Snap

DuckTypen: de allerleukste typecursus

Met DuckTypen is de tijd van saaie typecursussen voorbij. DuckTypen is dé online typecursus waarmee kinderen blind leren typen samen met Donald Duck, de neefjes, Katrien, oom Dagobert en vele anderen.

Tegenwoordig is blind typen heel normaal geworden. In deze tijd zijn computers niet meer weg te denken en is blind en snel typen een belangrijke vaardigheid geworden. Zo werk je veel sneller (minimaal 120 aanslagen per minuut) en efficiënter doordat je je beter kunt focussen op de inhoud van je typewerk. Daarnaast zorgt blind typen voor een goede houding (je kijkt niet naar je toetsenbord, maar naar je scherm) én - misschien wel de belangrijkste reden voor je kind - ze zijn eerder klaar met hun huiswerk.

DuckTypen maakt typen leuk

DuckTypen maakt typen nét een tikje leuker. Het is de ideale manier om je kind op een leuke en speelse manier kennis te laten maken met blindtypen.

In DuckTypen kiest je kind een eigen avatar en worden ze verslaggever van de Duckstadkrant. Als verslaggever doen ze verslag van een viswedstrijd, het weerbericht, een schat voor Dagobert en nog veel meer. De cursus bestaat uit zes kranten met vijf artikelen. Sommige artikelen keren terug (zoals het nieuws en het weerbericht), andere artikelen zijn in elke krant nieuw. Daarnaast speelt je kind verschillende games, afgewisseld met leeroefeningen. Dit zorgt ervoor dat de cursus leuk blijft van begin tot eind. De typecursus bestaat gemiddeld uit 30 lesuren en alle games kunnen opnieuw worden herhaald.

Typecursus gehaald? Dan ontvangt je kind aan het einde bij het premium pakket een fysiek diploma en bij het basic pakket een online diploma, ondertekend door Meester Warbol en Donald Duck!

Voordelen van de typecursus van DuckTypen

DuckTypen is geschikt voor kinderen vanaf 7-8 jaar. Je bepaalt zelf het niveau van de cursus en de typecursus is bovendien geschikt voor kinderen met dyslexie. Om je kindje extra te stimuleren, verdient hij of zij na het behalen van een level Duckse Duiten. Met deze Duckse Duiten kunnen ze leuke accessoires en kleding kopen voor hun avatar of items voor hun eigen huis in Duckstad.

Volg de vorderingen van je kind

Natuurlijk wil je als ouder graag weten of je kind vorderingen maakt. Als ouder zijnde kan je met een eigen account inloggen in een speciaal dashboard. Hier zie je waar je kind zich bevindt, met welke scores een level behaald is en kan je motiverende berichtjes sturen. Daarnaast is hier informatie te vinden over de juiste zithouding en extra uitleg over DuckTypen.

Succesvol leren blind typen

Goed om te weten: De cursus is opgebouwd in samenwerking met typedocenten en volgt een bestaande didactiek. Dit garandeert naast een leuke type-tijd een succesvol resultaat. Daarnaast is het ook mogelijk om eerst een proefles te volgen zodat je zeker weet dat je kinderen het leuk vinden (en geloof ons, dat vinden ze!).

Meer informatie over DuckTypen vind je op www.ducktypen.nl

7 jaar geleden

Dit lijkt mij nou echt super...... mochten jullie testmoeders zoeken!!

7 jaar geleden

Mijn kindje heeft nog niet de leeftijd voor een computer, maar dit ziet er wel gaaf uit zeg!

7 jaar geleden

Oh dit lijkt mij heel handig.. Mijn neef je vindt de donald duck fantastisch! dus dit ook

7 jaar geleden

Dit is echt leuk! hierdoor lijkt het niet alsof ze seirues moeten zijn, maar alsof ze een spelletje spelen!