Snap

Eindelijk... zomervakantie

En dan eindelijk... vakantie

De laatste loodjes voor de grote zomervakantie, als ouders ben je druk, thuis en op het werk moet er nog veel geregeld worden. De koffers, tent, caravan etc. moeten worden gepakt. Het huis moet nog even worden schoongemaakt, boodschappen gedaan voor onderweg, de beesten verzorgd en naar hun logeer adres gebracht. De sleutel kan naar de buren voor de bloemen en de post. En dan ben je doodmoe. Maar jullie gaan op vakantie. Gelijk zodra je klaar bent naar de camping 1600 kilometer van huis. Na een lange vermoeiende reis komen jullie aan op de plaats van bestemming. Ouders kiezen vaak voor entertainment en dit kan nog al eens tegenvallen. Maar ja de kinderen zijn het gewend tegenwoordig dat alles voor ze wordt ingevuld. De kinderen worden vermaakt en papa en mama zitten met laptop en iPod te vertellen op facebook hoe leuk het allemaal is. Na drie weken gaan ze naar huis, maar uitgerust zijn ze nog lang niet.

Maar het kan ook anders

Jullie besluiten het eens anders aan te pakken. Eerst neem je twee dagen rust. Samen wordt er ingepakt en al een beetje uitgerust gaan jullie op pad, niet al te ver weg. Bij aankomst op de camping( zonder entertainment) zet je samen met de kinderen de tent op. Als gezin doe je alles samen en dan is er tijd voor de leuke dingen zoals: kampvuur maken en je broodje of worstje roosteren, speurtochten houden, zandkastelen en dammen bouwen aan het strand, samen een bordspel of balspel doen de hele dag ben je lekker buiten bezig.

's Avonds als de kinderen naar bed zijn zit je met je partner gezellig bij te praten, jullie doen een spelletje, drinken een glaasje wijn en er is tijd voor een goed boek. De zon gaat prachtig onder en jullie voelen je relaxt en betrokken bij elkaar. De laptop, iPod iPad, mobiel en Nintendo zijn en blijven uit.

Na een week of drie gaan jullie uitgerust naar huis en besluiten dit thuis door te zetten, de werkelijke aandacht voor elkaar is goed bevallen, de kinderen waren stukken liever en dit willen jullie graag behouden.

Bovenstaande is een utopie, de praktijk is altijd anders dan de theorie. Maar zou het niet mooi zijn als dit zo werkte? Maar ja anno 2012 is helemaal zonder al deze dingen niet meer realiseerbaar, maar beperken zou weleens goed zijn. Al ben ik de eerste om toe te geven dat ook ik mijn mail bekijk op vakantie. Gewoon af en toe en één keer per dag.

Ik wens jullie allemaal een goede zomer en fijne vakantie op je eigen manier.