Snap

Hoe gaat dit bij jullie kinderdagverblijf?

Ik heb sinds vorige week mijn 2 meiden 3 dagen in de week op kinderdagverblijf. Sowieso vind ik het al helemaal niks.

Ik heb sinds vorige week mijn 2 meiden 3 dagen in de week op kinderdagverblijf. Sowieso vind ik het al helemaal niks en zorg ik liever zelf voor mijn meiden maar dat kan op dit moment helaas niet.

Maar nu heb ik al twee keer dat ik ze ophaal en dat er iets gebeurt is waar ik gewoon echt boos van word!

Wat er gebeurt...

eerste keer op het kinderdagverblijf

De eerste keer was vorige week. Het was in ene heerlijk weer geworden en dus hadden ze besloten naar buiten te gaan met de kinderen. Heel leuk natuurlijk! Maar goed het is allemaal niet nieuw gebouwd en op dit stuk waren ze nog nooit geweest met de kinderen en het blijkt gewoon verre van babyproof te zijn! Er liggen scherpe tegels en heel veel kleine steentjes voor het oprapen. Bij aankomst zien we direct dat Suzannah een steentje in haar mond heeft en er wordt lacherig gezegd: oohh alweer! hmmmm.. Ook tijgert Suzannah en rolt ze over een arm heen als ze dit doet. Door het tijgeren over de tegels was haar hele arm geschaafd! Vreselijk toch? Ik was echt boos en heb direct gezegd dat ze haar niet, en andere baby's, meer zo buiten kunnen doen.

Nu haal ik ze gister weer op en blijkt mijn oudste de hele dag al ruzie te hebben met een jongetje. Slaan, krabben, duwen, elkaar nat spuiten en zand gooien. We weten dat ze altijd met dit jongetje ruzie maakt en we wilde haar en hem al niet samen maar blijkbaar kan dit niet...... Maar goed ze is op een gegeven moment zo vies dat ze haar schone kleren hebben aan gedaan. En dan denk je: perfect toch? Ja zou ik ook gedacht hebben........maar ze zat nog onder het zand! Als het dit weer is dan spoel je zo'n kind toch ff af of ben ik nu lastig? En daarna verbied je het in de buurt van zand te komen en anders gaat ze maar binnen spelen?? Toch.......

Neeee hoor gewoon door laten gaan waar ze mee bezig waren en alle twee de kinderen waren stuk van het vechten en vies.

Is dit normaal?

Hoe gaat dit bij jullie? Ik erger me eraan dat ik om 6uur thuis kom met stinkend smerige kinderen die eerst in bad moeten. Daarna moeten ze nog eten en voor ik het weet is het 20 uur en hebben we nog niet eens tijd gehad om elkaar, manlief en ik, gedag te zeggen. Heb je de hele dag gewerkt kan je weer aan het werk! Ik wil liever lekker ff spelen met mijn meiden en samen eten voor ze gaan slapen. Ik heb ze gemist maar ik heb hier totaal geen tijd voor. Het is hollen vliegen rennen.

Dus ik ben benieuwd of dit normaal is? Kan ik bijvoorbeeld vragen haar niet in de zandbak te laten spelen? of zeggen dat een keer in de week is genoeg?

Ik wil het echt weten want als dit normaal is, dan ga ik niet naar een andere dagopvang zoeken.........maar anders ga ik echt overwegen om ze er weg te halen.

Alvast bedankt voor jullie reacties!

11 jaar geleden

Ik ben zelf moeder van 2 jongens 1 en 2 jaar. die gaan 3 dagen naar een kdv. zelf ben ik ook werkzaam op een (ander) kdv. Ik moet heel eerlijk zeggen, dat ik vaak mijn kinderen zo schoon terug krijg, dat ik me afvraag of ze uberhoubt wel gespeeld hebben.... naar mijn mening wordt een kind dat het naar zijn zin heeft, en lekker speeld, nou eenmaal vies. kan me voorstelen dat je tijd met je kids mist, maar probeer inderdaad van het badderen een gezellig samen moment te maken. dat scheeld een hoop. Natuurlijk moet je zeker aangeven wat je dwars zit. als leidster weet ik dat je pas iets ergens mee kunt doen, als je het weet. waarscheinlijk hebben ze er totaal geen besef van dat je het zo vervelend vind. vraag gewoon even een gesprekje aan buiten haal en breng tijden, zodat jullie op je gemak kunnen bespreken. dat werkt het beste. binnen spelen als de rest buiten is, kan vaak niet, omdat er dan geen toezicht op is. scherpe tegels en kleine steentjes is natuurlijk niet goed. dat moet je zeker aangeven. het vervelende van kinderen die vaak ruzie hebben, is meestal ook dat ze elkaar toch steeds opzoeken omdat ze toch de zelfde interesse of zo hebben. meestal hebben ze ruzie omdat ze graag samen spelen maar niet goed weten hoe of zo. daar zouden ze dan misschien in kunnen begeleiden oid. kinderen helemaal schoon en veilig houden lukt alleen in een kooitje. dat wil je ook niet voor je kind. snap dat het lastig is, maar maak het echt bespreekbaar!! als ze het niet weten, kunnen ze er niets mee doen!! succes! hopelijk komen jullie er samen uit, want KDV is toch zeker ook wel super goed voor de ontwikkeling van kinderen op vele vlakken! gastouder is op zich ook een goede oplossing. let er dan wel op dat ze naar een peuterspeelzaal gaan. anders krijgen ze het echt zwaar op de basisschool.

11 jaar geleden

als dit met mijn dochter zou gebeuren, zou ik ook op mijn achterste benen staan. Natuurlijk kan er altijd wat gebeuren, een ongeluk zit in een klein hoekje. Ik vind wel dat ze je uitleg verschuldigd zijn, jij hebt hun jouw kostbaarste bezit toevertrouwd! Mijn dochter gaat 2 dagen per week naar een gastouder en dat bevalt prima! Huiselijk, ook andere kinderen om mee te spelen, flexibel, als ik opeens oppas nodig heb is dat geen probleem en als ze ziek is, mag ze ook gewoon komen. Als ik zeg dat we naar de oppas gaan, staat ze al te springen voor de deur. In jouw geval zou ik zeker eens naar de mogelijkheid van een gastouder kijken.

11 jaar geleden

het spelen op onveilig terrein kan echt niet, je hebt ook groot gelijk dat je daar boos om wordt. Ook wat betreft het de hele dag ruzie hebben,ook dat is iets wat niet nodig is en de leidsters iets aan moeten doen, ze hoeven niet dicht naast elkaar spelen. Ik ben wel van mening dat je een kind niet uit een zandbak weg kunt houden. Toekijken hoe andere kinderen daar lekker spelen is voor een kind een grote straf. Is het zo erg dat ze vies worden? Even afspoelen en dan lekker eten en spelen. Ook van het douchen of in bad doen kun je een rust moment maken. Ook ik werk in een opvang. Ik ben het niet eens met Emma over de steentjes, ieder steentje die een kind in de mond steekt kan verstikking tot gevolg hebben. Zorgen dat je de buitenruimte van de jongste kinderen regelmatig schoon veegt zorgt ervoor dat er geen steentjes kunnen liggen. Vraag een gesprek aan met de leidster op een rustig moment. Dus niet bij het ophalen als je al boos en gehaast bent. Succes

11 jaar geleden

Zo te horen bij jij inderdaad geen typ voor een kinderdagverblijf, ik werk op een kinderdagverblijf en ik vind persoonlijk dat je kinderen niet altijd tegen kan houden met bijv. steentjes, je let er wel op maar kan iedereen overkomen. Kinderen moeten zelf ook ontdekken en vies worden ze toch als ze lekker spelen? Maar als er ruzie is proberen wij vaak ze even apart te laten spelen en dan gaat het wel weer goed! Dat schaven klinkt niet echt oke nee! Een kleed, gordijn of zon letterondergrond met bijv een lage box eromheen zodat ze een bepaald gedeelte hebben lijkt mij veel beter! Het belangrijkste is dat je je dingen uitspreekt naar hun misschien komen ze zo 'lax' over maar bedoelen ze dit helemaal niet zo, even goed in gesprek helpt vaak wel! Ik zou ze persoonlijk niet uit de zandbak laten, dat is voor jou kind niet leuk. als iedereen er in mag behalve zij.