Snap

Een kanjer van een ochtendhumeur

Gemopper, gemekker, gezanik en gezeur, dat is bij ons thuis elke morgen strek en zit.

Gemopper, gemekker, gezanik en gezeur,

dat is bij ons thuis elke morgen strek en zit.

Ze komen duf, en chagerijnig uit hun bed.
Het hele stel is aangebrand, er wordt gekibbeld om de krant, zelfs de hond kijkt sloom over het randje van zijn mand.
Iedereen is in mineur, er wordt geslagen met de deur,
ze hebben allemaal een kanjer van een ochtendhumeur.

Dit is eigenlijk al een tijd iedere ochtend het verhaal bij onze dochter. Zodra ik haar vraag zich aan te gaan kleden begint ze. Het duurt gewoon een dik half uur om haar re laten aankleden, haren te doen en tanden te poetsen. Ik weet echt niet meer wat ik er tegen kan doen. Heb al een paar keer kleren klaar gelegd, dat ze zich eerst moet aankleden voordat ze naar de woonkamer mag. Ze slaapt genoeg dus dat is ook niet het probleem. Ze is wel bijna jarig, maar dit is al een paar maanden aan de hand…

Morgen krijgt ze hele strikte regels, misschien dat, dat wel helpt. Eerst aankleden, daarna eten, dan tanden poetsen en haren doen. Daarna als ze klaar is om naar school te gaan, mag ze pas andere dingen gaan doen.

Dus hopelijk wordt het morgenochtend een stuk beter.

Hebben jullie nog ideeën???

7 jaar geleden

Hier is de regel eerst aankleden, dan eten dan tandenpoetsen en dn mogen ze nog iets doen wat ze leuk vinden als er nog tijd over is. Maar hier zijn ze voor mij uit bed.en zijn meestal bezig met iets anders voor ik beneden ben. Moet ik snel zijn, dan help ik met aankleden. Haren dochter doe ik als ze aan het ontbijten is. Hier het geluk dat ze de pup mee naar school willen dus dan staan ze op tijd klaar haha eerst was het schoenen aandoen een drama dat altijd erg lang duurde op de een of andere manier

7 jaar geleden

*ontbijten is het natuurlijk, haha!

7 jaar geleden

Hier ook nog geeb ervaring mee maar ik weet wel dat door te ontijden je lichaam opstart. Bij ons thuis, toen ik nog klein was. Mochten mijn broertje en ik altijd obtbijten voor de tv, pokemon! Haha! Als de serie was afgelopen waren we springlevend, door te ontbijten, even rustig wakker te worden en door onze favoriete serie natuurlijk! Onze moeder legde altijd kleding klaar en we kleden ons zelf aan, mijn moeder stond altijd zelf te douche rond deze tijd. Wel handig want na het aankleden kwameb we dan samen in de badkamer om tanden te poetsen! Klaaaar :) veel succes!

7 jaar geleden

Ik heb er nog geen ervaring mee, maar ik heb wel gelezen dat het kan helpen als je je kind bij de dingen betrekt en bijvoorbeeld keuzes laat maken. Dus misschien kan je iets proberen van als je je nu zelf gaat aankleden, tanden poetsen enzo dan mag je zelf je kleren uitkiezen ( of kiezen uit setjes die je voor haar klaar hebt ) en als jehet niet zelf wilt doen dan kiest mama voor je. Geen idee of het werkt, maar misschien het proberen waard. Succes in ieder geval!