Blog header image

De mannen wc en mijn kleuters

Op de school waar ik werk hebben wij een wc voor de vrouwen en voor de mannen. Maar wat doe je als de vrouwen WC bezet is....

Mijn kleuters zijn aan het ontdekken dat ze toch niet allemaal hetzelfde zijn. Er zijn meisjes en jongen. Papa's en mama's. En die zijn niet allemaal hetzelfde. Een jongen moet dus naar een jongens wc en een meisje naar de meisjes wc.

De wc's zitten in dezelfde gang als mijn lokaal. Erg handig op de momenten dat je erg nodig moet. Mijn kleuters spelen regelmatig op de gang. Op de gang liggen namelijk mijn blokken, maar ook een "zand" tafel vol met duplo. Een bouw walhalla voor mijn kleuters!

Vandaag was ik met mijn klasje naar het bos geweest. Heerlijk gespeeld, gezocht, geklommen en gewandeld. Moe kwamen we weer op school aan. Daar mochten ze een plekje uitzoeken om naar Koekeloere te kijken. Ik moest echt heel nodig, dus liep naar de wc's... Daar aangekomen bleek de vrouwenwc bezet. Ik moest echt heel nodig, dus besloot de mannen wc in te duiken en op het moment dat ik die deur open doe hoor ik achter me...."Jongens, de juf gaat naar de vieze mannen wc!" Oke... mannen wc... juf.... vies. Dat wordt vast een leuk gesprek. En dat bleek ook zo. Ik heb een tijdje (nadat ik klaar was en uiteraard mijn handen had gewassen) op de gang staan luisteren:

"echt vies, de juf gaat bij de mannen plassen"

"ja, ik zou dat niet durven"

"De juf mag toch helemaal niet bij de mannen plassen? Zij is een juf, geen man!"

"Op de mannen wc stinkt het altijd en het is er heeeellll vies"

"Is onze juf nu ook vies?"

"Nee hoor, dat denk ik niet. Maar ze moet zich wel heeeeellll eeerrruuuggg wassen!"

"Weet de juf niet dat mannen voor mannen is en meisjes voor meisjes?"

"Meester Arjan (dat is de onze directeur) wordt vast heel boos als hij ziet wat juf Joyce doet"

"Klopt, want je mag daar niet komen als juf!"

En zo ging het nog even door. Ik vind het echt heerlijk om er naar te luisteren. Ze hebben zulke leuke gedachtes. Ik werd dan ook gelijk aangesproken toen ik binnen kwam. Dat het niet mocht en waarom ik het dan toch deed. Gelukkig kwamen er ook een paar kleuters voor me op. "Als je moet, moet je!" En "ik plas soms ook in het bos" . We hebben er in de kring nog over door gepraat en kwamen tot de conclusie dat wanneer je echt heel erg nodig moet je dan wel mag. 

Dus dames.... is de rij te lang bij de vrouwen... van mijn kleuters mogen jullie vanaf nu naar de mannen!

Zijn jullie kindjes ook zo bezig met jongens/meisjes?  En waar plas jij? ;-) Ook wel eens stout gedaan net als ik?  ;-)

7 jaar geleden

Ja ze kunnen er hele discussies over hebben. Echt zo grappig. En het is ook uitzonderlijk volgens mij dat wij twee van dit soorten toiletten hebben, haha. En ze zijn zelfs aangekleed! Onze vrouwen wc heeft een spiegel, een kussentje, een lekker geurtje die elke week wordt ververst en de muren zijn versierd. De mannen hebben een grote bierhand en dat is het, haha. En hij stinkt!

7 jaar geleden

heerlijk! Wat leuk dat ze zo aan het kletsen zijn en dat je dat allemaal mag horen:) In de school waar ik werk is geen dames en heren toilet. Daar is 'gewoon' een toilet. Ik hoor wel eens kleutertjes discussiëren welke voor de jongens en welke voor de meisjes zou zijn, maar ik heb nog niet ontdekt dat ze zich daar ook aan houden :)

7 jaar geleden

Ahhh arm meisje haha. Zo leuk die ontdekkingen bij kinderen

7 jaar geleden

Mijn dochtertje van 3 vindt het allemaal reuze interessant. Ze wil ook graag een piemel net als papa, en ze wil staand plassen. Soms zegt ze dan dat ze ook een jommetje is, dan moet ik haar toch "teleurstellen" ;).