Snap
  • Moederhart
  • verdrietig
  • Zoonlief
  • Hardewereld

Ineens stond hij stil, helemaal in tranen..

"Ik vind deze kleur lelijk"

Ik had zijn kleding voor gisteren al klaargelegd. Een spijkerbroek met een roze trui. Voordat hij het aandeed zei hij al dat roze geen mooie kleur was en dat hij liever een andere trui aan wilde doen. Ik ging er niet veel op in en hij kleedde zichzelf aan mét de roze trui. De hele ochtend niks erover gehoord totdat we bij mijn ouders aankwamen en uit de auto stapten. Ineens stond hij stil, helemaal in tranen en riep "ik vind deze trui stom" - "ik vind deze kleur lelijk" - "ik wil niet naar binnen" - ik wil een andere trui aandoen". Na 10 min. werd hij pas rustig en vertelde hij dat een kindje in zijn klas hem weleens heeft uitgelachen 🥺 toen hij een roze trui aan had, want "roze is voor meisjes". Net zoals dat Sion een maillot fijn vindt onder zijn spijkerbroek, vooral als het koud is maar dat hij bang is om uitgelachen te worden. Ik wil natuurlijk niet dat hij wordt gepest of uitgelachen wordt. Ik praat met hem en legt hem uit dat sommige kindjes niet zo aardig zijn, dat het niet aan hem ligt en dat hij altijd zelf mag weten wat hij mooi vindt of aandoet. Maar ik houd ook rekening met zijn gevoel. We hebben afgesproken dat hij zijn roze trui niet aan hoeft op school en als hij dat na vandaag helemaal niet meer wil, dan is dat helemaal goed en dat hij een maillot aan kan doen wanneer hij geen gymdagen heeft. Het belangrijkste is dat Sion met plezier en zonder schaamte naar school kan blijven gaan en wil gaan 🤎

Maar jeetje, mijn moederhart 😢. Het liefst stop ik mijn kindjes in een doosje, zodat ik ze kan beschermen tegen het (harde) leven. Maar helaas moeten ze leren dansen in de zon en vechten in de regen!


Lees ook: "U gaat echt niet bevallen mevrouw, Kijk het nog maar even aan..."

1 jaar geleden

Hebben we zelf toch ook allemaal gehad? Lang haar als jongetje, verkeerde merk truien, of zelfgemaakt door moeder. In dit verhaal is het meisjes-jongens, maar is het echt anders dan pesten omdat je niet hetzelfde dure merk of populaire ding hebt?

1 jaar geleden

Het zoontje van een vriendin zei eens: alleen echte mannen dragen roze. Ik vind dat wel een leuke reactie. Je zet de pestkoppen meteen met een mond vol tanden.

1 jaar geleden

Je kunt je kinderen ook leren dansen in de regen!

1 jaar geleden

Ja en vechten in de zon

1 jaar geleden

Er zijn ook gevoerde spijkerbroeken, bij C&A, misschien is dat iets voor jullie? Al vind ik het heel erg dat t nodig is. Maillots, jurken, roze truien: ze zijn voor iedereen

1 jaar geleden

Ik denk toch als je een kindje in jurk zie lopen, dat we allemaal denken dat het een meisje is.