die van ons op zijn!

Is dit herkenbaar?

Zonder dat ik ernaar vroeg zij hij van de week: Sinds ik die nieuwe verzorging producten gebruik, is mijn huid minder droog. Ik raad daarom Inoli aan voor jong en oud met of zonder huidproblemen!

2 jaar geleden

Even kijken bij petit & jolie. Volledig natuurlijk en ik vind het lekker ruiken. Ik heb de douchegel ervan voor de kids. De crème ken ik niet uit eigen ervaring. Als je bv kijkt op de website van natuurlijk zuiver kun je het vinden. Mogelijk ook elders. Succes!

2 jaar geleden

Hey. Ja, het geschikte product vinden is zo lastig. Zeker als er ook sprake van eceem is. Dat hebben onze kindjes niet. Succes met je zoektoch, ik hoop dat je wat fijn vindt.🥰

2 jaar geleden

Hey. Ja, met een droge en gevoelige huid is altijd even zoeken naar fijne producten! 😊

2 jaar geleden

🥰🥰🥰