Snap

De dreumes/peuter tijd gaat te snel!

Mijn jongste dochtertje is een felle tante en laat makkelijk van zich horen. Haar ontwikkeling laat ons wel even staan kijken..

Mijn oudste dochtertje was het eerste kindje/kleinkindje/nichtje aan beide kanten van de familie. Die eerste zwangerschap in de familie leek eindeloos te duren, wanneer kwam het kindje toch!? De ontwikkelingen volgde we tot het bot en iedere echo/verloskundige afspraak werd uitbundig besproken. Bij een 2e was dit toch wel ietsjes minder, vooral omdat mijn zus 5 maanden voor me uitgerekend was. Die 2 zijn nu wel behoorlijk jut & jul, dus dat is wel het lieve er aan.

Met de oudste zongen we volop liedjes, deden we spelletjes en was je veel met haar ontwikkeling bezig. Met de jongste is dit stukken minder. Niet dat we met haar geen liedjes zingen, geen spelletjes spelen of niet met haar ontwikkeling bezig zijn. Nu spelen ze voornamelijk samen, de jongste doet al net zo gek mee met het stoeien, wild doen en gek doen als haar zus. Maar gisteren dacht ik; dat moet even een stuk anders! Niet alleen maar K3 meer draaien of binnen de lijntjes kleuren. Vanaf nu komt de maneschijn en de krassen op het papier terug. 

Gisteren kwam mijn zusje bij me langs (degene die nog thuis woont), haar vriend was weg, dus daar ging ze niet langs en ik zat ook alleen, ideaal dus. Ik moest de kindjes wel nog even in bad doen, maar daar draait mijn zusje haar hand niet voor om, die hielp wel mee. De 2 zitten lekker in bad met het schuim te spelen als de jongste ineens ; HI-HI-HI - HA-HA-HA doet. We beginnen 'ik zag 2 beren' te zingen en laten soms woordjes weg. Op haar geneurie gaat ze verder en laat ze door de tonen de juiste vorm van woorden horen. Als mijn zusje gek met haar doet en de ; lalalalalalalabamba speelt, is dat ook nog het enige woord was ze zegt, want het liefst doet ze dit 600X na elkaar. Hoe wilder, hoe beter bij ons kleine meisje.

Maar doet ons meisje zich zeer, dan slaat ze haar armen rond mijn nek en legt haar kopje op mijn schouder. Dat deed de jongste niet, maar vind het stiekem wel heerlijk. Ik voel me dan echt even heel belangrijk, ook al stelde het pijntje niet veel voor. Fijn om te weten dat ze zich veilig voelt bij me, vind dat zo iets moois!

's Avonds zeg ik tegen mijn vriend; de oudste gaat straks naar school, dan heb ik 1 ochtend alleen met de jongste. Hoog tijd om die dan helemaal aan haar te besteden. Ik ga er nu met ze op uit, maar dan heeft zij mama lekker voor haar zelf. Dan kunnen we heel de ochtend liedjes zingen, gek doen en kleuren. En geloof me, dit meisje komt niets te kort, maar voor mijn gevoel gaat haar dreumes/peuter tijd sneller. Maar even een rem op dat krullenbolletje zetten en lekker samen veel tijd door brengen! :)

7 jaar geleden

Het gaat idd snel! Al moet ik zeggen dat mijn jongste een stuk langzamer is in haar ontwikkeling dus dan valt het minder op. Of zit zoiets tussen de oren ;-)

7 jaar geleden

Ik vind bij 1 de tijd al te snel gaan, maar met 2 zal het inderdaad wel al helemaal aan je voorbij vliegen! Fijn dat je straks meet tijd hebt om stil te staan bij de leuke dingen die je nu ook al met haar doet ;)