Huishoudelijk hulp..

Het is een steeds terugkerend iets wat Djenna erg bezig houd. Het huishouden.. Zo begint het in de ochtend al, zodra we wakker zijn en we even samen een half uurtje in ‘het bed van mama’ liggen, alle voorbij vliegende vogels en de wolken vanuit het bed aan het bekijken zijn. ‘Djenna ook!’…bed opmaken!! Dat is ondertussen een begrip aan het worden dat ‘Djenna ook….’. Ik moet er steeds erg om lachen omdat ze haar naam noemt i.p.v ‘ik ook’ roept maar ach, uiteindelijk bedoeld ze het zelfde. Zij wil ook!!.. en niet zo’n klein beetje ook en zeg ook vooral geen ‘nee’ want dat kan natuurlijk niet…’domme mama!’…tja..

Zodra ik iets zeg wat gedaan moet worden staat ze direct naast me. Mama gaat even afwassen meisje’…ja, inderdaad…Djenna ook, afwassen!’ Soms, vooral als ik nog meer dingen op mijn `to do’ lijstje heb staan, heb ik daar eigenlijk niet zo veel zin in. Het wordt zo’n rommeltje in de keuken met dat water en gedoe..Maar ach, dat smoeltje doet me dan toch weer smelten en zo pak ik wat plastic lepeltjes en bakjes bij elkaar, vul ik de gootsteen met een laagje lauw water, beetje afwasmiddel erin en Djenna is helemaal blij. Zo doe ik gelijk ff de keuken opruimen en hou haar in de gaten terwijl ze op het trapje staat te kletsen en af te wassen.

Zodra het gebeuren weer is opgeruimd en de afwas is gedaan is het volgende aan de beurt want …mama gaat vegen!...Djenna ook, vegen!!’…zucht… </span></strong>Net mijn hoopje redelijk bij elkaar en de zaadjes van Pepper van het vensterbank geveegd en mevrouwtje pakt haar eigen bezem en zwiept mijn hoopje weer door de kamer…’Djenna helpen’.. Zegt ze vol overtuiging….ja helpen.., <strong><span style="color: #ff00ff;">van de wal in de sloot…</span></strong> Het is nog een hele stunt om uiteindelijk het hele hoopje bij elkaar te houden en werkelijk alles de vuilnisbak of de kruimeldief in te krijgen.. Maar volgens Djenna gaat dat altijd heel erg goed aangezien er meestal een Goed gedaan Djenna’ of zelfs en `Goed gedaan mama’, achterna komt.

Als de wasmachine klaar is en ik zeg dat de was opgehangen moet worden roept ze weer..Djenna ook was ophangen’…tjonge jonge…ja hoor meisje, kom maar even helpen’.. Zo worden de huishoudelijke klusjes allemaal dag taken want je bent er zo veel langer mee bezig terwijl het echt geen leuke dingen zijn en je het eigenlijk gewoon even snel wil doen om vervolgens de tijd te hebben voor ..inderdaad..Djenna.. Maar voor Djenna betekend het huishouden feest!! Het moment van heerlijke aandacht, wat wil je nog meer!! Dus wordt het zo een combinatie van iets wat gedaan moet worden en wat je eigenlijk wil doen.. Dat zijn voor mij rommelige dagen, vraag me af hoe andere dat zien en vooral doen..