Blog header image

Door de ogen van je kind

Kijk de wereld door de ogen van je kind, dan kleurt deze veel mooier.

Vriendschappen tussen kinderen

Het zou pas de derde keer zijn dat ons kleine meisje mee zou gaan zwemmen, ergens ook heel jammer want ik had zo graag willen gaan babyzwemmen maar met ons nachtspookje was ik blij dat ik de ochtenden uit kon slapen. In het begin vond ze het allemaal maar spannend, dat was wel een heel groot bad en wat waren er veel mensen. Uiteindelijk kwam ze steeds meer los en wat vond ze het geweldig.

In het pierenbadje speelde meerdere kindjes en ze vond het maar al te interessant. Een buitenlands stel met hun dochter. Mijn dochter ging er op af en wat een lol hadden ze samen. Het was maar heel kort maar ik genoot van het aanzicht.

Zouden wij als volwassenen daar nou niet eens een voorbeeld aan kunnen nemen. Een kind oordeelt niet, ze zijn zo onbevangen zo puur. Niet gehard door de boze wereld waarin wij leven. Ze kennen geen oorlog, geen ziekte de wereld draait om wat ze om zich heen zien. Alles wat daar buiten is is onbekend. En wat je niet ziet dat bestaat dan ook niet.

Ze leven in het hier en nu, en niet in het verleden. Een verleden wat voor hun nog maar zo kort is, waarvan ze waarschijnlijk nog maar weinig tot niets van herinneren. Laten wij als volwassenen nou eens leren ons verleden los te laten. Te leven in het heden en genieten van de dagelijkse dingetjes. Leg die tablet, telefoon of laptop nou eens weg. Zet de telefoon eens uit en kijk eens toe terwijl je kinderen aan het spelen zijn. Kijk naar de gezichtsuitdrukkingen van je baby, van je peuter en geniet. Dat zijn toch de mooie dingen in het leven.

Je kunt de wereld zelf zo veel meer kleur geven, haal die kracht uit je zelf en uit je gezin.

Probeer de wereld van de positieve kant te bekijken en geef dat door aan je kinderen.