Snap

Hoog stemmetje

'Wie is dat?' komt er in mij op. Wacht dat is Quin die mij roept. Zijn stem is veranderd sinds vorige week. Doordat zijn amandelen eruit zijn gegaan, praat hij nu met een hoog stemmetje waar ik nog steeds aan moet wennen.

Irritatie De laatste paar dagen vroeg hij veel om hulp en aandacht. Dat zijn stem veranderd is heeft hij zelf volgens mij niet door. Eerst was hij een beetje schor en met wat bass erin. Nu is het echt een jong jongensstemmetje waar geen schorheid of bass meer in voorkomt. Klinkt heel lief, maar als hij dan te vaak achter elkaar hetzelfde gaat vragen dan wordt het toch wel irritant en verlang ik bijna naar zijn vertrouwde stem. Raar dat je daar zo aan moet wennen. Ik vraag me ook telkens af of dit zo blijft en of het misschien nog bijtrekt, omdat ik zijn oude stem na een paar dagen al mis!

Toch heeft het ook een voordeel. Quin heeft een taalachterstand doordat hij zichzelf niet goed hoorde en praatte weinig, omdat dit zeer deed. Gisteren is hij voor het eerst weer een half dagje naar het KDV geweest en heeft het super naar zijn zin gehad. Ze hebben hem nog nooit zoveel horen praten met andere kinderen als gisteren en stonden er versteld van dat hij hun namen zelfs zei. Al die tijd had hij dit niet gedaan omdat het zeer deed.

Die taalachterstand komt stap voor stap wel goed, daar heb ik nu alle vertrouwen in. En dat hoge stemmetje? Ik denk dat we daar aan moeten gaan wennen.

 

9 jaar geleden

Wat een geweldige site, ik ga er gjielk mee beginnen. De beloningskaarten zijn zo veel leuker als wanneer ik ze zelf had moeten maken en dus zeker een veel betere stimulans. Echt hartstikke bedankt!