Snap
  • Kind
  • peuter
  • ondeugend
  • peuterpuber
  • schade

De dag dat mijn dochter een ravage aanrichtte op onze slaapkamer

Stel je voor, je loopt de gang op en je ruikt een sterke nagellak geur..

20 januari 2021, 14.30 - De kinderen lagen nog geen uurtje op bed en mijn man en ik waren de persconferentie over de nieuwe corona maatregelen aan het kijken. Nadat het afgelopen was wilde ik weer naar beneden lopen richting mijn thuiskantoor. Toen ik de deur naar de gang open deed kwam er een walm van nagellak en nagellak remover mij tegemoet.

Ik wist gelijk hoe laat het was. De oudste was uit bed gekropen en had weer eens wat uitgevreten. Ik riep mijn man omdat ik er toen nog om kon lachen en dacht dat ze iets "kleins" had uitgevreten en gewoon de nagels van haar poppen aan het lakken was ofzo..

Ik liep naar boven en dit trof ik aan... 

Een enorme ravage..

Snap

Hoe komt ze erop?

Wauw, ik was er gewoon echt stil van. Ik raakte steeds meer en meer verbaasd over wat ze allemaal had uitgevreten. HOE komt ze hierop?! Natuurlijk was ik ook wel gelijk erg boos. Wat een bende en al mijn spulletjes, helemaal naar de *****.  Naast onze slaapkamer was ze inmiddels ook in de badkamer flink aan het huishouden. Al mijn magnesium zout lag in het bad, tubes crème uitgeknepen en overal opgesmeerd ga zo maar door. Dat was niet leuk, maar dat krijg je er tenminste nog uit. Nagellak daarentegen dat is echt de grootste troep die ik maar ken. Nooit geweten dat dat er zo slecht afgaat. Wij hebben een PVC betonlook vloer en de nagellak is gewoon in de vloer gebeten. We hebben het nog geprobeerd te reinigen met nagellak remover, pure alcohol etc, maar helaas hielp dat allemaal niets. 

Schrik en besef momentje

We stuurde haar naar haar kamer en gingen aan de slag met opruimen. Toen kwamen we nog meer zooi tegen en liepen we boos naar haar kamer om haar weer uit bed te halen. Dat was wel een beetje een eng moment want ze reageerde totaal niet meer. Dat was gewoon omdat ze zo moe was dat ze gelijk heel diep lag te slapen. Daarna hebben we gelijk gecontroleerd of ze niet zelf nog iets op had. Ze zei van niet maar voor de zekerheid hebben we nog in haar mond geroken of ze niet iets gepakt had. Dat rook normaal en geen geur van zeep of andere chemische luchtjes. 

Dan schrik je je rot en weet je ook wel gelijk weer wat écht belangrijk is. Het is natuurlijk super vervelend dat ze dit gedaan heeft en dat is nog netjes uitgedrukt. Maar we mogen van geluk spreken dat ze zo slim was om het niet zelf op te eten of te drinken. 

Zo trots als een pauw

Voor de geïnteresseerde, mijn dochter is 2 jaar en 11 maanden. Ze begrijpt een hoop denken wij altijd mede omdat ze zoveel praat en ook goed dingen onder woorden kan brengen. De gevolgen van iets, dat kan ze echt nog niet inzien. 

Naast dat onze slaap- en badkamer helemaal onder zat, had ze ook zichzelf nog even "mooi gemaakt" zoals ze dat zelf zei. 

Snap
Snap
Snap

Toen ik haar ging schoonmaken, zat ze ineens heel trots te vertellen wat ze nu precies allemaal gemaakt had. Van een roze auto, een vliegtuig tot de lucht en uiteindelijk was ze het meest trots op de handen die ze mét vingers gemaakt had. Die vond ze toch wel erg goed gelukt. 

Alles rijp voor de sloop 

Helaas is nagellak echt bocht en krijg je het uit de meeste dingen gewoon echt niet meer. Onze PVC vloer moet vervangen worden, het kleed kan ook weggegooid worden, beddengoed en gordijnen zijn ook niet ongeschonden gebleven en moeten vervangen worden. Eigenlijk alles wat geen hard glad oppervlak heeft moeten we vervangen. We hebben de verzekering gebeld en gelukkig valt dit wel onder de dekking. Het is veel werk om alle schade uit te zoeken en alles te regelen, maar ik ben al lang blij dat we iets vergoed gaan krijgen. 

Snap

Hallo oordeel

Ja ook ik was zo’n moeder die als ze dit soort filmpjes op Social Media zag dacht: jeetje waarom hou je je kind niet gewoon in de gaten?!. En ja, ook mij is het dus overkomen. Ik ging er 100% vanuit dat mijn dochter lag te slapen. Wij doen haar deur dicht en alle andere deuren ook. Haar deur kraakt, die van ons klemt. Dus hoe ze de deuren open gekregen heeft is voor mij nog steeds een raadsel. 

Ik plaatste dit op Instagram en ik werd overspoeld met reacties en ook nog een paar goedbedoelde tips om dit niet meer te laten gebeuren. 

1. Achter slot en grendel zetten, hoog zetten etc. -> Heeft helaas geen nut bij onze dochter. Het stond hoog, ze had er niet bij gekund, maar onze dochter pakt gewoon een kruk of iets anders (een wasmand of wat dan ook) om op te klimmen zodat ze er wel bij kan. 

2. Alles achter slot en grendel zetten -> Nu vind ik dat kinderen gewoon moeten leren dat ze ergens vanaf moeten blijven. Als we beneden op de bank zitten ga ik ook niet continue de glazen weg halen en het is niet te doen om alles wat je hebt op te sluiten. Daarnaast hebben we beneden op de keukendeurtjes kindersloten gehad, verschillende met haakjes, magneten etc. Maar ze wordt door haar oma ook wel de roze hulk genoemd en dat is niet voor niets want ze trekt die sloten gewoon kapot of ze krijgt ze op een of andere manier gewoon open terwijl wij er zelf mee staan te klooien. 

3. Babyfoon -> wij dachten dat we deze niet meer nodig zouden hebben. Volgende maand gaan we een indoor ring aanschaffen, die willen we op beide kinderkamers plaatsen zodat we bij elke beweging ook een melding kunnen krijgen. 

Helaas het enige wat bij onze dochter dus helpt is heel goed opletten en dat gaat zoals je ziet wel eens goed mis. Nadat we eindelijk klaar waren met het schoonmaken zei mijn man. "Dit is voer voor een blog op Mamaplaats". Nou zeker dat is het zeker... 

Hebben jullie kinderen ooit zoiets stouts uitgevreten?!

3 jaar geleden

Heb het met pijn in me hart gedaan maar ben zelf opgevoed wie niet horen wilt moet maar voelen. En ze had de kamer helemaal zelf samengesteld dus ze kon ook niet zeggen dat het onze schuld was we hebben wel gestuurd van houd het een beetje neutraal want je moet er jaren meedoen. Dat doe je goed het hoog wegleggen en nagellak verstoppen.

3 jaar geleden

O Wauw dat is ook een heftig verhaal zeg! Maar wat knap van jullie dat jullie haar kamer gewoon zo gelaten hebben. Ik weet niet of ik dat zou kunnen haha. Fijn te weten dat ze met 5 dus eigenlijk helemaal nog niet klaar zijn voor stiften ;-). Ik heb ze hier ook heel hoog liggen. Ze pakt echt alles waar ze bij kan of zelfs niet bij kan maar dan met een kruk of wat dan ook. Ik heb de nagellak inmiddels verstopt, maar toen begon ze al dat ze dan wel lippenstift op gaat doen, dus of ze er echt van geleerd heeft nee haha.

3 jaar geleden

Onze dochter toen 5 kreeg voor haar een verjaardag een nieuwe kamer met alles erop en eraan(dat krijgen ze elke 5 jaar) en na weken dingen uitgezocht te hebben eindelijk de spullen gekocht en zijn we 3 weken bezig geweest om het naar haar zin te krijgen. We kregen 100x perdag te horen hoe blij ze ermee was. Op een dag wou ze aan hawr bureau kleuren en kwam potloden en der kleurboek halen,later kwam ze weer met de vraag mag ik stiften want de potloden werken niet. Wij vonden haar te jong voor stiften dus nee die krijg je niet. De 2 oudste(toen 6 en 14) waren niet thuis en die hadden beide wel stiften op hun kamer en mevrouw is op onderzoek gegaan stiekem. Hier spelen we met de deuren open en als iemand niet thuis is dan is die deur dicht en mevrouw had heel stilletjes gelopen en de deur open en sixhtgedaan. Na anderhalf uur riep ik haar en haar zusje voor drinken en een snoepje maar mevrouw bleef stil en kwam niet. Ik ben gaan kijken heeft ze alles wat er in de kamer stond onder gekleurd met stiften. Ik ben nog nooit zo boos geworden en heb haar op de bank gezet en daar moest ze blijven tot papa thuis kwam. Mijn man is niet snek boos en ziet overal de humor van in maar hierover was hij laaiend. Toen hij vroeg waarom heb je dit gedaan was dit(nu lachen we er keihard om) haar antwoord ja ik vond het niet meer mooi(was nog geen maand klaar) en dit is goedkoper dan alles opnieuw te moeten doen..... Over 2 jaar krijgt ze weer een nieuwe kamer en tot die tijd doet ze het met haar eigen creaties waar ze zich nu toch voor begint te schamen naar vriendjes en vriendinnetjes toe zeker als ze moet vertellen hoe het zo gekomen is. Sinds die dag wordt er niet meer gekleurd op de kamers en liggen de stiften achter slot en grendel tot de jongste oud genoeg ervoor is.