Snap

Geen babykamer

Een moeilijke maar bewuste keuze

Het leven in een samengesteld gezin. Het brengt veel moois met zich mee, maar ook mindere momenten. In deze blog vertel ik over een keuze waar ik 100% achter sta, maar wel erg lastig vind. 

Een babykamer, het hoort eigenlijk bij het krijgen van een kindje. Tenminste, ik genoot bij Noortje er ontzettend van om haar kamertje in te richten, d'r kleertjes in de kast te leggen en alles een plekje te geven. Ook de kamer van Emily, mijn bonusdochtertje, heb ik samen met haar met veel zorg samengesteld en aangekleed. En als laatste natuurlijk onze eigen slaapkamer. Ik vind dat zo belangrijk omdat dat echt de plek is waar je je even kan terugtrekken en tot rust kan komen. 

Het was eigenlijk de bedoeling dat Emily naar zolder zou gaan wanneer wij in verwachting zouden zijn van ons tweede kindje samen en dat de baby dan naar de "oude" kamer van Emily zou gaan. Em zou op zolder een echte grote meiden kamer krijgen, maar we waren net iets sneller in verwachting dan we hadden gedacht en ook precies op een moment dat zij grote veranderingen in haar leven doormaakt. Zo gaat ze nu naar de basisschool, zijn we van een co-ouderschap naar een omgangsregeling gegaan van drie van de vier weekenden bij ons omdat haar moeder buiten de plaats is verhuisd en komt er natuurlijk een baby aan. 

Dit alles heeft ons doen besluiten om de verbouwplannen even stil te leggen. We hebben dus geen babykamer omdat we willen dat Emily haar vertrouwde kamertje voor nu behoudt in een compleet nieuwe situatie. Vind ik dit lastig? Absoluut! In plaats van met 38 weken zwangerschap een baby kamertje in te richten en te vullen met nieuwe kleertjes en spulletjes, hebben we een kast in de kamer van Noortje leeg gemaakt. De baby slaapt de eerste periode in een co-sleeper op onze slaapkamer en zal erna mogelijk nog even een kamer met Noor delen. 

Tuurlijk! Dat kamertje gaat er nog wel komen, maar het zou geen babykamer zijn. Ons laatste baby'tje, de laatste keer newbown kleertjes, de laatste keer schopjes in mijn buik, maar geen babykamer. 

Oprecht, ik heb het er moeilijk mee, maar als ik Emily dan zo ontzettend blij op mij af zie rennen en gelijk een grote kus krijg omdat ik haar kamertje heb opgeruimd en d'r Frozen kasteel klaar heb staan.. Dan weet ik ook weer waarom het zo goed is. 


Trending: Wanneer je er met je gezin alleen voor staat.

8 maanden geleden

❤️