Blog header image

Een moeder-dochter dagje

Gisteren ging mijn man schilderen, daar kan je geen rond rennende peuter bij gebruiken. Dus Elfa en ik gingen de deur uit.

Ik had nadat ik het weer buiten zag een aantal opties bedacht om met Elfa te gaan doen. Door middel van boekjes heb ik haar laten kiezen. Ze koos duidelijk voor Ennie (Ernie) haar favoriete Sesamstraat karakter.

Nu hebben we geen regulier tv abonnement en kijken zo af en toe Sesamstraat. Elfa kent dus niet alle karakters even goed als de gemiddelde peuter, maar Ernie kent ze. Iedereen uit Sesamstraat wordt dus ook steevast Ernie genoemd. Nu heb je bij ons in de buurt, bij Kijkduin, een Sesamstraat indoor speelgelegenheid. In de kou en de regen gingen we opweg. 

De busreis viel me eerlijk gezegd wat tegen, die duurde nog best lang. We gingen helemaal door het centrum. Maar Elfa vond het allemaal best en zat lekker om zich heen te kijken. 

Eenmaal binnen zag ik dat er helemaal niemand was. We waren de enige en hadden dus heel Sesamstraat voor ons zelf. Kinderen onder de twee zijn gratis, dus ik hoefde alleen voor mezelf af te rekenen. 

Met een klein trapje konden we naar beneden waar de auto van Tommie stond. Ook was er een grote dansvloer waar Elmo liedjes zong en er omheen waren de kamers van Tommie en Iniminie. 

Verder was er een keuken waar je letters kon leren en een kamertje met allemaal verschillende klokken. Ook was er een uitkijkpost met verrekijkers. In het midden stond een grote stoel, voor de bekende klok, met allemaal boekjes waar je lekker kon lezen. 

Elfa vind vooral de auto erg leuk en de boekjes. Er waren ook loopfietsen met verschillende figuren van sesamstraat erop. Natuurlijk koos Elfa voor de fiets met Ernie. Boven was de kamer van Bert en Ernie. Ze lagen lekker in bed en Elfa ging even bij Ernie liggen. 

Ook kon je Iniminie aankleden, kleuren, Purk in bad doen en hoedjes passen. Elfa vond het bij Bert en Ernie in de slaapkamer het gezelligste en ging steeds even kijken. Ondertussen waren er nog drie andere kinderen binnen gekomen. Dat bracht iets meer leven in de brouwerij, maar nog steeds was het erg stil. 

Om vier uur kwam Elmo. De kinderen konden hem aanraken en knuffelen. Elfa vond het zeer interessant en ook heel leuk. Hij was natuurlijk lekker zacht en ze ging hem dan ook voorzichtig aaien en een handje geven. Het leuke was dat daar alle tijd en ruimte voor was omdat er maar twee andere kleintjes waren die ook wilde knuffelen. 

 Toen Elmo weer weg was mocht ze nog even een rondje en toen moesten we echt door. Ik wilde namelijk nog even langs Ikea om nieuwe rolgordijnen te halen. Dan konden we daar meteen even een hapje eten. Ik heb haar zo goed mogelijk voorbereid op ons vertrek, maar toch ontmoette ik een driftige peuter toen ik haar in de wagen wilde zetten. Gelukkig was de bui snel weer over en gingen we richting de bus. In de bus viel ze al snel in slaap na alle indrukken. 

Toen we er waren werd ze weer wakker en konden we meteen even een luierwissel doen. In de mooie, nieuwe Ikea in Delft is er een aparte verschoon ruimte, met een stoel om te voeden en speelgoed om een eventuele peuter zoet te houden als je je baby voedt. Super vond ik het, daar hebben ze goed over nagedacht. Ook in het restaurant hadden ze gratis babyvoeding, een aparte voedingsruimte en wegwerp slabbetjes en voldoende speelgelegenheid voor kinderen. 

Elfa is tegenwoordig nogal wispelturig met eten. De ene dag wil ze niks eten en de volgende dag stopt ze alles in haar mond wat langs komt. Ik had voor haar een vegetarisch kindermenu met couscous en groentenballen, dus ik was benieuwd. Ze moest even wennen en at de couscous korrel voor korrel. Ik liet haar zelf een beetje klooien met haar eten want dit werkt over het algemeen bij nieuwe dingen het beste. En inderdaad, na wat onderzoek met handen en mond ging toch meer dan de helft van haar bord leeg. 

Na het eten racette we door de Ikea naar de gordijnen afdeling en pakte ik wat we nodig hadden. Elfa begon het zat te worden, maar toen ze mocht helpen met het dragen van de rolgordijnen was ze weer helemaal in haar nopjes. Bij de kassa kreeg ze van mij een knuffelpanda omdat ze zo goed geholpen had en niet had gezeurd om speelgoed. Steeds als ze iets moois zag en ik zei dat we het niet gingen kopen legde ze het zonder morren terug. Zo hoort het natuurlijk ook, maar toch is dit wel knap voor een peuter die richting peuter puberteit gaat. Ze was helemaal verguld met haar knuffel en streelde hem heel lief over zijn rug. Daarna gingen we snel weer richting huis want het was nu toch echt wel tegen bedtijd aan het worden. 

In de trein bleef ze wakker en was ze nog vrolijk aan het kletsen. Toen we thuis kwamen was er al een hoop werk verzet door mijn man, het begint echt heel mooi te worden nu. Elfa heb ik snel in bed gelegd met haar nieuwe panda die letterlijk plat geknuffeld werd. Haar favoriete knuffel aap was zelfs even niet meer interessant. Dat was die paar euro extra vandaag dus wel waard. 

Al met al hebben we het super leuk gehad en mijn man was blij dat hij alleen thuis had kunnen schilderen. Maar stiekem was hij wel een heel klein beetje jaloers toen hij de foto's zag. Volgende keer dus weer een vader-dochter uitje. Dat heeft hij wel verdiend na al dat klussen..

7 jaar geleden

*bijbanen = glijbanen

7 jaar geleden

Ja, die staat ook nog op mijn lijstje, een indoor speeltuin. Ze is helemaal weg van speeltuinen. Ze spot bijbanen van een kilometer afstand ongeveer haha. Dus denk wel dat dat een succes is.

7 jaar geleden

Ja het is niet de moeite waard als je er heel ver voor moet. Zo in de buurt is het leuk inderdaad. Misschien als je een keertje bij het strand ben kan het combineren. Maar voorlopig is het daar niet echt weer voor.

7 jaar geleden

Ik zou wel gaan voor zijn tweede verjaardag. Want ik moet zeggen dat ik het anders best prijzig vind. En ook als er een activiteit is zoals Elmo ontmoeten. Dat vond Elfa het leukste namelijk.