Terug
Blog header image

Health is a blessing!

Vele nemen hun gezondheid voor lief, of dat lijkt zo iig. Net las ik een nieuws bericht over een peuter Nathaniël, my stomach turned..
Chiara
6 jaar geleden

Verschrikkelijk toch! Ik kan me daar ook helemaal dood aan ergeren... Als er dan ook maar IETS niet te koop zou moeten zijn, is het wel gezondheid! Op deze manier is het zo oneerlijk hoeveel kinderen/mensen gewoon geen kans krijgen :(

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik vind het zowiezo al belachelijk dat we zo veel voor de zorg moeten betalen, maar als je dan inderdaad ook nog gaat dat er kinderen moeten sterven omdat het niet betaalbaar is vraag je je echt af waar de regering mee bezig is....

Anoniem
6 jaar geleden

Het bedrijf dat mijn second opinion regelt. Doed ook veel in zulke soort gevallen, hij vertelde het ook helemaal en legde het uit. In Nederland zijn medicijnen etc belachelijk duur. Ook mijn man zijn pleegvader kan alleen in Boston Amerika geopereerd worden aan zijn tumoren en behandeld dit wordt helaas ook niet vergoed.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ja, je moet echt geld hebben wil je beter word van die rot ziekes. Zo'n omgekeerde wereld.. Als wij alles wat wij in ons leven aan de verzekering betalen opsparen, kan je bijns je eigen behandeling wel betalen.. Pfff.. Eigenlijk zijn het echt dieven..

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ja het is zo raar, omdat de medicatie te duur is krijgen ze goedkopere die niet of niet goed werken. Terwijl je wel je leven lang je zorg verzekeraar betaalt..

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Vreselijk is dat toch.. Die man heeft waarschijnlijk al 10.000de euro's betaalt voor zorg die hij toen niet nodig had en nu hij wel iets heeft kan die het uitzoeken. Bijna crimineel eigenlijk! :O Sterkte aan hem trouwens!

Joycies
6 jaar geleden

Ja het is echt bizar dat het zo moet. Elk jaar wordt het duurder en we moeten steeds meer zelf betalen.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ja, ik snap niet waarom. Ze maken al zooo veel winst..

Annemiek2
6 jaar geleden

vergeet er niet bij te vermelden dat ook kinderen eerst een id bewijs moeten hebben voor onzinnige dingen als bloedprikken anders wordt je door het ziekenhuis op je vingers getikt. foei toch je dreumes heeft geen id bewijs nu krijg je een tijdelijke polikaart en we weten niet of de zorgverzekeraar vergoed. Gelukkig viel het allemaal mee.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ik was idd een keer met mijn Meneertje bij het ziekenhuis om naar de dermatoloog te gaan, hij was toen ongeveer 1 jaar. Ze keken me idd raar aan toen ik niks bij me had voor hem behalve zijn verzekerings pas.. Ik wist niet eens dat er meer pasjes nodig waren.. Pffff

Anoniem
6 jaar geleden

Dankje, ze gaan in Nederland tot een bepaalt bedrag ;) daar na ben je 'uitbehandeld' ik krijg in België ook niet alles vergoed zo on eerlijk!!!! Je mag vrij reizen en werken maar als het op je gezondheid aan komt niks.

rebo1982
6 jaar geleden

Mag ik een tegengeluid laten horen? En dan niet omdat ik het niet erg vind dat een klein kindje getroffen wordt door deze vreselijke ziekte (ik heb er zelf een zusje aan verloren) maar omdat als ik naar cijfers kijk, ik wel snap dat je soms naar elders moet uitwijken voor een goede behandeling. Per jaar krijgen 'maar' 25 Nederlandse kinderen de diagnose Neuroblastoom (1 op de 100.000), dat vraagt hele specifieke kennis, die in grotere landen misschien wel meer aanwezig is (meer kinderen die op jaarbasis deze diagnose krijgen). Of we deze kennis niet naar Nederland kunnen halen weet ik niet, Maar naast zijn zeldzaamheid kent de (het?) neuroblastoom ook verschillende uitingsvormen/verschillende plekken in het lichaam heb ik me laten vertellen. Ik vraag me dan af, met mijn boerenverstand, of het onwil is of onmogelijkheid. Ik ben dankbaar dat dit jongetje (en anderen met hem) een behandeling in Amerika kon(den) krijgen die aansloeg, maar weet ook dat er gewoon hier in Nederland, met ons zorgstelsel kinderen genezen verklaard worden van een Neuroblastoom. Daarbij, en dat is misschien wel een heel andere discussie, maar ik gooi het balletje toch even op: zorg is echt ongelofelijk duur! Met de 1500 euro (ongeveer) die we op jaarbasis betalen aan onze zorgverzekering zou je nog niet eens een gebroken arm (a 4000) euro kunnen laten zetten, gipsen etc. Ik ben soms best blij dat ik niet in Amerika woon waar je een veel groter deel zelf moet betalen!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Tuurlijk mag dat!! Ik wist niet dat er zo "weinig" kids hier deze vorm krijgen, ik dacht meer. Raar vind ik het wel dat we wél bv mee moeten vechten in hun oorlogen (die van Amerika dus) maar niet hun zorg kennis krijgen.. En ik Amerika kan je ook gewoon een zorgverzekering afsluiten!! Het is alleen niet wettelijk verplicht zoals hier.. Natuurlijk weet ik niet wat er dan wel of niet vergoed word. Dank voor je reactie! :)

Imke Emons
6 jaar geleden

Helaas is dat niet alleen als je uitwijken moet naar het buitenland, maar ook in NL zelf het geval! Lees maar eens op www.stichtingliva.nl .... Of mijn persoonlijke blogs. Liefs Imke

Blog header image

My family

💜