Snap

Goede voorbereiding is alles!

Ik hou van feesten organiseren en nu heb ik de uitkomt gevonden voor een perfecte dag!

Mijn oudste volgende maand 6 en wat is er leuker voor een meisje van die leeftijd dan een prinsessenfeestje? Ik zie vaak zoveel extreme feesten voorbij komen bij Kleuters. Prima als dat voor je werkt, maar ik hoef niet voor een feestje met 5 of 6 jarigen( en mijn kleine muppet van bijna 2 uiteraard) naar de dierentuin of een pretpark te gaan. Belachelijk duur en behalve dat vindt ik het niet nodig om ergens heen te gaan om een geslaagd feestje te geven. Ik regel het liever zelf.

Vorige jaar heb ik ook thuis een feest georganiseerd. Toen kwamen er ook jongens dus ik had wat stoere spellen bedacht. Iets met een snor & voor de meiden een kus de kikker spel. Cupcakes versieren vond iedereen leuk. Ik had ook een grabbelton en iemand kwam schminken. Het was een top feest. Druk maar geslaagd.

Alleen had ik het mezelf wel moeilijk gemaakt. Mijn dochter was de dag erna jarig. Dus na een druk feest vol overenthousiaste kinderen, moest ik ook nog de traktatie voor 30 kinderen in elkaar flansen. Dat was niet handig qua planning. Ik maak het mezelf eerder moeilijk dan makkelijk. In de weer met soepstengels, chocolade smelten, sprinkels eroverheen gooien, sterren knutselen en een dropveter met speeltje vast knopen, was ik uren later klaar.

De volgende morgen ging mijn dochter in een prachtige jurk naar school compleet met prinsessenkroontje op in haar ingevlochten lange bruine haren. Trots met haar traktatie toverstokjes in haar armen geklemd. Ze straalde. Ik was daarentegen kapot. ( Zia afbeelding hieronder van de toverstokjes in de maak)

Dit jaar gaat het anders. Ode aan Pinterest! Echt. Deze applicatie is top. Ik heb zelf een map gemaakt genaamd “Prinsessenfeestje”. Alles wat ik tegen kwam qua ideeën sloeg ik hierin op. Hetzij spelletjes om te doen tijdens het feest, knutsels om in elkaar te zetten en hapjes om te maken. Uiteindelijk 94 pins verder heb ik alle inspiratie die ik nodig heb. Voor de uitnodiging heb ik een ware prinsessenjurk in elkaar geflanst, compleet met pareltjes ter decoratie en tulle voor op de jurk. De ogen van de kinderen lichten helemaal op toen mijn dochter hun vanmorgen de uitnodiging overhandigden.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik aardig vroeg ben qua planning deze keer. Het feest vindt pas op vrijdag 3 juni plaats. Ik heb echter al een heel draaiboek gemaakt. ¾ van de materialen/ versieringen en dergelijke heb ik al in huis. Alle ideeën staan al op papier. Het feest is na de daadwerkelijke verjaardag van mijn oudste gepland en voor de verjaardag van mijn jongste (8 Juni) 11 dagen later.

Ja, ze zijn vlak na elkaar jarig. De traktatie voor school ligt ergens in het midden hiervan en het “grote mensen” Feest is de zondag erna. Dit jaar een gezamenlijk voor mijn meiden.

Ja, ik maak het mezelf graag moeilijk als het makkelijk kan. Het wordt een grootst feest volledig in het prinsessenthema met prinsesjurken, kroontjes, prinsessenhapjes & overal roze en goud. Daarin sloof ik me graag uit. Zolang je het maar zorgd dat je het goed hebt gepland en genoeg hulp hebt. Dat scheelt al de helft. Maar ik plan nooit meer feesten/verjaardagen & traktaties direct achter elkaar aan! Daar heb ik van geleerd.

Voor nu heb ik 1 schoolgaande prinses. Over 2 jaar heb ik er twee. Dan bedenk ik wel weer een té gek feest voor mijn kleine meid. Nu mag ze natuurlijk ook mee feesten op het feest van haar grote zus. En welke meisje vindt prinsessenfeestjes nu niet het einde?

7 jaar geleden

met zulke feestjes hebben je prinsesjes elk jaar 2 topfeesten straks om van te genieten! Leuk hoor, ik kijk nu al uit naar je blog over hoe het feestej straks was!