Snap

Hallo brandwond

Net thuis uit het ziekenhuis, dat was me een avondje wel. Zo ben je bezig met je "baby-avond spints" en zo is het.. Hallo brandwond!!

Meneer en mevrouw zijn al de hele week ziek. Koortsig, pus ogen, hoesten als zeehondjes. Zielig! Met mevrouw gaat het al wat beter maar meneer hoest de longen nog uit zijn lijf!

Vanavond waren vriendlief en ik beide een keer thuis voor het eten, dus ik besloot dat ik "uitgebreid" wilde koken, in plaats van even snel iets opwarmen. Worteltje, biefstukje, aardappeltje! Mmm! De aardappels mislukte.. 'Wat kan er nou mislukken aan aardappels?!' Hoor ik jullie denken. I don't know.. Vriendlief weigerde gezonde wortels te eten dus wat overbleef was de biefstuk. Hongerig ging hij weer terug naar de winkel samen met meneertje om pizza te halen, goed.

Eenmaal terug, had mijn vriend een briljant idee gehad! Hij had citroentjes meegenomen om een lekker theetje te zetten, tegen het hoesten van meneer. Oma's recept! Toen ging het allemaal heel snel..

Ik zat met meneertje op de bank, was hem aan het uitkleden voor bed. Mevrouw was net onder de douche vandaan en liep al rond in haar hemdje en luier. Ik trek meneertje zijn sokjes uit en opeens, hoor ik mevrouw vanuit de keuken (3 meter van de bank waar ik zat) kei hard gillen! Van de pijn. Mijn vriend greep haar van de grond en ik zag meteen wat er was gebeurt, haar hemdje was nat. NIET UITKLEDEN! KOUDE DOUCHE!! Schreeuwde ik naar hem en we rende beide naar de badkamer. Vriendlief, nog in pak ging meteen met haar onder de douche zitten. Ze gilde zo hard, ze trilde en ze was in shock. Zowel van het hete water, als van de snelle actie die wij ondernamen (denk ik). Ik nam haar over want mijn vriend wist niet eens wat er allemaal nog in zijn broekzakken zat. Dus daar zat ik, onder de douche in mijn t-shirt, met die kleine meid tegen me aan, huilend, terwijl vriendlief de eerste hulp belde. Toen ze wat gekalmeerd was keek ik onder haar hemdje. Vellen. Mijn god. We moesten haar een kwartier koelen en daarna naar de eerste hulp komen.

We kleden ons aan en ik had een goede vriend gebeld die even op onze oudste kom komen passen. Bless him!! Hij was er binnen 10 minuten en wij konden meteen richting het ziekenhuis. 

Eenmaal in de wachtkamer werd mevrouw weer een beetje "aanspreekbaar". Ze liet een muntje van 5 cent zien, die ze had mee gesmokkeld van thuis, uit papa's broekzak. Trots was ze daarop. We moesten lang wachten en hielde mevrouw bezig met boekjes. Ze was super flink en leek even niet heel veel last te hebben.

Toen kwam de dokter (chirurg). Gelukkig hoefde we niet naar Beverwijk, maar de wond was zeker tweede graads. Ze moest de velletjes op de blaar wegsnijden, zodat daar een compres op kon en daar over heen zo'n fishnet-hesje. We moesten die kleine met zijn drieën vasten houden en toe kijken hoe de dokter die (dode!) velletjes wegsneed met zo'n scalpel. Brrr!! Het zweet brak me uit!!

Maar ze was zo flink!! Na afloop kreeg ze limonade en morgen moeten we terug. Gelukkig ligt ze lekker te slapen nu en hoop ik dat dat vannacht zo blijft! 

Mijn vriend voelt zich zo schuldig. Hij had de thee in een beker op het aanrecht staan en was een flesje aan het afwassen waarin hij de thee kon gieten. Gelukkig had hij de kokende thee al iets aflaten koelen met een scheutje koud water. Mevrouw heeft de beker gewoon zo van het aanrecht gepakt en BOEM! Als je het op tv ziet denk je 'dat gebeurt ons nooit!!'. Maar een ongelukje zit duidelijk in een klein hoekje.

Morgen ochtend terug naar het ziekenhuis. Arme kleine meid. Maar wel flink <3

6 jaar geleden

Ik zie je ractie nu pas! Het gaat weer perfect met haar! In totaal zo'n 10 dagen last gehad, waarvan 4 ernstig last. Maar ze is een kanjer! :)

6 jaar geleden

Ik zie je reactie nu pas!!! Alles gaat weer top met haar! Godzijdank perfect geheeld. Er zit wel een grote witte pigmentvlek nu maar die kan met de groei en/of met de jaren nog minder worden of helemaal weg trekken!

7 jaar geleden

Wij dachten ook voorzichtig zijn dan gebeuren er geen ongelukken. Maar onze dochter liep tegen papa aan terwijl hij een beker heet water in z'n handen had. En daardoor kwam het water over haar rug, niet veel maar ze gilde het ook uit. Ook wij hebben meteen gekoeld, god dank eerste Graad maar wat baal je als ouder dat het gebeurd. Een ongeluk zit id in een klein hoekje. Hoe gaat het nu met jullie meisje, heeft ze nog veel last gehad?

7 jaar geleden

Ik heb me gister verbrand en moest meteen denken aan jullie kleine meid en hoe het nu met haar buikje is.