Snap

Heerlijke vakantie

Naar Frankrijk, heerlijk! Naar een plaatsje waar we nog nooit van hadden gehoord en midden in de bergen. Op ongeveer 6 uur rijden vanaf ons huis en dus opvoedkundig-geen-pluimpje-waard de nintendo DS mee voor Ashton. 6 uur rijden zonder de vraag: “zijn we er al?” Of de opmerking: “Ik verveel me!”

De aankomst was even moeilijk, het plaatsje ligt in een gehuchtje waar niet eens verharde wegen zijn ( en met allemaal weilanden, rietvelden en sliertweggetjes ) en ik kreeg een children of the corn gevoel. Nu moet je weten dat ik echt een wuss ben en dus stiekem mijn deur op slot deed. Of dat stiekem dacht te doen, want mijn vriend zag ik glimlachen en zachtjes nee schudden. Al kan dat ook geweest zijn omdat ik helemaal begon te stralen toen het liedje De Dromedaris van Klein Orkest aan de beurt was, cd wise. Even tussendoor, kent iemand die cd? Hij heet Roltrap naar de Maan en ik vind echt dat je als ouder verplicht bent deze te hebben en te draaien voor je kinderen. Hij is leuk, leerzaam en heeeeeeeeeel erg origineel! Ik ben er zelf ook gek op, al tel ik maar half mee als echte volwassene en dus niet de maatstaf ben. Maar: vriendlief vind hem ook leuk. En die kan je wel tot volwassene rekenen. Als je wegdenkt dat hij het reuze grappig vind om scheten te laten, foto’s te sturen als hij op het toilet zit of mij op te sluiten in de badkamer als hij er net vanaf komt.

Anywho, de vakantie. We hadden een prachtig schattig huis gehuurd met een soort van bergachtige tuin/weiland waar we appelbomen hadden, een zwembad, tafeltennistafel, bbq en heeeeeeeel veel ruimte. Erg leuk, want  we waren met schoonouders en zwagers en ook Diesel ( de familiehond, maar die wordt wel als volwaardig lid van de familie gezien! ) We hadden naast “ons” weiland een weiland met paarden staan, die elke dag een appeltje kwamen bedelen. We hebben jeux de boule gespeeld,aan voetbal gedaan, tafeltennis en vooral veel in het zwembad gelegen.

Ik ben voor mijn doen uberbruin geworden en hoewel het enige stadje 3 kwartier rijden was ( en de winkels vrijwel allemaal gesloten ivm vakantie ) heb ik TOCH leuke laarsjes gescoord. Nu snap ik dat niet iedereen een blog over mijn shopverslaving zit te wachten, maar ik wou toch even laten weten dat ik shopwise verzadigd was. Wat wel nuttig is om te melden: mocht je relatie wat saaiig zijn, ben je veel bezig met werk of heb je gewoon niet altijd veel tijd met zijn 2tjes... ga dan met je schoonouders op vakantie en heb seks onder een perenboom! Ehm. Ik bedoel natuurlijk, en zorg dat je geen laptop mee hebt en ga wat leuks doen samen. Opa’s en oma’s vinden een middagje met de kinderen heerlijk, kinderen ook en van een potje jeux de boule tot aan gezellig uit eten gaan... even tijd voor elkaar is OOK vakantie.

Jullie een leuke vakantie gehad?