Snap
  • Kleutergedrag
  • kleuter
  • kleuterschool
  • Puberen
  • help
  • Kleutertijd

Help! De kleuter pubertijd

Dat er na de peutertijd weer een gevecht met je kind aan breekt

Leuk hoor, daar gaan we weer. Dat je als moeder niet begrijpt waarom je kind opeens niet meer wilt luisteren en denkt, doe ik iets anders? Ben ik niet streng genoeg? Waarom heeft ze geen respect meer voor me? En dan komt het binnen, het is haar leeftijd..


Niemand waarschuwt je voor alle gevechten met je kind. Het geduld wat je soms moet hebben en dat je iedere dag als moeder tegen dingen aan loopt. Iedereen praat altijd zo rooskleurig over het hebben van kinderen. En als je rond kijkt zie je allemaal ouders waarbij het wel goed lijkt te gaan. Waarbij het kind zowaar wel luisterd en niet steeds haar eigen zin wilt doordrammen.


De fase waarin ik nu zit is dat ze bij iedere kleine tegenslag moet huilen. Ze is heerlijk rebels en wilt letterlijk het tegenovergestelde en dramt haar zin graag door. Gisteren nog over de kleding die ze aan moest trekken. Jeetje wat een gevecht kan dat zijn. De baby tijd is heftig, maar wanneer de kleutertijd aan breekt word het pas echt een beproeving soms.


Meer ouders die dit herkennen?

10 maanden geleden

Lieve Nathalie, ik kan me zo goed identificeren met wat je beschrijft. Wij proberen structuur te behouden en duidelijk aan te geven wat de regels zijn, maar eerlijk gezegd zijn er momenten waarop we ons afvragen wanneer dit gedrag stopt en ons kind gewoon luistert en doet wat we vragen. Het is geruststellend om te weten dat we niet alleen zijn in deze uitdagende fase. Bedankt voor het delen van je ervaring. Het helpt om te weten dat we allemaal hetzelfde “ probleem” hebben 💛✨

10 maanden geleden

Lieve Isa, wat fijn om te horen dat ik niet de enige ben! Er open over vertellen voelt toch een beetje als zeuren over het moederschap. Omdat moeder zijn natuurlijk iets heel moois is en je dankbaar moet zijn. Het neemt alleen niet weg dat je soms echt tegen dingen kan aan lopen. We zullen niet de enige zijn met de nodige frustraties soms denk ik haha. Ben echt heel blij dat ik heb kunnen helpen!

10 maanden geleden

P.s ik werk sinds 1 dag met stickers voor goed gedrag. Daar is ze namelijk altijd erg enthousiast over en het lijkt tot nu toe vruchten af te werpen.