Snap

Help! Mijn kind is "Zindelijk"

En ik noem die term losjes. Zindelijk...

En ik noem die term losjes. Zindelijk... Want wat betekend "Zindelijk" ook alweer?

Zindelijk. Bijv. Naamw.

(van kinderen en huisdieren) als ze zelf kunnen bepalen wanneer ze plassen en poepen.

Nou, als ik die woorden aanhoud is mijn lieve 3 jarige prinses zindelijk. Ze bepaald inderdaad wanneer ze poept en plast. Alleen nu komt het probleem. Overdag plast ze steeds in haar onderbroek. Niet hele plassen, nee steeds kleine beetjes. Ze wacht zo lang met plassen dat wanneer haar oogjes klein geknepen worden, er rode kringen rond haar ogen onstaan en een soort van bedrukte gezichtsuitdrukking ontstaat het voor mij al een teken is dat het eigenlijk te laat is. Haar kontje steekt naar achter, haar knietjes stevig tegen elkaar. Ik roep nog; Moet je soms plassen? Ze knikt kort (alle energie gaat naar het ophouden van de inmiddels te lang opgehouden plas) en loopt (voor zover dat lukt) zo snel als ze kan in een soort hopje richting het toilet.

Toen mijn meissie 1,5 was wilde ze al graag op de pot. Ze speelde er vooral mee, maar goed dat was prima. Toen ze 2,5 was, was ze zindelijk overdag. Dwz, zo goed als. Een ongelukje hier en daar maar ze wilde zelf geen luier aan. Wij zijn er altijd vrij duidelijk in geweest. Als zij er klaar voor is, dan kan het. Want het heeft immers geen zin om het te forceren.

Ze heeft geen blaasontsteking, dit heb ik al 2 keer getest. Ze klaagt ook niet over pijn bij het plassen of in het algemeen. Na het plassen moet ze van mij de boel even droog maken, want dat deed ze vaak ook niet. Ik dacht dus dat het daardoor kwam maar nee. Vandaag zit madame op de bank en ik zie die oogjes. Toen ik haar zei dat ze moest gaan plassen zag ik een flinke natte plek op de bank. Weer een natte onderbroek! Ik word er helemaal gek van.

Mama, ik kan het gewoon niet. Ik ben geen grote meid... wel een klein beetje maar niet heel veel!

Wat is het nou? Is dit fase? Is het luiheid? Ik weet het ff niet meer hoor.

 

9 jaar geleden

Ik probeer het met stickers te belonen als ze droog is de hele dag maar misschien idd toch per plasje belonen! Goed van je ventje zeg!