Snap
  • Kind
  • kind
  • #geluk
  • #zorgen
  • #dilemma
  • je

Dilemma, wat zou jij doen?

ASS/TOS/ADD wat heeft mijn kind? En wil ik nu al weten wat hij heeft?
5 jaar geleden

Hier een soortgelijk verhaal. Vanaf de geboorte al 'anders' Uiteindelijk net na zn 5e begonnen met een orthopedagoog, dit heeft heel veel dingen verduidelijkt. Zeker toen hij nog jonger was, werd het op de peuterpuberteit gegooid door de huisarts en werd er dus niet verder gekeken. Ik weet niet hoe oud je zoontje is, maar je zou eens een verwijzing naar een orthopedagoog kunnen vragen. Hier gaf het veel meer rust en inzicht nadien! Sterkte, weet dat het erg pittig kan zijn!

5 jaar geleden

Ik denk dat het voor hem prettiger is als jullie als ouders weten wat er is. Juist omdat je dan beter op hem in kunt spelen en handvaten kunt krijgen van hoe met je zoon om te gaan, op welke manier en welke aanpassingen. Ook kan je kindje zelf mee om leren gaan en hulp krijgen als iets niet lukt. Een stempel is zo zwaar als je hem zelf maakt. Zou het juist zien als een hulpmiddel om je zoon te helpen beter in deze wereld te staan. Succes!

5 jaar geleden

Wij zitten toevallig in het zelfde pakket. Niet helemaal maar hier wss ook een add / autisme kindje. Hij is nu nog peuter maar wij gaan hem wel laten observeren. Een stempel is zo zwaar als jij het zelf maakt. Het kan deuren openen en handvaten geven.

5 jaar geleden

Hoe oud is jouw kindje? Officieel kunnen stoornissen pas echt getest worden vanaf 5 jaar en dan nog is het vanaf 7 pas echt vast te stellen. Als pedagoog zijnde werk ik veel met kinderen die gediagnosticeerd zijn en zie dat het zeker een hulpmiddel kan zijn om ouders extra handvaten te geven hoe het kind op te voeden. Maar ook om het kind extra vaardigheden te leren. Echter zie ik ook dat het belangrijk is om voordat hij zo’n sticker krijgt te kijken naar wat je nu al kan doen om hem te helpen/ondersteunen. Voeding, structuur, duidelijkheid, regelmaat. Je kunt kijken of je gezinsondersteuning kan krijgen die met je mee kan kijken naar zijn gedrag en wat jij kan doen om hem hiermee te helpen. Of zelf cursussen volgen van bijvoorbeeld Loes. Daar kan je al heel veel uithalen zonder dat je kind een sticker krijgt. Het kost tijd en energie maar kan je ook heel veel geven