Snap

De taal die alleen wij begrijpen..

reumes dingen

Ik loop in de supermarkt en klets Liam de oren van de kop en andersom gaat dit niet anders. Hij heeft momenteel meer kennis van de zelfscanner dan mama's geklets (wat ik ergens begrijp want mama praat heul veul), maar gezellig is het zeker. Dat ik hem steeds beter begrijp omdat hij iets kan zeggen (of in combinatie met aanwijzen) moet zo'n verademing voor 'm zijn. En voor mij ook trouwens, want ik heb liever dat hij zegt wat hij wilt dan als een dramaqueen de boel elkaar krijst. Wat 'ie overigens nog wel doet als hij z'n zin niet krijgt. En joh, can handle. Dat is prima.

Vaak heb ik me verbaasd over het geklets van kleintjes en moeders die daar 'normaal' op reageren. Ik verstond ze niet eens, hoe kan zij dat wel verstaan? Het kindje zegt niet eens een echt woord, zou moeders doen alsof ze het begrijpt?

En nu snap ik dat natuurlijk als geen ander. Dit is weer zo'n ding waar mensen over zeggen 'als je zelf kinderen hebt, snap je dat'. Dat blijkt. Ik moet dan ook altijd enorm lachen als we in de supermarkt zijn en mensen willen een gesprek beginnen met Liam maar niet 'raden' wat hij zegt. Woman, been there done that!

Een kleine greep uit z'n heerlijke, woorden met ontbrekende letters. Herkenbaar?

'Asha' - hier ben ik zelf ook nog niet achter eerlijk gezegd

'Ijen' - rijden

'Iesje' - fietsen

'Boem' - want ja met de fiets rij je nog wel eens ergens tegen aan

'Appoh' - je zou denken appel, maar die wilt hij nooit eten, banaan is ook appoh. Maar aardappel ook. Logisch toch.

'Uutje' - Ruudje, onze hond

'Os' - vos, z'n knuffel

'Af' - uit

'Aar' - klaar

'Ap' - op, ofja meestal. Kan ook nog wel eens 'hap' betekenen. 

'Mama' - voor Liam is dit zowel papa en mama

'Oof' - hoofd, van hoofd schouders knie en teen.

'Da' - Ja

'Neeeeeeeee' - lijkt me duidelijk, al dacht ik dat deze fase pas met 2 jaar zou komen.

'Aaaah' - Aai, van Ruud aaien. 

Oh en ik heb me heel even druk gemaakt om wie wat welke dreumes en hoeveel woordjes ze al 'moeten' zeggen op deze leeftijd. Maar ik vind moeten een te lelijk woord, dus ik laat 'm lekker in zijn 'alles op z'n tijd'-bubbel.