Snap

Gebroken nachten die ik niet nu pas had verwacht. Tips?????

Allereerst hebben de kids hier altijd super goed geslapen en hebben we er eigenlijk nooit echt moeite mee gehad. Momenteel word Melvyn vaak wat vroeger wakker zo tussen 5:30 en 6:30 dit is heel wisselend hoe intensief zijn dag was maar de afgelopen dagen word ik er letterlijk niet goed van.

Milan en Melvyn sliepen beide al met 5 weken door tot in de ochtend en gelukkig is dit tot op heden ook zeker nog het geval op Melvyn deels na. Milan maar ook Melvyn waren al vlug goede slapers tot hun 2 jaar hebben we nooit ergens last van gehad op het gebied van het slapen. Vanaf hun 2 jaar hebben ze beide dat ze de middag slaap soms over wilde slaan nou op zich is dat ook geen probleem zolang ze dan de rest van de dag ook maar te genieten zijn. Met dagen zoals een feestje of zwemles probeer ik ze nog zeker wel in bed te leggen in de middag en laten we zeggen dat dit dan zo`n 75% goed gaat dus op zich vind ik dit dan ook helemaal top. Want dan zijn ze de rest van de dag ook nog gewoon gezellig plaats van chagrijnig. Dus op het gebied van onze eigen nachtrust hebben we zeker nooit mogen klagen en dat doen we dan ook zeker niet. Je hoort namelijk zo vaak dat ouders zo veel gebroken nachten hebben het lijkt me soms echt vreselijk want eerlijk is eerlijk we hebben onze eigen nachtrust nou eenmaal ook nodig. Maar afgelopen dagen lijkt onze nacht rust aardig verstoord.

Sinds enkele weken heeft Melvyn ondervonden dat hij uit zijn bed kan klimmen, en ja daar gaan we al je voelt de bui al wel hangen dit is zeker niet ideaal. Wat gebeurden hier door afgelopen week nou ja hij klimt dus als ik hem net in bed heb gelegd ik denk wel 5 keer uit zijn bed voor dat hij eens begrijpt dat ik het serieus niet de bedoeling vind. Stiekem klimt hij er soms super zachtjes uit en beland hij dan heel geheimzinnig bij Milan op zijn slaapkamer in de tipi tent waarom? Nou dat mag Joost weten zeggen we dan maar. Wat hij hier nou zo leuk aan vind, ik heb werkelijk geen idee. Nu we dus standaard enkele minuten boven dienen te blijven als we hem in bed leggen word ik er nu wel een beetje simpel van. Na gemiddeld zo`n 5 keer weet hij dat het echt klaar is en dan gaat hij uiteindelijk slapen gelukkig. Maar leuk is natuurlijk wat anders. En ja we zetten echt wel eens een stok in het begin onder de deur zodat hij dus niet gaat spoken op de kamer van Milan als hij slaapt. Maar het nadeel is dat hij niet zijn bed zelf in kan klimmen natuurlijk dus we moeten heb nog elke keer terug leggen.

Sinds nu 3 nachten is het nog lastiger geworden en ondervind hij maar liefst midden in de nacht dit ritueel uit zijn bed te klimmen ook even door te zetten. En de tijden ja daar zeg ik u tegen 3 uur in de nacht 4 uur in de nacht is nu al 3 dagen op rij vrij normaal. Nu denk ik dan moet ik die stok er gewoon onder houden en hem dan maar in slaap laten vallen op zijn kleedje op zijn kamer plaats van hem terug te blijven leggen en hier een strijd van te maken? Zal die hier dan sneller van leren, het lijkt me namelijk deels ook dat ze dan misschien schrik kunnen krijgen omdat ze soort van opgesloten zitten in de nacht. Want als ik de stok er in de avond onder zet dan haal ik die er onder uit als ik zeker weet dat die slaapt in zijn bedje. Alleen in de nacht vind ik dit toch net een ander verhaal. Melvyn word dan dus midden in de nacht wakker en gaat roepen zachtjes om mama natuurlijk en dan klimt hij super snel uit zijn bed, na enkele keren terug leggen in zijn bedje valt hij dan gelukkig wel in slaap maar vannacht heeft dit denk ik een half uur gekost waarvan ik denk ben je nog niet moe?

Hebben jullie dit ooit mee gemaakt met je kind? Ze zeggen namelijk nog al makkelijk het is een fase waar ik niet zo in geloof hetzelfde dan sprongetjes is ook niet zo mijn ding. Elk kind doet alles op zijn eigen tempo en eigen manier dus dat is dat. En hebben jullie misschien hier tips voor? Zo heb ik al wat dingetjes gelezen als misschien een lampje op zijn kamer te hangen dat dat kan helpen of gewoon terug leggen zonder ook maar iets te zeggen. Alleen ik zal toe geven dat ik er midden in de nacht vaak niet gezelliger op word jullie misschien maar ik niet. En ja ik ben dus van mening de aanhouder wint wat nu gelukkig ook wel gebeurt maar eigenlijk hoop ik gewoon dat hij totaal niet meer uit zijn bedje gaat klimmen en gewoon besluit lekker te gaan slapen.

Hij maakt het zichzelf en ons toch alleen maar lastiger, en daarbij valt hij dan overdag in een keer in slaap zo rond 16:00 en dan denk ik bij mezelf vind je dit nou heel gek? Nou ik niet ik zou ook in slaap vallen als ik in de nacht om 3 uur beslis om meerdere keren uit mijn bed te komen.

Ik hoop vannacht op naar een goede avond en nacht zonder deze taferelen al ziet het er niet naar uit dat het dan in een keer ook weer ophoud.

Tot snel weer lieve leuke lezers en als jullie tips hebben a.u.b. drop ze hier in een reactie.

xoxo

2 jaar geleden

Misschien een grondbed en een traphekje bij de deur.

2 jaar geleden

Moment dat we zagen dat ze eruit kon, heeft ze een ander bed gekregen. Leuke is, daar kon ze uit, maar ze kwam er niet uit. Zelfs niet als haar knuffel was gevallen 🤣

2 jaar geleden

Met een slaapzakkroop mijn zoon.ook uit zijn . bed. En naast zijn bedje op het vloerkleedje liggen. Toen In een grood bed gedaan.

2 jaar geleden

Slaapzak? Zodat ie er nie uit kan klimmen!. En om te voorkomen dat ie zn kamer uit gaat: zo n ouderwetse kettingslot. Zodat zn deur op een kiertje blijft ipv meteen open