Snap

Het is cadeautjestijd!

Tussen alle activiteiten door, moeten we ook tijd vrij zien te maken voor onze nieuwe bordspellen. Dat wordt plannen!

Bordspellen

“Iets voor jou?” staat in de mail. Drie bordspellen naar keuze gewonnen bij de Postcodeloterij. De winnaar heeft er geen behoefte aan, net als wanneer hij dvd’s wint. Dan kunnen wij ook altijd wat uitzoeken. Leuk is dat! Ik klik op de link. Eens kijken wat voor spelletjes dat zijn en of er iets tussenzit. Als ik zie uit welke spellen we kunnen kiezen roep ik Dunya. Daar zit wel wat leuks tussen. Maar kiezen....dat is niet onze sterkste kant.

Rummikub

Ik probeer Dunya zover te krijgen dat ze Rummikub kiest. Daar denkt zij anders over. Ze is niet zo dol op cijfertjes, maar juist daarom denk ik dat het een nuttig spel voor haar is. Ze laat zich natuurlijk niet door mij overhalen. Wat zij in haar hoofd heeft, krijg je er niet zomaar uit. Ik klik al snel “Pim Pam Pet” aan. En “Frozen” is ook geen discussiepunt. De spellen die voor drie of meer spelers zijn vallen al af. De kans dat we dat dan een keer gaan doen is heel klein. We zijn niet vaak met meerdere mensen in dit huis waar je geen twee stappen kunt lopen zonder te struikelen over de rommel. Ik wil eigenlijk wel “Ik hou van Holland” bestellen, maar daarvoor heb je twee teams nodig en dat zit er al helemaal niet in.

Poepie Knor

Dan komen we bij het laatste spel en ze kan maar niet kiezen tussen “Poepie Knor”, “Knibbel Knabbel Knuisje” en “Cup King”. Ze besluit briefjes op te hangen, zodat ze met ogen dicht een keuze maakt. Als ze haar ogen open doet en ziet dat ze Cup King heeft gekozen is ze teleurgesteld. “Zeg maar welke je het liefste wilt, dan kiezen we die!” zeg ik. Maar zo werkt het niet. Als ze haar ogen dicht heeft haal ik snel twee briefjes weg zodat ze sowieso kiest welke ze het leukste vindt. Dan mag ze opnieuw kiezen. Ook dat is niet de bedoeling. Uiteindelijk hakt ze de knoop door. Maar bij het bestelproces verandert ze het toch nog een keer. Dan klik ik op bestellen en roept ze: “Nee, toch Cup King!” Ik laat me niet weer van de wijs brengen en zeg dat het nu klaar is. We hebben gekozen en hiermee moeten we het doen.

Monopoly

De cadeautjes komen hier gewoon uit de lucht vallen soms. Eerst krijgen we bij Alice nog de sinterklaascadeautjes die natuurlijk weer verkeerd bezorgd waren. Daar zat ook een bordspel tussen. “Frozen Monopoly junior”. Zo leren we ook met geld omgaan en dat kan geen kwaad. Al die bordspellen spelen wordt een heel karwei. We hebben nauwelijks tijd nu Aikido weer is begonnen en yoga en musicalles. Balletles was alweer van start gegaan. Waarschijnlijk gaan we terug naar de oude lestijd. Nu zitten we op de meest onhandige tijd ever en omdat er zoveel kinderen weggaan in februari van Dunya’s groep, blijven er nog twee kinderen over. Dus de groepen worden waarschijnlijk samengevoegd. De bedoeling is wel dat de oudste kindjes, waar Dunya ook onder valt, bij de voorstelling wat bijzonders gaan doen. Om wel het onderscheid te maken en de grote kinderen wat uitdaging te bieden.

Grease

Bij Musicalles wordt Grease ingestudeerd. Ik heb met oud en nieuw een stukje gekeken van de film. Ik heb m ooit gezien, maar al heel lang geleden. Als we zitten te kijken vinden mijn vriendin en ik het allebei wat bedenkelijk dat ze deze musical in studeren. Het verhaal past nou niet direct bij de leeftijd. Maar in de praktijk blijken het verhaal en de tekst wat meer aangepast te zijn aan de doelgroep. Gelukkig maar. We hebben afgesproken dat Dunya dit één seizoen doet en na de zomervakantie iets met zwemmen gaat doen. Allebei gaat niet, want dat wordt echt onbetaalbaar. Bovendien vind ik het ook wel gezellig dat ze af en toe thuis is na schooltijd.

Schoolzwemmen

Schoolzwemmen loopt op zijn eind. Dunya moet nog even hard haar best doen om af te mogen zwemmen voor C. Grappig dat ze, ondanks dat ze in hetzelfde zwembad al haar C-diploma heeft gehaald, gewoon nog een keer mag afzwemmen. Het is alleen wel erg gezellig met de andere kinderen en daardoor vergeet ze wel eens te zwemmen en is ze teveel aan het kletsen. Haar oude juf, die haar de vorige keer wel groen licht heeft gegeven, heeft haar al gewaarschuwd dat ze op deze manier niet mag afzwemmen. Het is natuurlijk wel supergaaf als ze twee C diploma’s heeft, dus we hebben samen afgesproken dat ze er wel voor gaat!

Yoga

Nog een paar lessen yoga en dan is dat ook afgelopen. Na de voorjaarsvakantie kunnen we dan opnieuw inschrijven. Dat doen we waarschijnlijk wel. Het is om de hoek en Dunya kan zelf heen en terug. Het enige nadeel is dat er altijd als afsluiting een ouder-kindles is en ik ben daar niet zo’n fan van. Als enige moeder kan ik heel veel van de oefeningen niet en ik vind dat zelf een afgang. Dunya vindt dat maar onzin. “Wat maakt dat nou uit? Dan ga ik gewoon met de juf!”

Leesniveau

We hebben daarna dus even tijd voor onszelf en dan kunnen we mooi onze nieuwe bordspellen uitproberen. Verder gaan we het lezen wat meer stimuleren. Dunya is geen leesbeest, ze vindt voorlezen veel leuker. Maar dat ze niet weer omhoog geschoten is met haar leestoets vindt ze wel jammer. “Je bent hartstikke goed in lezen! Je leest op niveau van groep zes, terwijl je in groep vijf zit! Het komt echt wel goed, gewoon wat extra oefenen, wat meer lezen, dan weet ik zeker dat je de volgende toets heel erg vooruit bent gegaan!” stel ik haar gerust. Zelf ben ik ook druk bezig met deze toetsen afnemen op mijn school en ik weet dat de M6 toets best lastig is. Maar ik weet ook dat er maar één manier is om vooruit te gaan en dat is door te lezen. En dat gaat ze ook zeker doen.

Verjaardag

Maar eerst gaan we nog even door met cadeautjes, want mijn verjaardag komt eraan. We hebben het al gevierd met mijn familie, in een vakantiehuisje in Volendam, waar Dunya met Koos Konijn kon knuffelen en dansen. “Je krijgt in elk geval een horloge” zegt Dunya tegen mij. “Niet zeggen, dat is nog een verrassing” zeg ik. Maar het antwoord is inmiddels voorspelbaar: “Dat ben jij toch morgen alweer vergeten”. Hoe ze daar bij komt, geen idee. Ze zei het als kleuter al. Ik ben over het algemeen niet zo vergeetachtig. Zijzelf ook niet trouwens. Ik kies bij een leuke winkel in de Haarlemmerbuurt een paar portemonnees uit die ik mooi vind en daaruit maakt Dunya stiekem een keuze. Dan wacht ik wel buiten. Zo blijft het toch een verrassing wat ze kiest. Bovendien ben ik het de volgende dag toch weer vergeten.

7 jaar geleden

Ja ook leuk om over te schrijven. Het is momenteel druk, vooral in mijn hoofd. Maar ik probeer snel weer meer te gaan bloggen.

7 jaar geleden

Leuke foto zeg! En leuk om te lezen wat jullie zoal beleven!

7 jaar geleden

Oooh dank je wel! Lief van je! Ik was gewoon te moe en te druk, vooral in mijn hoofd. Maar ik begin weer ideeën te krijgen voor blogs, dus er volgen er nog wel meer!

7 jaar geleden

Keuzes maken blijft moeilijk, kan ze maar beter aan wennen! ;) Ik ben geneigd om dan een bordspel te kopen zodat ze ze toch allemaal heeft. Echt onzin, want ze komt er niet aan toe om alles te spelen en ze moet leren dat ze moet kiezen.Maar wel lastig. Rummikub vind ik ook leuk, maar Dunya houdt niet van cijfertjes. haha.