Snap

En de winnaar is.....

Dunya mag opblijven om de finale van The Voice of Holland te kijken. Bloedstollend spannend, maar we zijn tevreden over de ontknoping.

Maan

“The Voice of Holland 2016 is gewonnen door....... MAAN!” We springen op van de bank en slaken een vreugdekreet. We hadden zo gehoopt, maar wat was het spannend! De eerste keer dat Dunya tot zo laat op mag blijven om The Voice te kijken. Meestal kijkt ze wel een stukje en zien we de rest in de herhaling, de volgende dag. De finale mag ze live kijken. Anders is het niet leuk meer. Als ze de herhaling kijkt dan weet ze het al, want zodra je een tv aanzet of een internetpagina aanklikt zie je het al in beeld. Ik vind het wel erg gezellig om samen de finale te kijken, toch leuker dan in mijn eentje. Op tijd douchen en pyjama aan en lekker in haar badjas onder de fleecedeken op de bank. Bij elke ronde dat de lijnen sluiten, zit Dunya op het puntje van de bank. “Ik hoop dat Maan wint” zeg ik. “Brace is ook goed, maar hij komt er wel. Hij heeft zoveel ervaring en heeft door dit programma de nodige aandacht gekregen. Maan komt vanuit het niets. Ik vind het leuker als zij wint!” Dunya kijkt opzij. “Dat klinkt wel een beetje onaardig voor Brace” aarzelt ze. “Nee, ik bedoel het niet onaardig. Als hij wint vind ik dat ook geweldig, maar ik vind het voor Maan wel leuker.” Ze knikt. Eigenlijk snapt ze best wat ik bedoel. En eigenlijk is ze het ook wel met me eens.

Eén sms

Uiteindelijk mag Dunya bij de laatste stemronde één sms sturen. Een tijd geleden heb ik mijn abonnement gedeblokkeerd voor eenmalige sms diensten. Zo kunnen we wel stemmen bij dit soort programma’s, maar kan ik me niet per ongeluk opgeven voor een sms-dienst. Zo hebben we gestemd bij het Junior Songfestival, maar bij K3 werkte het niet. Gelukkig maar, want achteraf bleek dat de publieksstemmen niet doorslaggevend waren. Het had dus geen toegevoegde waarde om te stemmen voor mijn gevoel. Vanavond doet ie het wel. Eén sms'je benadruk ik en zeg het nummer nog een keer hardop. “Is het gelukt?” vraag ik even later. Ze knikt. De volgende dag kijk ik op mijn telefoon of er geen sms terug is gekomen. Daar heeft ze niks van gezegd. Ik zie opeens wat ze heeft gestuurd: “Maan ik ben fan van jou!” met allemaal leuke emoticons. Het antwoord is wel gekomen: “Bedankt voor jouw stem op Maan. Blijf haar steunen!” Daaronder zie ik dat er nog een sms is verstuurd. “Oké” heeft Dunya getypt. “Het sms bericht wordt niet herkend. Kijk voor de kandidaten op RTL4 TEXT 330”. Geweldig. Hoe dat precies werkt heeft ze nog niet in de gaten. Dan had ze beter twee keer Maan kunnen sturen, want nu heb ik wel dubbele kosten, maar geen twee stemmen. Weer wat geleerd.

Marco Borsato

Halverwege de uitzending komt het afscheid van Marco Borsato aan bod. In een spannend filmpje wordt bekend gemaakt wie zijn opvolger wordt in de jury van The Voice of Holland. Het wordt Guus Meeuwis. “Ja, leuk!” roep ik enthousiast en stoot Dunya aan die stoïcijns naar de tv zit te kijken. “Ik vind het stom!” moppert ze. “Welnee, Guus is leuk. Goeie coach denk ik ook!” zeg ik. “Ik wil gewoon dat Marco blijft!” zegt ze boos. Ik zit naast haar te kijken naar de terugblik op vijf jaar Marco Borsato in The Voice of Holland, als Dunya ineens heel stil is. “Wat is er lieverd?” vraag ik. “Marco mag niet weggaan!” snikt ze plotseling. Afscheid nemen, dat kunnen we niet zo goed. “Maar hij gaat alleen weg bij The Voice. Je ziet hem wel gewoon weer bij The Voice Kids!” zeg ik. Gelukkig gaat de wedstrijd snel verder en vergeet ze het verdriet. En als de ontknoping nadert, denkt ze helemaal niet meer aan Marco. Dunya is onder de indruk van de lichtflitsen op het podium, als Maan gewonnen heeft. “Er komt allemaal lava uit de grond” roept ze als Maan haar eigen single zingt. “Dat is geen lava!” zeg ik. Maar daar weet ik natuurlijk niks van. Zij ziet toch zelf dat het lava is.

The Voice Kids

Volgende week begint The Voice Kids alweer. Ook om half negen pas. Dat wordt dus weer herhaling kijken op zaterdag. Ik ben daar niet zo blij mee. Het is veel leuker als Dunya ’s avonds kan kijken, maar tot half elf is niet altijd vol te houden. Dat doen we dan maar bij de finale. Ze heeft het gisteravond goed vol gehouden, al viel ze daarna wel bijna op de bank in slaap. Het lukte nog net om haar tanden te poetsen en omdat ik meteen met haar ging slapen, ging dat ook goed. Ik ben benieuwd wat voor talent de kinderen voor ons in petto hebben. Ik ben blij dat Dunya die ambitie niet heeft. Soms zijn de kinderen wel erg jong als ze mee doen en dan hebben ze al heel veel gedaan op het gebied van zingen en optreden. Ik blijf Dunya altijd stimuleren om leuke dingen te doen, maar het lijkt me erg ingrijpend als je leven zo verandert. Laat haar nog maar lekker even kind blijven en zich bezighouden met vriendinnetjes, vriendjes, school en het voorbereiden van de Beste vrienden quiz, want daar wil ze nog steeds graag aan meedoen!

7 jaar geleden

Hahaha, ja anders zouden ze het niet uitzenden. Maar ik hou helemaal niet van leedvermaak, maar dit was wel grappig. Al heb ik ze niet allemaal gezien hoor. Maar ik heb wel eens iets gezien. :)

7 jaar geleden

Hoef je je echt niet voor te schamen hoor, volgens mij was dat voor half nederland, mij inclusief het leukst ;)

7 jaar geleden

Haha dus ook niet op tv om afgezeken te worden. Dat vond ik het ergste maar meteen ook het leukste van Idols. En daar schaam ik me nog voor dat ik dat leuk vond om te zien. :)

7 jaar geleden

Ja het was zeker leuk! Het was ook meer om te kijken hoe het er aan toe ging, maar toch was ik zenuwachtig! Wie weet dient zich nog eens een leuk bruggetje aan voor zo'n blog, maar voolopig nog niet ;) De echte jury heb ik nooit gezien. Die kwamen pas de verdere auditie rondes voor mensen die heel goed of heel slecht waren ;)