Terug
Blog header image

De dreumes en het potje

Het is zoiets lastigs.. zindelijkheidstraining.. wanneer begin je ermee, hoe doe je dat en wat zijn je verwachtingen. Bij deze mijn visie..
Liset2012
6 jaar geleden

Zo doen wij het ook. Van de Sint een potje gekregen en de eerste keer dat hij er op zat, plaste hij gelijk. Mooie toevalstreffer wat daarna niet meer is voorgekomen. Boven op het toilet staat het potje en als mama moet plassen, gaat de kleine man ook zitten. Luier uit en gewoon even zitten. Ik push niet voor een plasje, maar beloon hem wel als hij een seconde of 10 even stil op het potje heeft gezeten (zonder er van af te willen). Verder vindt hij mama op het toilet gewoon heel interessant. Mama plas!! zegt hij dan haha.

Liefemuts
6 jaar geleden

Dat klink inderdaad zoals wij het ook doen! Wie weet is het binnenkort wel weer een keer per ongeluk raak! (Hier hopelijk ook, lijkt me wel leuk ;)) Succes!

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik probeer die van mij zo'n 3 x per dag op de pot te zetten op tijden dat ik denk dat hij wat gaat doen. Tot nog toe heeft hij wel vaker dan niet erin geplast, maar ik denk niet dat hij al echt het besef heeft dat dit ook de bedoeling is... Voor de 16 moet weel gaan lukken toch? ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Bij ons had de oudste ook rond die tijd interesse in het plassen. Toen hebben we ook een potje aangeschaft en haar daar na elke avondmaaltijd opgezet (had gehoord dat kinderen bijna altijd binnen 5 min. na het eten plassen). Na een paar dagen gebeurde er wat: mevrouw was het zat, stond op en ging al spelende met haar voeten in de pot staan. Vervolgens plast ze dus zo langs haar benen in de pot... Ongelukje, wel enthousiast gedaan en volgende keer wel goed hoopten we. Mevrouw dacht echter dat het zo hoorde en deed dit vervolgens elke avond! Na een week ofzo hebben we de pot maar weggehaald omdat we het niet afgeleerd kregen. Na een half jaar de pot weer tevoorschijn gehaald, mevrouw was toen binnen een week helemaal droog en met twee weken ook overdag... De jongste wilde wel op de pot als de oudste ook ging (boven hebben we geen wc dus daar staat een potje). Hij is er daardoor wel regelmatig eerder op gegaan. Bij hem heb ik de training echt doorgezet toen verschonen een drama werd omdat hij geen luier meer aan wilde. Hij was daardoor met 20 maanden overdag uit de luiers, en begint nu (bijna drie jaar) ook tijdens slapen droog te blijven

Anoniem
6 jaar geleden

Goeie tips. Mijn zoontje is nu ook 1,5 en vindt het ook interessant wat ik op de wc doe. Ik heb al een tijdje een potje in de kamer staan waar hij op gaat zitten. Het is er 1 met geluid. Maar meneer heeft door dat als je je vingers op de sensoren legt de pot geluid maakt. Dus nu zit ie er de hele tijd met z'n vingers in. Heb hem er ook een paar keer zonder luier opgezet en dan blijft ie best even zitten. Maar plassen ho maar. Ik ga het potje eens op de toilet zetten en kijken of dat nog interessant is!

Liefemuts
6 jaar geleden

Laten we het hopen haha ;) tot nu toe hier ook nog geen succes hoor..ach we keep on trying.. :D

Liefemuts
6 jaar geleden

Oei haha dat was een iets minder leuk spelletje dan ;) Maar fijn dat een half jaartje later het zo snel goed ging! Ik ben benieuwd hoe het hier is over een half jaar.... :D

Liefemuts
6 jaar geleden

Ahja van die potjes heb ik ook wel eens gezien, ben benieuwd of dat ook werkt :) Hier hebben gewoon het simpelste ikea potje en een wc verkleiner van de ikea.. maar ook daarop bij beide nog geen succes ;)

Anoniem
6 jaar geleden

on Friday, further evidence of a stgtrnehening housing market recovery. The National Association of Realtors said its Pending Home Sales Index, based on contracts signed last month, increased 1.7 percent to 106.4 – the highest level since April 2010 when the home-buyer tax credit expired. Economists polled by Reuters had expected signed contracts, which become sales after a month or two, to rise 1.0 percent after a revised 5.0 percent increase in October. It was the third straight month of gains.

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hart, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon.. 

Anoniem
46 minuten geleden

Een nieuw jaar bijna. Met heel veel liefde voor mijn helden.