Snap

Help mijn dochter wil niet op het potje!

Ik heb een dochter van bijna 2 1/2 jaar, maar zij vertikt het om op het potje of op de wc te gaan zitten. Ze zegt dan "Bojana niet op het potje". Terwijl ze heel goed weet waarvoor het potje is. Ze gaat dan op de eetstoel zitten om te plassen, ik hou haar dan in de gaten, maar ze wacht gewoon met plassen tot mama even niet oplet.

Ik weet bijvoorbeeld dat ze altijd moet plassen voordat ik haar in bad doe en dan vraag ik of ze op de wc wil, maar dat wilt ze niet. Ik wacht dan een tijdje voordat ik haar in bad doe zodat als ze wel gaat plassen ik haar gelijk op de wc kan zetten, maar ze houd het gewoon op tot ze in bad zit.

Ze vind het ook totaal niet erg om in een hele volle luier te lopen. Ze zegt dan "Bojana hoeft geen schone luier".

Ik heb zelfs een boek gekocht van Dora op de grote wc, omdat ze zo gek is op Dora, maar dat heeft haar ook niet enthousiast gemaakt. Heb ook een pop voor haar gekocht die op het potje kan plassen, maar dat vind ze totaal niet interessant.

Nou denk ik misschien moet ik nog even wachten tot ze zelf aangeeft dat ze op het potje wil, maar ben het ook wel zat elke keer die luiers verschonen.

Heeft iemand nog tips?

Ik dacht misschien moet ik haar luier gewoon uit doen en alleen een onderbroekje bij haar aantrekken en als ze dan niet op het potje gaat plassen word haar onderbroekje koud en nat misschien wil ze dan wel de volgende keer op het potje? Iemand ervaring met deze methode? Denk trouwens dat ik met deze methode beter kan wachten tot het iets warmer is :)

9 jaar geleden

Bedankt voor al jullie reacties! Ze is nu bijna 3 en ze heeft sinds vorige week een paar keer op haar potje geplast en een keer op de wc. Ik reageer elke keer heel blij en ze krijgt dan een klein cadeautje :) Als straks de vakantie begint wil ik haar luier uit laten overdag :) en dan kijken of ze zindelijk kan worden :) Ik vind het best snel gaan, want we hebben niet veel geoefend, omdat ze eerst dus niet wou. Ik ben zo trots. En ben blij als ik uit de luiers ben. Mocht ze nog niet toe zijn om helemaal zindelijk te worden gaan wij gewoon door met oefenen :) Niet iedereen geeft elke keer een cadeautje en misschien vinden andere ouders het overdreven, maar ik wil haar graag zindelijk hebben en ik denk dat het langer duurt als ik met stickers ga werken, want ze heeft nog al een eigen karakter en wil hihi.

9 jaar geleden

mijn zoon wou niet op het potje heb toen een wc verkleiner gekocht en daar ging het goed mee vooral als hij wat had gedaan mocht hij de wc doortrekken en dat vond hij prachtig

10 jaar geleden

ik denk dat ze er op een gegeven moment gewoon klaar voor zijn. ik heb mijn dochter toen ze 2,5 was gewoon op een zomerdag de luier afgedaan, gezegd dat luiers voor babies zijn en dat ze op het potje moet plassen. Sindsdien is ze zindelijk, dag en nacht! eigenlijk wist ze dus wel hoe het moest maar gemakzucht van mijn kant vooral zorgde ervoor dat ze niet zindelijk was. Ik weet dat het bij ieder kind anders is, mijn zoontje gaat uit zichzelf naar de wc (bijna 2) omdat grote zus dat ook doet. Succes ermee maar ik denk pushen helpt niet echt.

10 jaar geleden

ooh dit is zo herkenbaar zit echt in hetzelfde schuitje met mijn dochter.. Ik probeer vooral niet de pushen. Heb je de stickermethode al geprobeerd? Trouwens een goede tip van eerst het onderbroekje en dan de luier.. die ga ik onthouden.