Snap
  • Kind
  • kerst
  • kerstvakantie
  • mamaplaatscollab
  • droetker
  • Dekleinethuisbakkers

De leukste activiteit in deze lange kerstvakantie

Dit jaar duurt de kerstvakantie lang, want vanwege de maatregelen hebben de meisjes drie (of misschien zelfs 4) weken vakantie. Gelukkig zijn er genoeg leuke activiteiten om te doen en misschien hebben we eindelijk weer sneeuw tijdens de kerstvakantie.

Wat is er nou leuker dan met een kop warme chocolademelk kerstfilms kijken onder een dekentje? Juist ja! Samen met de kinderen lekkere dingen bakken, handig – want je kunt het gelijk mee serveren met het kerstdiner!

De meiden mochten kiezen wat ze wilden maken: Rendier Brownies, Kerstman Cupcakes of heerlijke Kerstman Pancakes. Ze kozen voor het eerste, want wie houdt er nou niet van brownies!

Stap 1 was het bakken van de brownies. Dit ging niet helemaal zonder slag of stoten. Onze mixer bleek halverwege namelijk kapot door de verbouwing. Oeps! Ik ben snel naar de buurvrouw gegaan om er een te lenen, maar toen ik terugkwam bleek dat Evert het beslag al klaar had (zonder mixer – chapeau!).

Hierna moet het beslag in de bijgeleverde bak en 40 minuten in de oven. Wij hebben deze tijd gebruikt om samen aan tafel te kleuren en de versiering klaar te zetten. De meiden konden echt niet wachten tot ze konden beginnen en snoepten ondertussen al stiekem van de bitterkoekjes en chocoladestiftenchocostiften.

Tijd voor stap 2! Het uitsteken van de brownies. Wacht hier wel even mee tot ze goed afgekoeld zijn. Wij hadden helaas geen uitsteekvorm, volgens mij hebben de meeste mensen dit wel in huis. Ik heb dus een rondje geknipt en met een mes ronde vormen uit de brownies gesneden.

En toen was het tijd voor de allerleukste stap van allemaal, namelijk stap 3! Als laatste ga je namelijk de ronde brownies versieren. Ik had alle versiering op tafel gezet en mijn eigen rendier door het recept vrij snel af. De meiden hebben een half uur geknutseld met één brownie!

Ik was even bang dat ze er snel op uitgekeken waren, normaal gesproken versieren ze namelijk meerdere cupcakes. Dit was echter niet het geval. Ze waren zo geconcentreerd op die ene brownie en maakten er echt een uniek kunstwerk van!

Daarna mochten de meisjes hun brownie opeten, maar dat wilden ze niet. Hun kunstwerken staan nu nog steeds onaangetast te pronken. Gelukkig hadden we wat restjes over dus hebben de meisjes alsnog kunnen genieten van de heerlijke smaak van de brownies.

En die kunstwerken? Die eet mama vanavond wel op!

Snap
2 jaar geleden

Was je lang bezig?

2 jaar geleden

Leuke bezigheid!