Snap

Bijna zomervakantie

Wij wonen in het Noorden des lands en bij ons is de aftrap van de zomervakantie as vrijdag 5 juli, alleen in ons gezin begint hij dit jaar vanaf woensdag uurtje of tien....

Mijn kleine baby wordt in oktober 13.... dat betekent dat het afgelopen jaar zijn laatste jaar op de basisschool was. De laatste schoolmusical en de laatste keer dat hij straks de deur achter zich sluit van de basisschool om vervolgens de schooldeuren van het voortgezet onderwijs te openen..... Het voortgezet onderwijs!! Ik weet nog dat ik voor het eerst de kantine van de brugklas inkeek.... En nu doet mijn kleine grote man dat! Ik ben geen sentimenteel type al heb ik wel een heel warm hart voor de zaken die om me heen gebeuren maar toen het einde van de musical daar was voelde ik van binnen toch wel een huilbuitje! Ik heb het niet gedaan want kon me dapper beheersen maar het gevoel was er wel!! Ik vind het heel erg spannend allemaal. Wat gaat er allemaal gebeuren en hoe snel wordt mijn kereltje een grote stoere man? Dat is hij nu al en ik ben supertrots op datgene tot wie hij nu al geworden is. Helemaal zichzelf,  zonder schaamte en zonder zich de meningen van anderen (al te veel) aan te trekken. Heerlijk sociaal ventje... maar krijg ik straks een onhandelbare puber met een grote mond waar je u tegen zegt of blijft het bij het af en toe opzetten van een grote mond. Ik hoor van alle kanten allemaal ' enge' verhalen over dat het tot de Kerst nog meevalt en dat je daarna je kind niet meer herkent.... brrr... ik hoop echt van ganse harte dat ik tot hem kan blijven doordringen en dat hij me toch het meest belangrijke wel blijft vertellen... We wachten af, maar ik zie er best tegen aan!! 

9 jaar geleden

Succes! ;)

9 jaar geleden

Dank je Marieke, de basis is inderdaad heel erg sterk, ik hoop dat me dat met Joy ook lukt! En als het me lukt wat jij hierboven beschrijft dan teken ik ervoor!! Direct! En puberen moet inderdaad! Ik red het vast wel!! ;) en hij ook!!

9 jaar geleden

Ships, dat alleen op vakantie, help!! Wat doe je me aan!! hahaha, nee hoor tegen de tijd dat dat gebeurt hoop ik toch al wel dat ik heb leren 'loslaten' ;)

9 jaar geleden

Je hebt de basis al gelegd en als ik jou zo hoor is die basis goed. Hij zal moeten puberen, dat hoort zo, daar groeien en leren ze ook weer van. Het zal niet makkelijk zijn, maar als de ergste jaren voorbij zijn, komt die basis weer naar boven en zal hij zijn mams heus weer in de armen sluiten. Ik zie dit nu bij de zoon van mijn vriendin, hij begon te puberen toen hij 14 was en nu, bijna 17 jaar, kruipt hij weer in zijn moeders armen. Als de basis maar goed is.