Snap

Help, mijn zoontje wordt drie jaar, maar hij gebruikt nog steeds luiers!

Ik heb een zoontje, die wordt alweer 3 jaar. Ik heb alleen een probleem: Maar ik wil dat mijn zoontje van de luiers afkomt.

Ik heb een zoontje, die 10 september alweer 3 jaar wordt. Ik heb alleen een probleem. En misschien ligt het aan mij. Maar ik wil dat mijn zoontje van de luiers afkomt.


Luiers

Ik heb al van alles geprobeerd en diverse mensen om advies gevraagd. Maar NIKS helpt. Heb een Cars potje staan, omdat mijn zoontje gek is van Cars. Maar het helpt niet. Heb geprobeerd om hem zonder luiers in huis te laten lopen en constant op de wc of op zijn potje te plaatsen.. maar het helpt niet. We waren 5 weken in het buitenland; op de Antillen, en heb mijn zoontje dagelijks in zijn blote kont laten lopen...zelfs dat hielp niet. Ik word er zo moe van. Mijn zoontje geeft wel aan van 'Mama ik moet plassen', of 'Mama ik heb gepoept'. Maar zodra je hem op een potje zet of op een wc, weigert hij er wat mee te doen.


Wie kan mij helpen? Wie o wie kan mij vertellen wat ik zou kunnen proberen? En wat jullie ervaringen zijn geweest....


Noot van de redactie: Beste 'Mama Nagrave', misschien kun je uit deze blogs al wat tips halen! Deze blogs gaan over het zindelijk worden van kinderen.

10 jaar geleden

Probeer het los te laten.Zindelijk worden kun je niet forceren. Wanneer een kind eraan toe is zal het dit zelf aangeven. Vaak is het zo dat het veel interessanter wordt voor een kind als er door de opvoeders niet zo veel aandacht aan wordt geschonken. Mijn zoontje was van de ene op de andere dag volledig zindelijk. Vooraf heb ik ook pogingen gedaan,maar het lukte niet. Toen ik het losliet ging het uiteindelijk vanzelf.

10 jaar geleden

gewoon ff zo laten de oudste was ook laat met zindelijkheid was ruim 3,5 heb toen gezegd van tja als je naar de grote school wilt dan mag je geen luier meer aan. En hoppa binnen een week s'nachts en overdag zindelijk en zonder ongelukjes komt vanzelf

10 jaar geleden

Mijn meid was ook pas met 3,5 overdag zindelijk en had vrijwel meteen bijna geen ongelukjes meer. "s nachts heeft ze nog wel een luier, maar die blijft steeds vaker droog en roept ze ons. Komt dus vanzelf als ze eraan toe zijn!

10 jaar geleden

Je zet hem zo veel te veel onder druk. Mijn zoontje van 4 is ook niet zindelijk. Ook alles geprobeerd. Van belonen tot zelf onderbroekje schoonmaken. Maar nu doen we niets erop. Alleen zeggen dat als hij naar de wc gaat dat hij het goed doet. De knop gaat nou bij hem om dat hij zelf naar de wc gaat.