Terug
Blog header image

Hij zóu me helpen!

Dat hij lief was, wist ik wel. Maar dat een kleuter al zó kan aanvoelen dat iemand die zich groot houdt, toch wat hulp kan gebruiken, wow...

Ik moet helaas wel eens tegen mijn zoon zeggen 'sorry mama moet nu even liggen' of 'mama kan je even niet optillen, ze heeft te veel pijn nu'. Die kleine man gaat daar gelukkig supergoed mee om. Ja soms is hij even ontevreden dat hij zijn zin niet krijgt, bijvoorbeeld als hij opgetild wil worden. Maar dat heeft dan vooral te maken met het feit dat hij datgene dat zo sterk in zijn hoofd zat nu niet voor elkaar krijgt. Hij reageert immers op zoiets precies het zelfde als wanneer hij iets wil kopen in de winkel en ik zeg dat we dat niet gaan doen. Maar toch, je voelt je best wel eens schuldig. Misschien helemaal niet nodig, ik speel immers veel met hem, hij krijgt alle liefde van de wereld van me, we knuffelen veel, doen samen lekker zot (laat de wereld maar kijken, wij springen vol overtuiging van zwarte tegel tot zwarte tegel in een druk winkelcentrum, omdat we anders in de zee met haaien stappen). Maar toch...je wilt supermama zijn! 

Nu ga ik niet de hele tijd klagen over pijn-of vermoeidheidsklachten in de buurt van mijn zoon. Daar heeft hij niets aan en omdat hij zo'n gevoelsmensje is (hij is hoogsensitief) wil ik niet dat hij zich van alles gaat aantrekken. Waar mogelijk houden we het nog lekker onbezorgd hoor! Maar regelmatig pikt hij toch genoeg op blijkt wel weer. 

Zo had ik vorige week echt een slechte dag. Ik had al twee nachten niet geslapen van de rug-  arm -en nekpijn. Ik kon amper zitten of staan, alles deed pijn. Autorijden was lastig met mijn armen. De hond even uitlaten was al teveel. Eigenlijk wilde ik alleen maar op de bank liggen onder een dekentje in een half donkere kamer, met wat Netflix als afleiding, afgewisseld met slaapjes. Maar goed, het dagelijkse leven gaat gewoon door. Dus zoonlief uit school gehaald met big smile en even later gingen we nog het boodschapje halen wat helaas niet kon wachten tot de volgende dag. In de supermarkt voelde ik een dreiging van opborrelende tranen, man ik had zo'n pijnklachten en was even helemaal op. Op. Door het slaapgebrek, door mezelf helemaal leeg gewerkt te hebben op mijn werk al veel te veel weken aan een stuk (vandaar de heftige pijnen nu), door geen seconde pauze te krijgen van de pijnklachten die week. Ik kan altijd goed relativeren en met een smile door het leven. Maar ik zat er even doorheen. Toch, dat kon ik best even ophouden tot die avond, als de kleine man op bed lag. Dus diepe zucht, glimlach en door maar. Ik kocht een pizza en een paar kant en klare maaltijdsalades. Dan hoefde ik al niet te koken, scheelt weer. Zo nog een paar spulletjes. Ik had zo'n vouwtasje, waar het grootste deel wel redelijk in paste. De rest ging maar even los in de armen, we gingen toch meteen naar de auto. 

Buiten de winkel besefte ik het. Shit, we moesten ook nog een cadeautje kopen! Dus op weg naar de speelgoedwinkel. Daar waren we redelijk snel klaar. Maar het mini-vouwtasje was nu wel erg mini. Mijn andere opvouwbare tasjes had ik net niet in mijn tas meer zitten. Ach, ik hoefde geen plastic tasje, zo zonde die plasticrommel en kost nog geld ook. Dus ik pakte mijn armen vol met een pizza in de ene arm, aan diezelfde pols het volgepropte vouwtasje dat op knappen stond, in de andere arm een maaltijdsalade, een ingepakte knutselkoffer, een knutselboek plus nog een zak broodjes. Max droeg de andere maaltijdsalade. We liepen richting de auto, gezellig kletsend. Mijn armen leken het te begeven (lekker koppig gewoon geen tasje kopen....), ik had zo'n pijn. Maar ik beet mijn kaken op elkaar en we kletsten vrolijk verder. Ik ging Max' dag hier niet door laten beïnvloeden! 

Opeens stond hij stil en keek me aan. "Mama, " zei hij, "jij hebt je handen zó vol, geef maar iets aan mij, ik heb maar één ding". Vol verbazing keek ik hem aan. Is hij écht nog maar 4?? Ik zei nog dat dat niet hoefde, maar daar wilde hij niets van weten. Hij zóu mij helpen. Hij griste de pizzadoos vanonder mijn arm vandaan met de zak broodjes. En nog iets uit het vouwtasje. Nu waren zijn armpjes helemaal gevuld, eigenlijk veel te vol. Maar hij vond dat het príma kon. Dikke brok in mijn keel. Toen vroeg hij opgewekt "heb je zo al wat minder pijn als ik zo goed help?". Met waterige ogen gaf ik hem een dikke kus op zijn hoofd en zei hem dat hij de allerliefste jongen van de hele wereld was dat hij zo wilde helpen. Trots sjouwde hij verder. Steeds als ik vroeg of het niet teveel was wat hij vast hield, zei hij stoer "nee hoor!". Eenmaal bij de auto zei hij dat het toch wel een beetje veel was om vast te houden hoor, maar dat was niet erg. Oftewel, hij moest en zou helpen. 

Ja het klinkt als niets, maar ik heb de rest van de dag, ja nog steeds, met kriebels in mijn buik gezeten. Dan heb je even zo'n onwijze klotedag, je houdt je toch groot voor je kleine man en dan heeft hij toch door dat er iets speelt. Ondanks dat mama vrolijk praat en lacht (probeert te lachen). Hij zóu het wel even beter maken voor mij. En ja hoor, dat deed hij. Dat kleine gebaar was op dat moment zo ontzettend groot voor mij. En, leden van de jury, dit is meteen het onomstotelijke bewijs dat ik toch echt het aller-, áller- ALLERliefste en meest bijzondere superkind van de hele wijde wereld heb! Ik bof toch maar mooi. Ik mag al mama zijn én dan ook nog eens van dit mooie, warme, empathische mensje. Dan neem ik die gezondheid wel voor lief :-). 

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Wat een lieve schat :)

MamavanChance
6 jaar geleden

Ah super lief!!

Annemiek2
6 jaar geleden

Je zegt het al hoog sensitief ;). Misschien voelde hij wel dat mama pijn had. Sommige kindjes kunnen dan voelen. Dan nog is het super lief dat hij het zo oppakte en je moest helpen. Ik hoop dat het met jou al een beetje beter gaat dan afgelopen week. Even van hier een arm om je schouder. en een compliment voor Max dat hij zo lief is voor mama.

Lindsy83
6 jaar geleden

Je boft zeker met zo'n lieve zoon! Genezen kan hij je misschien niet, maar hij kan zeker je pijn verzachten!

EllyKlijsen
6 jaar geleden

Hihi ja lief he

EllyKlijsen
6 jaar geleden

Ik weet het, smelt :-)

EllyKlijsen
6 jaar geleden

Dank je voor je arm! En ja hij is zo gevoelig en heeft alles om hem heen door. Tja, geen verrassing bij een HSK op zich, maar toch soms weer even bijzonder om te ervaren bij zulke dingen. Hij is gewoon nog zo jong :-)

EllyKlijsen
6 jaar geleden

Ja ik bof enorm, daar ben ik me iedere dag bewust van. Zijn glimlach maakt al alles goed in de wereld, laat staan zulke lieve gebaren :-).

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Zo train en beweeg ik thuis!

Geen oppas is niet langer een excuus


Tot een paar jaar geleden gebruikte ik regelmatig het excuus 'ik heb geen oppas en kan niet van huis om te sporten'. Maar ondertussen weet ik beter! Ik hoef niet van huis om te sporten of bewegen. Ik heb alleen een dosis discipline nodig en een beetje verbeeldingskracht. Niet te lang nadenken, maar 'bust a move!'

Die quote zag ik laats voorbij komen bij iemand op Instagram. Beweeg gewoon, het klinkt zo simpel, maar hoe doe je dat dan? Ik zal met je delen hoe ik dat doe. En geloof me, dit lukt me heus niet iedere dag. Soms zijn er dagen dat ik mezelf hier ook aan moet herinneren. Maar daarom schrijf ik het graag op, dan kan ik op zo'n dag mezelf hier opnieuw aan herinneren ;-)

Zo wordt 'bust a move' kinderspel

Geen oppas, geen excuus! Sport samen met je kind(eren). Stoeien, acrobatiek. Leg een paar matjes neer in je woonkamer en je hebt een hemelse playground. Lekker muziekje op en gaan met die banaan! Ik stoei regelmatig met mijn zoon, ondertussen zo'n 18 kilogram schoon aan de haak. En genoeg extra ballast voor een squat of plank.

YouTube

Vind je het lastig om zelf iets te verzinnen? YouTube is een walhalla, maar er is zoveel te vinden dat kiezen lastig is. Er staan namelijk veel work-outs op die je lichaam niet ten goede komen en gebaseerd zijn op onrealistische trends en onjuiste beweringen. Ik deel hier een aantal van mijn favoriete kanalen met leuke en verantwoorde work-outs. Gratis en voor niets, dus wat houd je nog tegen? Bust a move!


Mijn favoriete work-out kanalen

Caroline Girvan - start eens met de Beginner Epic Series. Haar accent is misschien even wennen, maar het voordeel is dat ze tijdens de work-out niet praat, maar laat zien wat er van je verwacht wordt. Veel aandacht voor techniek, goede uitvoering en leuke muziek heeft ze eronder gemonteerd. Nog een voordeel je kunt work-outs vinden van 10 tot 60 minuten. Met of zonder attributen (denk aan elastieken, gewichten etc.) Ik ben benieuwd of je het net zo verslavend vind als ik. 


Yoga with Adrienne - eerlijk is eerlijk ik moest erg wennen aan haar uitleg in het begin. Ook deze dame spreekt Engels namelijk. Het duurde even voor ik door had dat ze met pelvis het bekken bedoelde haha. Maar haar video’s zitten super goed in elkaar. Ze praat soms veel, maar legt je wel steengoed uit hoe je de yoga moves kunt uitvoeren op je eigen tempo. En ook hier heb je de keuze uit hele korte of langere sessies, dus makkelijk in te passen in je dag. Want zeg nou zelf 10 minuten eerder opstaan is niet zo’n enorme opgave toch? 


Zappsport - Zin om te bewegen en je kind(eren) ook? Zappsport heeft een hele playlist vol met speelse work-outs die je thuis kunt doen. De work-outs worden gepresenteerd door Nathan Rutjes en Steven Brunswijk. Zij sporten samen met hun kinderen. Plezier gegarandeerd.


Nog niet helemaal overtuigd? Dit zijn de voordelen van trainen en bewegen!


- Je versterkt je spieren en botten Een sterk lichaam geeft je zelfvertrouwen

- Je bent in het moment bezig Hoe actiever je dag, hoe beter je slaapt in de nacht 

- Trainen zorgt voor nieuwe verbindingen in je brein 

- Door regelmatig te bewegen verminder je de kans op diabetes, hart- en vaatziekten, botontkalking en depressie 

- Regelmatig bewegen/trainen vermindert stress


Vind je het lastig om meer beweging in je dag te krijgen? Ik help je graag! Volg me hier of op Instagram of kijk op mijn website www.katinkaschippers.nl