Snap
  • Kind
  • mamaplaatscollab
  • rotterdamsphilharmonischorkest

"Ik heb een wens, een liefste wens"

Morgen, 2 juni, online theatervoorstelling

“Ik heb een wens, een liefste wens. Ik ook!

En is die wens, die liefste wens onmogelijk of niet?

Heb jij een wens? Een liefste wens? Een allerliefste wens?

En is die wens, die liefste wens, wel mogelijk misschien?

 

Een trap naar de hemel. Vliegen zonder vleugels. Heel mooi kunnen zingen. Altijd alle tijd. Nooit meer denken. Nooit meer oorlog.

 

Een grote wens. De liefste wens. Onmogelijk is niets”  

 

 

“De Liefste Wens”  

 

Morgen, woemsdag 2 juni is het zo ver! Eindelijk weer een soort van cultureel uitstapje met de kinderen. Dan komt namelijk het Rotterdams Philharmonisch orkest met een magische theatervoorstelling voor thuis op de bank. En daar hebben wij al heel veel zin in. Het lied is gerepeteerd en de popcorn staat klaar. Onze wensen zijn al uitgesproken en op papier gezet. Wat mooi om te horen. Maar wat ik vooral heel leuk vind, is dat we weer iets cultureels kunnen doen. Want dat is wat wij iedere vakantie doen en soms wel vaker; een museum of theatervoorstelling bezoeken. Heel fijn, want, ik mis het.

Ja, zelfs ik, de grootste huismus ever, die heel lang heeft geroepen weinig hinder te ondervinden van het thuiszitten, mist het; de uitjes met de kinderen. Ontzettend fijn dat de terrassen weer open zijn, dat we als gezin een keer een hapje of een drankje kunnen doen op het terras, mits het weer het toelaat. Mega genieten zelfs dat we als gezin een weekendje weg mochten gaan. Maar dat ene uitje in de vakantie, net dat stukje extra waar de kinderen niet om vragen, maar wel nodig hebben en ik nodig acht, dat wordt gemist. En dan doel ik op bijvoorbeeld een uitje naar een museum of een theatervoorstelling. Dat zijn tripjes waar ook ik van geniet. Want het hengelen naar vissen is enorm leuk, leerzaam, de kinderen zijn buiten en ik heb rust. Maar de koppies van de kinderen, maar ook die van mij, hebben meer nodig om gelukkig te blijven. En daarin zijn musea, theater, muziek, toch wel favoriet. Cultuur snuiven. Even neuzen tussen historische stukken, horen of lezen over de prehistorie of techniek, opgezette dieren bekijken, luisteren naar verschillende soorten muziek. Dat zorgt bij mij voor een stukje voldoening en vind ik ook ontzettend belangrijk om mee te geven aan de kinderen. En ik als moeder weet dat zij daar ook behoefte aan hebben. Natuurlijk zijn ‘de Snollebollekes’ geweldig om naar te luisteren, is het heel gaaf om boeken van de bibliotheek te verslinden, zijn visfilmpjes en buitenspelen favoriet en vermaken de jongens zich hier thuis prima. Maar ook zij hebben behoefte aan meer. Mats vroeg onlangs of we niet een keer naar een kermis of iets dergelijks konden gaan. Nou, ik hoop dat we ook binnenkort weer aan die wens kunnen voldoen. Maar zolang er nog veel vanuit huis mag plaatsvinden, waar het vaak genoeg al kermis is, houden we het bij een cultureel uitstapje waarin we gaan kijken en luisteren naar ‘de Liefste Wens’. 

 

Het verhaal dat verteld wordt door acteur Freek den Hartogh, nodigt uit tot het nadenken over je eigen wensen en verlangens. En het Rotterdams Philharmonisch Orkest kleurt de voorstelling met muziek van Corrie van Binsbergen. En als extra is er een lied dat je nu alvast kan oefenen. Wij kennen het al, zing en kijk je mee?

2 juni, www.rotterdamsphilharmonisch.nl/pQg4pfm/de-liefste-wens

 

Snap