Snap

Er komt een man bij de kapper

De eerste keer knipkapperdesnipsnipsnip is een hele happening. Voor moeder én kind.

Baby was nét één jaar geworden. Jong en kwiek. Behalve zijn haartjes. Mama vond ze zo schattig, en was bang dat, eenmaal eraf geknipt, de krulletjes aan de zijkanten niet meer terug zouden komen.

En toch moest het eraf. Zijn langgegroeide kapsel hing van ellende in zijn ogen.

Dus: een kapperszaak. Ik zocht een mooie uit. Zwart-witgeblokte vloer, kroonluchter, grote Chesterfield bank om even over heen te klimmen. Allemaal geweldig, maar toen Baby daadwerkelijk aan de beurt was, was het gewoon op een stoel met kinderverhoging neerploffen geen optie. Dus moest hij bij mij op schoot. Zijn narcistische fase van Spiegel-Kijken behoorde helaas al tot het verleden, dus gebiologeerd recht vooruit kijken bleek een taboe. En steeds als de schaar dichtbij dreigde te komen, krijsde Baby het uit. Tranen spoten uit zijn trillende gezichtje, cartoon-style. Arm zieltje; er moest nog twee-derde af!

"Rustig maar, lieverd, calm down, baby, it's OK, cookie, smella a'lik, azizi, lotfa a'lik, habibi, sssshhhh ya rouhi!"

In drie talen loodste ik Baby door de afgrijslijke taferelen heen die zich rondom zijn kleine hoofdje afspeelden. Grote ijzeren bladen van scharen en kammen glommen en fonkelden vervaarlijk in het schitterende licht van de kristallen kroonluchter. Muziek werd verdoofd door oortrommeloprekkend gehuil. De kapper, een Marokkaanse man, probeerde over het gejammer van Baby heen lieve Arabische dingen te zeggen, en een karig gesprekje op gang te houden.

"Niet zijn krullen! Laa! No! Nee!" gilde ik opeens.

"Klein mini-stukje. Het groeit weer aan, mevrouwtje, ik zeg het is echt!"

Snip-snip. Dwarrel-dwarrel. Dag mooie lange krul.

Hallo lief klein gezichtje. Wat zie je er mooi uit, Baby! Well done!

 

6 jaar geleden

Bussum! Ken ik goed! Heb ik jaren gewoond! Oh leuk, ga ik daar volgende keer naartoe. Dank!

6 jaar geleden

Ook bij mij in het dorp zit een geweldige kinderkapster. Helaas is dit niet echt in jouw buurt heb ik begrepen. Ik heb het een keer gehad met een kapster hier dicht in de buurt, die knipte ook kinderen, zei ze maar dreumes knippen is totaal anders dan kinderen knippen. Ook kon ze niet goed luisteren want ik zei niet uitdunnen en nog knipt ze het in vele lagen. Ze had duidelijk niet goed naar mijn haar gekeken. Donderdag heb ik zoonlief in allerlei houdingen gehad om hem geknipt te krijgen, inclusief vliegtuigmodes. Ook gaat hij gerust staan als hij geknipt moet worden. Echt het is jammer dat je niet in de buurt woont anders zou ik zonder twijfelen haar aanraden. Tipje van mijn kant ga gewoon op zoek naar de geduldigste kapper/kapster met wat kinderspeelgoed in de zaak. o en die krullen echt waar ze komen terug. Ik zie het ook bij mijn manneke. Als zijn haar wat te lang is komen de krullen er ook weer in.

6 jaar geleden

Barbier Rogier! Ze zitten in Bussum en Laren maar degene in Bussum is degene met het mooie kinder gedeelte :D

6 jaar geleden

Ohh ja hier ging het ook met pijn in mijn hart en was het één groot drama (had er al eens een blog over geschreven).. Het scheelt ook zooooveel of je een kindvriendelijke kapper hebt! Hopelijk komen zijn schattige krulletjes mooier terug dan ooit <3