Blog header image

Ik wil een hoofddoek

Dunya weet wat ze wil en houdt daarbij niet altijd rekening met wat ik ervan vind. Dat blijkt wel weer als ze ineens een hoofddoek draagt.
Lindsy83
6 jaar geleden

hmmm ik zou er ook niet echt blij mee zijn... Maar wat je zegt inderdaad hoe meer weerstand je bied, hoe interessanter het waarschijnlijk word. Zelf wilde ik vroeger altijd een donkere huidskleur hebben. Ik kon niemand die dat had en vond het mooi. Inmiddels ben ik daar wel op teruggekomen. Misschien kan je wel al proberen haar nu al uit te leggen waarom sommige vrouwen een hoofddoek dragen en kan je voorstellen dat ze het eerst alleen als verkleedkleding gebruikt ofzo... Volgens mij kijk je er later wel op terug met het idee van typisch Dunya ;)

Henrike Laning
6 jaar geleden

Ja, het is zeker typisch weer iets voor Dunya. En het zal wel overgaan. Bovendien heeft het ook voor een deel te maken met haar eigen afkomst en ik denk dat ik het daarom ook zo lastig vind. Maar het komt wel goed. ;)

Annemiek2
6 jaar geleden

Dit is erg lastig, maar ook begrijpelijk als je kijk waar haar vader vandaag komt. Daar wil je immers ook bij horen. Is het misschien een optie (als je dat al niet gedaan hebt) om te informeren waar de hoofddoek voor staat? Zo kun je gerichter dat soort dingen met Dunya bespreken en dingen overleggen met haar. Heel veel wijsheid hierin.

Henrike Laning
6 jaar geleden

Komt wel goed! Het is gewoon een Dunya-actie. En het is zeker goed dat ze belangstelling heeft voor haar andere culturele afkomst, maar ze gaat niet structureel een hoofddoek dragen. En ik denk ook niet dat ze dat van plan is. Maar ze weet me keer op keer te verrassen.

Annemiek2
6 jaar geleden

Ach zo is het natuurlijk nooit saai ;) wel lastig dat geloof ik graag

Kimdejong
6 jaar geleden

Inderdaad lastig. Goed dat ze wil onderzoeken, maar een lastig onderwerp. Succes ;-)

Sara146
6 jaar geleden

Wat lief! :) Maar ja met kinderen kan het ook een bevlieging zijn natuurlijk. Kijk het gewoon even aan. Ben je zelf nooit bekeerd overigens? Ik denk toch dat je met haar leeftijd makkelijk kunt uitleggen waar het voor staat. Ze weten soms meer dan je denkt. Mocht je info willen, je kunt altijd bij me terecht ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Laat gaan..... wij denken te volwassen.... ik denk dat het heel onschuldig is en ze het gewoon mooi vindt voor nu..... Zoals altijd: komt tijd, komt raad. Ik zou me er niet zo heel druk over maken, hoor!

Henrike Laning
6 jaar geleden

Dat zei ik zelf ook al. Het gaat vanzelf weer over. Maar het overvalt me een beetje. Dat is alles.

Henrike Laning
6 jaar geleden

Dunya is zeker heel slim. Maar ik vind haar te jong om een hoofddoek te dragen. En ze wil het ook niet structureel, maar ze vindt het wel leuk voor af en toe. Het komt allemaal goed. Maar acht jaar is niet de leeftijd om zulke keuzes te maken. Dat mag ze doen als ze wat groter is. Het gaat ook gewoon weer over. Het is nu even interessant en het past ook bij haar afkomst, maar verder denk ik niet dat het iets groots is.

Henrike Laning
6 jaar geleden

Ja, zo houdt ze me wel bezig. Ik vind het wel stoer van haar dat ze het durft, maar dit gaat geen gewoonte worden. ;)

Henrike Laning
6 jaar geleden

Ja, pffff.... Het is een kind met een brede interesse en dat is zeker leuk en spannend, maar soms denk ik tjonge moet dit nou? Maar ja, gaat wel weer over.

rebo1982
6 jaar geleden

Wat een heerlijke dochter heb je toch! Ik kan me voorstellen dat dit soort dingen voor jou als mama lastig zijn om mee om te gaan, maar voor mij aan de zijlijn is het vooral mooi om te zien dat ze haar eigen mening heeft. Gelukkig is het op deze leeftijd allemaal nog onschuldig en kan je het maar het beste accepteren zoals het is. Ik hoop niet dat het een voorproefje is van hoe moeilijk ze het je in de puberteit gaat maken... Die wordt hier het meest gevreesd!

Henrike Laning
6 jaar geleden

Daar probeer ik nog even niet aan te denken! :) Maar ik vind het ook mooi dat ze dingen wil uitproberen en een eigen wil heeft, dat komt haar later nog goed van pas. Maar sommige dingen komen wel heel onverwacht en dan weet ik niet altijd hoe ik moet reageren. Toch ben ik heel trots op haar dat ze niet bang is voor de mening van anderen, maar haar eigen weg kiest.

Blog header image

Een groot cadeau...

Wat zijn ze blij!!

Met de feestdagen voor de deur waren we al een tijd aan het nadenken wat we de meiden wilde geven…Tuurlijk kan een pyjama of een paardrijbroek nooit kwaad, maar ze hebben er al zoveel.

Beide meisjes geloven niet meer in de man met de baard, dus dat zouden we dit jaar toch al klein vieren.

Wat we voor de kerst wilde geven wisten we ook niet zo goed…maar we zaten al een hele tijd met een gedachten wat ons fantastisch leek.

Jaa…Gaan we dit echt doen??

We willen graag een puppy erbij…en hoe fantastisch is het om deze cadeau te doen aan de kids voor de feestdagen.

We hebben al een hond, maar het leek ons magisch om de meiden op deze leeftijd dat hele proces te laten meemaken van een puppy uitzoeken, deze opvoeden, en een maatje erbij krijgen!

Met een smoes 2 uur de auto in.

Ik had een leuk nest gevonden, en de pups uit dat nest mochten dat weekend hun nest verlaten.

Omdat het 2 uur rijden was, moesten we het in het weekend doen, want we wilden graag dat de meiden meegingen.

Na de hele ochtend op de manege te zijn geweest, moesten we snel naar huis.

Daar vertelden we de meiden dat we naar Eindhoven moesten om iets voor de auto te halen.

Met veel morren en mopperen stapte ze beide de auto in. Druk dat het was op de weg, maar ze gedroegen zich prima.

15 min voor aankomst.

Omdat we niet wisten hoe de meiden zouden reageren, en we het voor de meiden niet leuk zouden vinden als ze door teveel spanning en emotie hun eerste ontmoeting met hun pup zou verpesten hebben we 15 min voor aankomst verteld wat we gingen doen.

Ze zaten te stuiteren op de achterbank. Ze vonden het zo leuk, en ze hadden niet gedacht dat ze echt een pup erbij zouden krijgen.

De discussie brak gelijk los…want hoe ging hij heten??

De reutjes

Eenmaal daar vonden we het allemaal geweldig. De 3 reutjes werden bij ons neergezet (we wilden een reu) en nadat ze ontdooit waren gingen ze lekker los met spelen.

Uiteindelijk wisten we alle 4 welke we graag wilden hebben…Er was er 1 met de meeste krullen en het grappigste koppie en een super lief karakter.

Na dat we alles geregeld hadden met het paspoort, de betaling etc. gingen we naar huis met onze nieuwe kleine vriend…

Frits is zijn naam, en we hebben zoveel plezier van hem.

De meiden vragen geen seconde om een cadeau voor de feestdagen, ze genieten elke dag van hun cadeau…!

Voor mij was dit iets fantastisch om aan onze meiden te geven…en we hopen nog vele jaren plezier te hebben van onze Fritsevriend.

Liefs, Rona

aliciagnes
13 minuten geleden

Leuk blog!