Terug
Blog header image

Het is cadeautjestijd!

Tussen alle activiteiten door, moeten we ook tijd vrij zien te maken voor onze nieuwe bordspellen. Dat wordt plannen!

Bordspellen

“Iets voor jou?” staat in de mail. Drie bordspellen naar keuze gewonnen bij de Postcodeloterij. De winnaar heeft er geen behoefte aan, net als wanneer hij dvd’s wint. Dan kunnen wij ook altijd wat uitzoeken. Leuk is dat! Ik klik op de link. Eens kijken wat voor spelletjes dat zijn en of er iets tussenzit. Als ik zie uit welke spellen we kunnen kiezen roep ik Dunya. Daar zit wel wat leuks tussen. Maar kiezen....dat is niet onze sterkste kant.

Rummikub

Ik probeer Dunya zover te krijgen dat ze Rummikub kiest. Daar denkt zij anders over. Ze is niet zo dol op cijfertjes, maar juist daarom denk ik dat het een nuttig spel voor haar is. Ze laat zich natuurlijk niet door mij overhalen. Wat zij in haar hoofd heeft, krijg je er niet zomaar uit. Ik klik al snel “Pim Pam Pet” aan. En “Frozen” is ook geen discussiepunt. De spellen die voor drie of meer spelers zijn vallen al af. De kans dat we dat dan een keer gaan doen is heel klein. We zijn niet vaak met meerdere mensen in dit huis waar je geen twee stappen kunt lopen zonder te struikelen over de rommel. Ik wil eigenlijk wel “Ik hou van Holland” bestellen, maar daarvoor heb je twee teams nodig en dat zit er al helemaal niet in.

Poepie Knor

Dan komen we bij het laatste spel en ze kan maar niet kiezen tussen “Poepie Knor”, “Knibbel Knabbel Knuisje” en “Cup King”. Ze besluit briefjes op te hangen, zodat ze met ogen dicht een keuze maakt. Als ze haar ogen open doet en ziet dat ze Cup King heeft gekozen is ze teleurgesteld. “Zeg maar welke je het liefste wilt, dan kiezen we die!” zeg ik. Maar zo werkt het niet. Als ze haar ogen dicht heeft haal ik snel twee briefjes weg zodat ze sowieso kiest welke ze het leukste vindt. Dan mag ze opnieuw kiezen. Ook dat is niet de bedoeling. Uiteindelijk hakt ze de knoop door. Maar bij het bestelproces verandert ze het toch nog een keer. Dan klik ik op bestellen en roept ze: “Nee, toch Cup King!” Ik laat me niet weer van de wijs brengen en zeg dat het nu klaar is. We hebben gekozen en hiermee moeten we het doen.

Monopoly

De cadeautjes komen hier gewoon uit de lucht vallen soms. Eerst krijgen we bij Alice nog de sinterklaascadeautjes die natuurlijk weer verkeerd bezorgd waren. Daar zat ook een bordspel tussen. “Frozen Monopoly junior”. Zo leren we ook met geld omgaan en dat kan geen kwaad. Al die bordspellen spelen wordt een heel karwei. We hebben nauwelijks tijd nu Aikido weer is begonnen en yoga en musicalles. Balletles was alweer van start gegaan. Waarschijnlijk gaan we terug naar de oude lestijd. Nu zitten we op de meest onhandige tijd ever en omdat er zoveel kinderen weggaan in februari van Dunya’s groep, blijven er nog twee kinderen over. Dus de groepen worden waarschijnlijk samengevoegd. De bedoeling is wel dat de oudste kindjes, waar Dunya ook onder valt, bij de voorstelling wat bijzonders gaan doen. Om wel het onderscheid te maken en de grote kinderen wat uitdaging te bieden.

Grease

Bij Musicalles wordt Grease ingestudeerd. Ik heb met oud en nieuw een stukje gekeken van de film. Ik heb m ooit gezien, maar al heel lang geleden. Als we zitten te kijken vinden mijn vriendin en ik het allebei wat bedenkelijk dat ze deze musical in studeren. Het verhaal past nou niet direct bij de leeftijd. Maar in de praktijk blijken het verhaal en de tekst wat meer aangepast te zijn aan de doelgroep. Gelukkig maar. We hebben afgesproken dat Dunya dit één seizoen doet en na de zomervakantie iets met zwemmen gaat doen. Allebei gaat niet, want dat wordt echt onbetaalbaar. Bovendien vind ik het ook wel gezellig dat ze af en toe thuis is na schooltijd.

Schoolzwemmen

Schoolzwemmen loopt op zijn eind. Dunya moet nog even hard haar best doen om af te mogen zwemmen voor C. Grappig dat ze, ondanks dat ze in hetzelfde zwembad al haar C-diploma heeft gehaald, gewoon nog een keer mag afzwemmen. Het is alleen wel erg gezellig met de andere kinderen en daardoor vergeet ze wel eens te zwemmen en is ze teveel aan het kletsen. Haar oude juf, die haar de vorige keer wel groen licht heeft gegeven, heeft haar al gewaarschuwd dat ze op deze manier niet mag afzwemmen. Het is natuurlijk wel supergaaf als ze twee C diploma’s heeft, dus we hebben samen afgesproken dat ze er wel voor gaat!

Yoga

Nog een paar lessen yoga en dan is dat ook afgelopen. Na de voorjaarsvakantie kunnen we dan opnieuw inschrijven. Dat doen we waarschijnlijk wel. Het is om de hoek en Dunya kan zelf heen en terug. Het enige nadeel is dat er altijd als afsluiting een ouder-kindles is en ik ben daar niet zo’n fan van. Als enige moeder kan ik heel veel van de oefeningen niet en ik vind dat zelf een afgang. Dunya vindt dat maar onzin. “Wat maakt dat nou uit? Dan ga ik gewoon met de juf!”

Leesniveau

We hebben daarna dus even tijd voor onszelf en dan kunnen we mooi onze nieuwe bordspellen uitproberen. Verder gaan we het lezen wat meer stimuleren. Dunya is geen leesbeest, ze vindt voorlezen veel leuker. Maar dat ze niet weer omhoog geschoten is met haar leestoets vindt ze wel jammer. “Je bent hartstikke goed in lezen! Je leest op niveau van groep zes, terwijl je in groep vijf zit! Het komt echt wel goed, gewoon wat extra oefenen, wat meer lezen, dan weet ik zeker dat je de volgende toets heel erg vooruit bent gegaan!” stel ik haar gerust. Zelf ben ik ook druk bezig met deze toetsen afnemen op mijn school en ik weet dat de M6 toets best lastig is. Maar ik weet ook dat er maar één manier is om vooruit te gaan en dat is door te lezen. En dat gaat ze ook zeker doen.

Verjaardag

Maar eerst gaan we nog even door met cadeautjes, want mijn verjaardag komt eraan. We hebben het al gevierd met mijn familie, in een vakantiehuisje in Volendam, waar Dunya met Koos Konijn kon knuffelen en dansen. “Je krijgt in elk geval een horloge” zegt Dunya tegen mij. “Niet zeggen, dat is nog een verrassing” zeg ik. Maar het antwoord is inmiddels voorspelbaar: “Dat ben jij toch morgen alweer vergeten”. Hoe ze daar bij komt, geen idee. Ze zei het als kleuter al. Ik ben over het algemeen niet zo vergeetachtig. Zijzelf ook niet trouwens. Ik kies bij een leuke winkel in de Haarlemmerbuurt een paar portemonnees uit die ik mooi vind en daaruit maakt Dunya stiekem een keuze. Dan wacht ik wel buiten. Zo blijft het toch een verrassing wat ze kiest. Bovendien ben ik het de volgende dag toch weer vergeten.

Lindsy83
6 jaar geleden

Wat leuk weer om te lezen. Ik ken zelf de film grease bijna uit mijn hoofd zo vaak heb ik hem gezien! Ben wel nieuwsgierig hoe de kinderversie al zijn. :) Alvast gefeliciteerd met jeverjaardag!

Annemiek2
6 jaar geleden

Als je je verjaardag maar niet bent vergeten, morgen. Wat leuk dat jullie zo aan prijzen en cadeautjes komen. Wel lastig zo dat kiezen voor Dunya. Rummykub speelde ik vroeger graag. Mijn oma raakte vaak het overzicht kwijt als ik aan de beurt was want ik haalde overal de cijfers vandaan om zoveel mogelijk uit te kunnen leggen.

TessK
6 jaar geleden

Fijn dat je er weer bent, begon je al te missen!

Henrike Laning
6 jaar geleden

Dat heb ik dus met Dirty Dancing! Geweldige film. Ik ben ook wel benieuwd hoe de kinderversie is. We zullen zien, eind van het seizoen. Nog een paar nachtjes slapen en dan ben ik jarig. Dunya heeft een mooie portemonnee uitgezocht en laten inpakken. Zo spannend! ;)

Henrike Laning
6 jaar geleden

Keuzes maken blijft moeilijk, kan ze maar beter aan wennen! ;) Ik ben geneigd om dan een bordspel te kopen zodat ze ze toch allemaal heeft. Echt onzin, want ze komt er niet aan toe om alles te spelen en ze moet leren dat ze moet kiezen.Maar wel lastig. Rummikub vind ik ook leuk, maar Dunya houdt niet van cijfertjes. haha.

Henrike Laning
6 jaar geleden

Oooh dank je wel! Lief van je! Ik was gewoon te moe en te druk, vooral in mijn hoofd. Maar ik begin weer ideeën te krijgen voor blogs, dus er volgen er nog wel meer!

Anoniem
6 jaar geleden

Leuke foto zeg! En leuk om te lezen wat jullie zoal beleven!

Henrike Laning
6 jaar geleden

Ja ook leuk om over te schrijven. Het is momenteel druk, vooral in mijn hoofd. Maar ik probeer snel weer meer te gaan bloggen.

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
12 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
23 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
22 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
20 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
18 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
11 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

update: dochter vs vader (en niet op een liefdevolle manier)

het is alweer een paar maanden geleden dat ik het verhaald deelde van mijn dochter en haar vader en hoe de boel ontplofte. maar hoe is het nu?
het is alweer een paar maanden geleden dat ik het verhaald deelde van mijn dochter en haar vader en hoe de boel ontplofte. maar hoe is het nu?

elke week hebben ze nog gewoon skype, maar mijn dochter doet dat meer voor haar broertje en 2 zusjes. tegen haar vader zegt ze niet echt heel veel. eigenlijk zegt ze wat gezegd moet worden en verder richt ze zich op de kleintjes. met de vrouw van haar vader hebben we gewoon contact en we horen regelmatig dingen die hij doet waarbij de haren in mijn nek overeind gaan staan. hij is zo gewoon blind en ziet zijn eigen fouten niet. iedereen heeft het gedaan, behalve hij.  hij lijkt ook niet echt door te hebben dat zijn eigen dochter hem meer negeert dan echt een gesprek met hem aan gaat.

hier in huis spreekt ze over mijn vader of noemt hem gewoon bij zijn voornaam. zoals ze al eerder aan zei: op papier mag hij dan mijn vader zijn, maar verder heeft hij al het recht verspilt bij mij. 

eind deze maand word ze 21 jaar en toen haar vader vroeg naar wat ze ging doen zei ze ook dat ze niks ging doen. daar bedoelde ze mee: ze gaat niks doen met hem erbij. we gaan samen wat doen. we hebben het idee om half januari samen naar de winter Efteling te gaan. ik word 50 jaar en heb ook weinig trek in al die poespas. 

we gaan nog steeds naar Meppel verhuizen. hoe het ook verder gaat bij mijn ex thuis, met zijn huidig vrouw blijven we contact houden. onze vriendschap staat gewoon voor ons verder leven. we hebben al lopen geinen over 'de exen club van ... '.  zelfs de kleintjes hebben het er al over wat ze willen als wij daar wonen. 

de toekomst gaat vast goed komen, voor mijn dochter voor mijn vriendin en de kinderen, maar zonder mijn ex vrees ik, iedereen is echt helemaal met hem klaar.