Terug
Blog header image

Een ware nachtmerrie die injecties

Wij hebben dus besloten Hayley toch de hormooninjecties te gaan geven tegen de puberteit. Ondanks alle negatieve verhalen

Die je leest, hoort en vooral negatieve reacties die je krijgt omdat je het WEL gaat doen. 

De eerste injectie is gezet bij de HAP. Ik wist niet hoe je intramusculair moest prikken. Onder de huid doe ik al jaren bij mijzelf dus dat moest ik dan ook wel bij Hayley kunnen toch? 

Dan open je voor het eerst dat doosje. Twee spuiten, twee injectienaalden en een koppelingsstukje. Nou mijn ogen werden groter en groter en uit de bijsluiter werd ik niet veel wijzer. Daarom dus de eerste keer naar de HAP. Daar is mij alles uitgelegd maar uiteindelijk heb ik alles meegekeken. Niet zelf een injectie gezet. Aangezien onder de huid te pijnlijk zou zijn, moest het allemaal in de spier gebeuren. Tja welke spier kan je het beste gebruiken. Zij verzekerden mij ervan dat je dan de bilspier moest nemen. 

Na de eerste injectie hebben wij goed gelet hoe Hayley zou veranderen, want deze injecties geven veel negatieve bijwerkingen. Nou tot op heden kunnen wij NIKS vinden. Godzijdank natuurlijk. 

Na 28 dagen was er dan toch weer die dag, de dag dat zij opnieuw geprikt moest worden. 

Dus daar zaten we dan met z'n tweetjes. Zij in haar ondergoed liggend op de bank en ik op de stoel ernaast. Om zeker te weten dat ik goed wist waar ik moest prikken, maakte ik een groot kruis op haar linker bil. Zo wist ik dat ik in het buitenste kwadrant moest prikken. 

Dan de twee spuiten met het verbindingsstukje tegen elkaar aan. Heen en weer waardoor de vloeistof mengt met de poeder. Minimaal 20 keer moet gedaan worden. Dan moet je haasten want zolang je niet beweegt met de vloeistof wordt het dikker en dikker. Net zo dik als stroperige karamel/stroop. Nou dat is geen pretje om ingespoten te krijgen. 

Dus na het heen en weer spuiten van de vloeistof, snel het verbindingsstukje eraf en de naald erop doen. Dan moet de luchtbel eruit gespoten worden worden en dan kan je injecteren. Zogezegd zo gedaan. 

Ik tel 1,2,3 en prik in haar bil. Geen au, geen pijn helemaal niks. Wauw mama ik voel helemaal niks zegt ze. Super trots wil ik de vloeistof langzaam inspuiten maar er gebeurd niks. De zuiger wil niet naar boven en ik duw en duw. Na even te etteren moet ik toch besluiten de naald eruit te halen. Potverdrie zeg, wat baal ik hier van. 

Als ik de naald eruit heb en wat kracht zet, komt er een zeer dikke vloeistof uit de naald en dat was dus hetgeen wat de naald deed verstoppen. 

Snel nogmaals prikken want wil niet dat de naald nogmaals verstopt. Nu gaat het wat sneller en dat doet Hayley toch wel pijn. De prik is gevoeliger en het inspuiten is zeer pijnlijk. Tijdens het inspuiten troost ik haar en probeer ik haar rustig te houden. Als alle vloeistof erin zit, haal ik de naald uit haar bil. Ik plak er een pleister op en leg mijn warme hand op de geïnjecteerde plek. Langzaam maar met een kleine druk wrijf ik de plek. De vloeistof wordt zo beter opgenomen door het lichaam. 

Als we helemaal klaar zijn en Hayley opstaat geeft ze mij een knuffel. Ik knuffel haar terug en uit het niks zegt ze;

JE BENT DE BESTE MAMA DIE IK KEN, WANT WELKE MAMA ZOU HAAR EIGEN KINDJE PRIKKEN!!! 

Toen rolde de tranen over mijn wangen heen. Op naar de volgende injectie ..............

Liset2012
6 jaar geleden

Ah krijg de tranen in mijn ogen om haar lieve woorden..

Liset2012
6 jaar geleden

Mag ik trouwens vragen waarom je prikt? Ik ben daar niet in huis. Heb tussen je blogs gekeken of daar iets in stond ,maar kon het zo niet vinden. Je hoeft hier natuurlijk niet op te reageren :).

Annemiek2
6 jaar geleden

Slik wat een dappere dochter en mama. Het lijkt mij heel moeilijk om je kind(je) te moeten prikken met wat voor medicijn dan ook. Heel veel sterkte en succes bij de volgende prik.

Lindsy83
6 jaar geleden

Knap van je! Ik doe het je zeker niet na! En wat een dappere dochter! Ik hoop dat de spuiten doen wat ze moeten doen.

peetje80
6 jaar geleden

Hoi Liset2012, dank je wel voor je reactie Groetjes Peetje80

peetje80
6 jaar geleden

Nogmaals bedankt Liset2012, Natuurlijk mag je vragen waarom ik prik. Ik prik mijzelf ook elke 28 dagen met lucrin. Dat zorgt ervoor dat ik in de overgang blijf. Door mijn zeer ernstige endometriose mag ik niet meer menstrueren. Dus eigenlijk krijgt hayley hetzelfde middel als ik. (alleen zij krijgt decapeptil, is een zusje van lucrin) Groetjes peetje80

peetje80
6 jaar geleden

Hoi Maantje93, dank je wel voor je reactie. Hayley is inderdaad vervroegd in de puberteit gekomen. Ik heb er als het goed is al een blog over geschreven. Zal ik straks even terug kijken. Maar het komt bij Hayley inderdaad door de vroeggeboorte. Maar klein is zij zeker niet hoor, nu niet in elk geval al zou zij eerder stoppen met groeien. Daarom nu toch besloten voor de injecties en ondertussen groeit hayley met een snelvaart. Afgelopen maand namelijk weer ruim 2 cm gegroeid. We willen in elk geval dat ze de 1.50 voorbij gaat. Dat zou het mooiste zijn. Maar goed we zullen het zien. Groetjes Peetje80

peetje80
6 jaar geleden

Hoi Annemiek2, dank je wel voor je reactie. Ik vond het uiteindelijk ook moeilijker dan ik in eerste instantie had gedacht. Maar achteraf was ik super trots op hayley en op mijzelf :-) Groetjes Peetje80

peetje80
6 jaar geleden

Hoi Lindsy83, Dank je wel voor je reactie. Moeilijk was het zeker. Maar hayley wilde liever door mij geprikt worden dan door een dokter of assistente. Nu doen we het lekker thuis en kunnen we er de tijd voor nemen. Het gaat er een stuk relaxter aan toe in elk geval. We hopen zeker dat de injecties doen wat ze moeten doen. Helaas was hayley afgelopen maand wel weer ongesteld en wel 11 dagen lang. Maar dat kan ook komen omdat het middel even z'n weg moet vinden zogezegd. Groetjes Peetje80

Anoniem
6 jaar geleden

Heel heftig , ik weet niet of ik dat zou durven maar aan de andere kant heb je geen keus,alle respect voor Joe en hayley

Leyla Ummels
6 jaar geleden

aww heftig zeg!

Henrike Laning
6 jaar geleden

Jeetje, dat je dat zelf durft! Wat dapper!!! Ik ben wel heel benieuwd hoe het verder gaat. Wij zijn in het ziekenhuis geweest om te kijken of ze vervroegd in de puberteit kwam, maar volgens de kinderarts was er niks aan de hand. Maar die kenmerken, dat vindt ze wel erg moeilijk. Ik had me al ingesteld op die prikken, maar wist niet dat ik dat zelf moest doen!!! Maar het gaat bij ons niet gebeuren. Ze moet maar wennen aan het leed dat puberteit heet. Ook al is ze nog jong.

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!