Snap

Hoe krijg je verwende kinderen nog tevreden?

Het is hier schering en inslag: kinderfeestjes die over the top zijn.

Onze dochter wordt in augustus 6. En ze ziet er - ondanks alles - toch ook naar uit om een kinderfeestje te vieren. Vorig jaar hebben we het thuis gehouden, een compleet spelletjescircuit bedacht, een leuke knutsel, speurtocht door de buurt, en een gevuld zakje passend bij ons thema mee voor thuis. Bij de verjaardag van mijn zoon (waarbij we naar een kinderboerderij gingen waar de kinderen mee mochten helpen met dieren verzorgen) viel me al meer op dat een redelijk aantal kinderen verwacht dat je iets spectaculairs gaat doen. Ze kunnen het ook niet echt helpen denk ik soms, als je ziet wat ouders soms overhoop halen. Als ze met hun 5e glow-in-the-dark-golfen, hun 6e feestje in Ouwehands Dierenpark vieren en hun 7e verjaardag in het Spoorwegmuseum, wat kan daar nog overheen? Een paar kinderen vinden het nog verfrissend om eens niet iets buitensporigs te doen, maar ik bemerk dat de meerderheid anders in elkaar steekt (althans, hier op de basisschool). Ik baal er weleens van...  Mijn dochter zou dolgraag een kusje van een zeeleeuw willen, maar dan moet je perse je kinderfeestje in Ouwehand vieren, ze maken geen uitzonderingen werd mij medegedeeld.

Dan vraag ik me af, ben ik nu zo zuinig aan of zijn meer ouders het met me eens dat het wel wat minder kan. Daarom mijn vraag: wat vinden jullie een reëel bedrag om per kind aan een kinderfeestje uit te geven? Of: wat mag het in totaal kosten, vinden jullie?

6 jaar geleden

Altijd nog gewoon thuis, speurtocht in t bos war spelletjes en gewoon elke spelen. De oudste wordt bijnax8 misschien dat ik nu een keer ga bowlen of zo

7 jaar geleden

Ik heb inmiddels 2 kinderen op de basisschool en dus ook 2 kinderfeestjes. 90% van de kinderfeestjes wordt gegeven in dezelfde binnenspeeltuin. Creatief zijn de ouders niet echt meer. Daarom heb ik die speeltuin verboden voor kinderfeestjes van mijn kids hahaha. De kinderfeestjes die we nu hebben gehad: zoon 5 jaar: piraten speurtocht met oud hollandse spelletjes. dochter 5 speurtocht tinkerbell met klim en klauter activiteiten, zoon 6 jaar naar een binnen speel plaats met activiteiten erbij zoals theater ed in een andere stad. En de laatste verjaardag van beiden wilden ze samen doen: knutselfeestje met als afwisseling hindernisbaan en voetbal. de speurtochten kostte met 7 kids 40 euro inclusief prijsjes en eten, binnenspeelplaats met 6 kinderen 100 euro (inclusief eten volwassenen en benzine 2 auto's) en knutselfeestje voor 13 kinderen 60 euro. Ik laat ze wel zelf kiezen: naar een duur iets minder kindjes dan thuis. Op 1 keer na kozen ze steeds voor thuis. Het is maar net wat jij een acceptabel bedrag vind. En ik heb veel positieve reacties gehad over het laatste feestje. De kinderen bleven erover doorpraten thuis. En dat voor nog geen 5 euro per kind.

7 jaar geleden

Kinderen worden inderdaad te verwend. Zelf vind ik persoonlijk het leuk als ouders wat creatiever zijn met partijtjes, niet standaard ergens heen gaan. Bij ons in de omgeving kun je iemand voor leuk bedrag inhuren en doet dan allerlei activiteiten met de kids. Ze komt bijv als elsa (frozen) of mega mindy en heeft dan activiteiten in dat thema. Erg leuk en orgineel, je hoeft dan ook de deur niet uit ;)

7 jaar geleden

Dat duurt dan nog even (jij blij) ;-) In de buurt? Vanwege de uitstapjes die ik noem?