Terug
Blog header image

het 14 maanden bezoek op het consultatie bureau

het was alweer tijd voor het 14 maanden consult en de prikjes van Ilse.

De meeste moeders hebben een hekel aan het consultatie bureau. Ik gelukkig niet, elke keer als we er komen is het allemaal prima. Geen op of aanmerkingen op de ontwikkeling of groei van Ilse. Ik ben dan ook erg trots op ons meisje.

Maandag 2 november was het zo ver. Dit keer een afspraak smiddags, normaal altijd een van de eerste s'ochtends. Heerlijk vind ik dat kan papa ook mee. Dit keer dus samen op de fiets, wat Ilse echt geweldig vind. Ze is dan aan het bellen, zingen en mijn handen aan het vast pakken. Nadeel mevrouw dult geen muts, handschoenen een groot drama is het dan. Zo snel mogelijk af en uit. En als het niet lukt gewoon heeeeel hard huilen en gillen en heeeeel boos doen. We kwamen aan. Het is een verzamel pand, van kinderdag verblijven, peuterspeelzaal, gymzaal en ik dacht 3 basisscholen, die natuurlijk net op dat moment dat wij de afspraak hadden uit waren. Ik parkeer de fiets en wurm me door de gillende kinderen naar binnen, Lang leven de ringsling waardoor ik ook wat kinderen zachtjes aan de kant kon duwen. want ze laten je natuurlijk niet er door heen als je het vraagt of rennen frontaal op je af, want papa of mama staat daar. Maar goed door de menigte binnen. Ilse uit kleden, PIEP badjasje vergeten..... even wegen ( 9300gr) meten (78 cm) hooft omtrek meten.... vergeet het maar... iets wat op om of over je hooft gaat moet er niet zijn... dus aftrekken.... Half in de houdgreep, want afleiden werkt ook niet bij haar, ja 2 tellen.... eindelijk op gementen (weet hem niet omdat ze hem niet hebben opgeschreven). toen weer een luier en maar haar vestje aan gedaan. En wachten maar..... 14:50 de afspraak pas 15:30 eindelijk aan de beurt. Op zich fijn dat ze de tijd nemen maar ik wacht ook. Ilse heeft zich goed vermaakt lekker spelen en rond kruipen overal aan op trekken. 

Toen we naar binnen mochten, kroop ze als een speer naar binnen meteen naar het speelgoed toe. Ik ondertussen in gesprek met de arts. enige waar ik me zorgen over maakte was of ze wel voldoende vocht binnen krijgt, omdat ze uit een beker drinkt (al sinds ze 6 maanden is weigert ze een fles, tuit of beker met een rietje te drinken). ze krijgt voornamelijk water, omdat ik die diksappen zoveel suikers vind hebben en dit bij kleine kindjes niet nodig vind, ze is al zo hyper van zich zelf. kreeg alleen maar lovend dat een beker juist veel beter was dan een fles of tuit voor de kaak en mond ontwikkeling en dat als ze dorst had echt wel drinkt. Oké dan haar droge huid. Ze gaat al om de dag in bad en krijgt erna huid olie in plaats van bodylotion op gesmeerd. Maar het blijven droge plekken, Advies. 1-2x in de week maar in bad en wel elke dag even olie smeren, zodat de huid goed vet blijft. Nou dat doen we dan maar. Op de groei lijn zit ze met der gewicht op de onder lijn en met haar lengte net boven het gemiddelde. Dus helemaal prima, als ze wat op te merken hadden over haar gewicht nodigde ik ze uit een dag mee te lopen want ze vreet de oren van men kop af haha.  Ilse mocht er bij komen. Ze kreeg een bakje met blokjes aan geboden. Nou daar weet ze wel raad mee, in en uit het bakje, proberen te stapelen. Aan pakken, weggeven en natuurlijk ook even gooien..... *trots* ze deed alles wat ze moest doen. Toen het lampje volgen, de arts vraagt waar is het lampje en hup mevrouw wijst naar het raam... AMA roept ze.. (AMA is Armada onze trouwe woef) ik schiet in de lag en leg uit dat ze de hond bedoeld. Erna volgde ze het lampje wel goed met haar ogen en probeerde hem te pakken. (klein nieuwsgierig aagje) even hartje luisteren. nou nee, daar had Ilse duidelijk geen zin in... ze wilde de stethoscoop steeds pakken. Na een lichte houdgreep kon ze goed luisteren. Ilse had er genoeg van en wilde weg. op de tafel lag een boxkleed waar ik haar op liet. Ze gaat zitten kijkt eens naar de dieren die er op staan en roept AAAAAI, AAAAAI. Hihihi zo lief als ze dat soort dingen doet...

Tijd voor de prikjes, ze zat bij me op schoot ik moest haar handjes vast houden. Prikje 1 huilen natuurlijk, ik meteen even goed wrijven zodat de vloeistof goed verspreid, ik kreeg gelukkig die ruimte er voor meestal is het hup past nr 2... niet even wachten niet even het kind wat ruimte geven. Wat Ilse wel nodig heeft. niet alleen om niet heeel boos te worden maar ook even op adem te komen. Prikje 2, nog steeds huilend natuurlijk maar niet dat ik zeg wow ze is boos. gewoon alleen verdrietig en dat mag wat het is ook gemeen die prikjes. Gelijk weer wrijven. Moest haar lekker laten gaan vandaag lekker kruipen en alles. Nou daar zorgt ze zelf wel voor dacht ik bij mezelf. we konden weer gaan. We waren nog niet bij haar kleren of ze was al weer opgehouden met huilen. Stoere meid. Aangekleed en natuurlijk boos dat we naar huis moesten. Op de terug weg was ze alweer vrolijk aan het zingen en doen. vandaag nog geen koorts ben benieuwd of ze het deze keer wel zal krijgen, zal dan de eerste keer zijn. Ook merk ik geen verschil in haar doen en laten ze ging zelfs vandaag een paar keer los staan, zo uit zichzelf!! 

Ik ben weer heel trots op ons meisje dat ze het allemaal zo goed doet. 

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Zo train en beweeg ik thuis!

Geen oppas is niet langer een excuus


Tot een paar jaar geleden gebruikte ik regelmatig het excuus 'ik heb geen oppas en kan niet van huis om te sporten'. Maar ondertussen weet ik beter! Ik hoef niet van huis om te sporten of bewegen. Ik heb alleen een dosis discipline nodig en een beetje verbeeldingskracht. Niet te lang nadenken, maar 'bust a move!'

Die quote zag ik laats voorbij komen bij iemand op Instagram. Beweeg gewoon, het klinkt zo simpel, maar hoe doe je dat dan? Ik zal met je delen hoe ik dat doe. En geloof me, dit lukt me heus niet iedere dag. Soms zijn er dagen dat ik mezelf hier ook aan moet herinneren. Maar daarom schrijf ik het graag op, dan kan ik op zo'n dag mezelf hier opnieuw aan herinneren ;-)

Zo wordt 'bust a move' kinderspel

Geen oppas, geen excuus! Sport samen met je kind(eren). Stoeien, acrobatiek. Leg een paar matjes neer in je woonkamer en je hebt een hemelse playground. Lekker muziekje op en gaan met die banaan! Ik stoei regelmatig met mijn zoon, ondertussen zo'n 18 kilogram schoon aan de haak. En genoeg extra ballast voor een squat of plank.

YouTube

Vind je het lastig om zelf iets te verzinnen? YouTube is een walhalla, maar er is zoveel te vinden dat kiezen lastig is. Er staan namelijk veel work-outs op die je lichaam niet ten goede komen en gebaseerd zijn op onrealistische trends en onjuiste beweringen. Ik deel hier een aantal van mijn favoriete kanalen met leuke en verantwoorde work-outs. Gratis en voor niets, dus wat houd je nog tegen? Bust a move!


Mijn favoriete work-out kanalen

Caroline Girvan - start eens met de Beginner Epic Series. Haar accent is misschien even wennen, maar het voordeel is dat ze tijdens de work-out niet praat, maar laat zien wat er van je verwacht wordt. Veel aandacht voor techniek, goede uitvoering en leuke muziek heeft ze eronder gemonteerd. Nog een voordeel je kunt work-outs vinden van 10 tot 60 minuten. Met of zonder attributen (denk aan elastieken, gewichten etc.) Ik ben benieuwd of je het net zo verslavend vind als ik. 


Yoga with Adrienne - eerlijk is eerlijk ik moest erg wennen aan haar uitleg in het begin. Ook deze dame spreekt Engels namelijk. Het duurde even voor ik door had dat ze met pelvis het bekken bedoelde haha. Maar haar video’s zitten super goed in elkaar. Ze praat soms veel, maar legt je wel steengoed uit hoe je de yoga moves kunt uitvoeren op je eigen tempo. En ook hier heb je de keuze uit hele korte of langere sessies, dus makkelijk in te passen in je dag. Want zeg nou zelf 10 minuten eerder opstaan is niet zo’n enorme opgave toch? 


Zappsport - Zin om te bewegen en je kind(eren) ook? Zappsport heeft een hele playlist vol met speelse work-outs die je thuis kunt doen. De work-outs worden gepresenteerd door Nathan Rutjes en Steven Brunswijk. Zij sporten samen met hun kinderen. Plezier gegarandeerd.


Nog niet helemaal overtuigd? Dit zijn de voordelen van trainen en bewegen!


- Je versterkt je spieren en botten Een sterk lichaam geeft je zelfvertrouwen

- Je bent in het moment bezig Hoe actiever je dag, hoe beter je slaapt in de nacht 

- Trainen zorgt voor nieuwe verbindingen in je brein 

- Door regelmatig te bewegen verminder je de kans op diabetes, hart- en vaatziekten, botontkalking en depressie 

- Regelmatig bewegen/trainen vermindert stress


Vind je het lastig om meer beweging in je dag te krijgen? Ik help je graag! Volg me hier of op Instagram of kijk op mijn website www.katinkaschippers.nl