Terug
Blog header image

Hoe bereid ik mij en mijn kind voor op de basisschool!?

2 weken geleden ging ik op zoek naar de datum om mijn dochtertje in te schrijven op de basisschool. Het bleek 18-01-2016 te zijn.
mamablogster
6 jaar geleden

Hier heb ik mazzel en hoef ik haar niet in te schrijven. Ze gaat naar de basisschool waar ze nu op de voorschool zit. Ze wordt begin juli 4 en zal dan in september gewoon aan het begin van het schooljaar starten. Ik bereid haar niet zo voor, ze mag in de dagen naar haar 4e verjaardag een paar keer proefdraaien, Ze wil NU al naar de basisschool omdat ze de voorschool te makkelijk vindt. Dus ik denk niet dat ze er veel moeite mee gaat hebben. Ik herken dat wat je gehoord hebt helemaal niet. Mijn oudste is juist nog steeds heel lief en zachtaardig, gebruikt geen nare of vieze woorden. Intelligent was ze al, en dat wordt alleen maar gestimuleerd (die kwam wel van een kdv af en daar zijn we wel op 4 scholen gaan kijken tot we bij dit type onderwijs en deze school uit kwamen)

Kimdejong
6 jaar geleden

Ons dametje was er zoooo klaar voor. Die moest echt een nieuwe uitdaging hebben (kdv was voor kleine kinderen volgens haar). We zijn naar de open dag geweest en we zijn rondgeleid door kinderen uit de bovenbouw. Die deden dat erg leuk. Ze betrokken onze dochter overal bij en lieten vooral haar alles zien. Ze is een paar keer gaan oefenen en ze vond het geweldig. Ik was zelf niet zo bang en vond het niet heel erg spannend. Ook omdat kinderen van het KDV daar ook op school zaten en twee kindjes uit haar kdv klasje beide in de ander klas. Ze zou dus altijd bij iemand die ze kent in de klas komen. Ze zit nu bijna één jaar naar school en gaat nog steeds met plezier. Ik zou zeggen maak je niet te druk en maak het niet te spannend. Laat het over je heen komen. En als jij het spannend vind, zorg dat je kindje dat niet mee krijgt dan maak het automatisch spannend voor haar. Succes ;-)

EvaD
6 jaar geleden

Dat is inderdaad wel handig! Hier is het inschrijven gebeurd, en op zich was het helemaal niet zo spectaculair. Ze zag een glijbaan op de speelplaats en nu lijkt het haar helemaal geweldig! Ik denk dat ze het even moeilijk zal vinden zonder haar vaste vriendjes en allemaal nieuwe kindjes in de klas, maar ze is behoorlijk sociaal, dus denk dat dit wel goed gaat komen. Het duurt nog wel heel lang natuurlijk, hetzelfde als bij jullie! Oké gelukkig, want die verhalen horen we van bekende langskomen en dan ben ik zo bang dat mijn lieve meisje ook met vieze woorden aankomt. Het is natuurlijk al snel dat als een kindje van hun een vies woord roept, ze antwoorden; dat gaan jullie ook krijgen zodra ze naar de basisschool gaat hoor! Achja, het wordt toch even afwachten, maar volgens mij gaat ze het super vinden! :)

EvaD
6 jaar geleden

Ik denk inderdaad ook wel dat ze er klaar voor is, hier was het alleen een briefje inleveren en dat was het. Ik zag de deur van een klasje open staan, dus ben even met haar daar naar toe gelopen en heb de speelplaats even laten zien. Een open dag had wel een goed idee geweest inderdaad, maar ze zal moeten wachten tot ze een keertje mag gaan oefenen. Ik vind het zelf ook niet zo spannend meer, maar ze wordt ineens zo groot voor mijn idee. Als de kleinste gaat, is altijd grote zus nog die daar zit. Nu gaat ze 'alleen'. Maar goed, dat zal ook wel weer wennen worden! :)

Joycies
6 jaar geleden

Dat is fijn zeg dat je haar nu pas hoeft in te schrijven. Bij ons moet je het rond de eerste verjaardag al hebben gedaan anders ben je gewoon te laat. Hij staat nu ingeschreven bij twee scholen en ik twijfel wat ik ga doen. Met mij mee of zijn eigen school. En het is altijd afwachten wat de kinderen gaan doen. Sommige blijven lief en andere worden heel baldadig. Heel veel plezier met deze nieuwe fase!

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
21 uur geleden

Heel leuk!

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
1 dag geleden

Bijna niemand heeft zijn hond in Nederland het is een dalmatiër namelijk

Blog header image

Mamma is ziek

En toen werd het mei 2022 en kreeg ik van de longarts te horen dat de longontsteking die ik had niet meer behandeld kunnen worden omdat ik nergens op reageer en de antibiotica en prednison hun werk niet doen  voor het lijf en ik onder een steen ging leven en allerlei leuke dingen ging doen met mijn gezin en nog doe want dat het elke keer je doelen verplaatsen.  Stichting Vaarwens en met stichting ambulancewens naar Aladin.   Ben veel aan het  haken en breien bezig om toch bezig te zijn.                                   Aangezien onze middelste verstandelijk beperkt is hebben we net de Sinterklaas gehad wat voor hem heel spannend was en nu gaan we proberen om de kerstdagen te halen.  We zijn op dit moment een wonder want in mei kreeg ik 2 weken en ik ben er al 9 maanden!