Snap

Gepruts met loombandjes

Hoera, weer een nieuwe rage: loombandjes! Je kunt er van alles en nog wat van maken.

Hoera, weer een nieuwe rage: loombandjes! Je kunt er van alles en nog wat van maken. Je kunt er op verschillende manier armbandjes mee maken, armbandjes die namen dragen als 'triple link chain', 'fishtail', 'chinese fingertrap' of het prachtig klinkende 'starburst', maar ook allerlei beestjes zijn er te frutselen.

Youtube staat vol met filmpjes over hoe deze elastiekjes om te toveren tot van alles en nog wat. kijk bijvoorbeeld hier , of hier om mooie armbandjes te maken. Kijk hier en hier voor leuke beestjes. Er zijn nog heel veel meer filmpjes te vinden op Youtube, kijk maar een rustig rond.

Mijn jongste is 5 jaar en kan al loomen, maar dan wel de simpelere armbandjes. Mijn oudste daarentegen, probeert meteen de moeilijkste dingen te maken. Ik kijk vol verbazing toe hoe hij een filmpje aanzet, regelmatig weer op pauze zet en gewoonweg mee 'weeft' of 'haakt'. Heel knap! Jammer genoeg wilde hij meteen het allermoeilijkste armbandje doen, de 'chinese fingertrap' en dat mislukte. Niet getreurd, dan maar weer de gewone fishtails maken ... en dan wel meteen zoveel dat zijn arm compleet onzichtbaar is geworden onder al die loom-armbandjes.

Moeders doet af en toe ook maar eens mee met deze rage, eindelijk eens eentje die ik ook leuk vind! Ik heb me maar gestort op een oranje leeuw: https://www.youtube.com/watch?v=1Q5OYU6WgLk en het is zowaar nog gelukt ook! Wat een werk!

9 jaar geleden

Ja klopt, die gewone boards trekken snel krom. Ik zal eens kijken naar die pagina, bedankt voor de tip.

9 jaar geleden

Ja echt super! Ik heb trouwens pas een board besteld bij www.facebook.nl/all4girls. Dat is van Sandra die hier actief is. Echt een super stevig board. Ik had eerst eentje die telkens krom trok als er meerdere bandjes omheen zaten.

9 jaar geleden

Leuk he?

9 jaar geleden

Love-It! Hahhaa. Ik loom ook heel wat af. Dochterlief probeert het ook mee te doen, maar eigenlijk is ze daar nog iets te klein voor. Meestal is het Mama wil je voor mij een .... maken. Zo heb ik al wat prinsessen gemaakt, Doc McStuffins (speelgoeddokter) en wat diertjes. Ook haarspeldjes, armbandjes en een haarband.